Sobaru a iesit din greva foamei: Am tras un semnal de alarma

Vineri, 17 Mai 2013, ora 17:40
1659 citiri
Sobaru a iesit din greva foamei: Am tras un semnal de alarma
Foto: Arhiva

Adrian Sobaru, angajat al Televiziunii Romane, a declarat, vineri, ca a iesit din greva foamei la o zi dupa ce a inceput acest protest, precizand ca a vrut sa traga un semnal de alarma privind situatia sa in TVR si faptul ca uneori nu este lasat sa isi faca treaba.

Adrian Sobaru, angajat al Televiziunii Romane, a declarat, marti, ca a intrat in greva foamei si ca protesteaza in fata televiziunii publice. "Sunt in greva foamei in fata Televiziunii Romane. Astazi nu vorbesc, sunt legat la gura, caci n-am voie. Asta inseamna presa in Romania. Pentru anumite persoane! Poate maine pot vorbi?", spune Adrian Sobaru. El nu a precizat atunci care sunt motivele pentru care a decis sa apeleze la aceasta forma de protest.

Adrian Sobaru a spus, vineri, ca a iesit din greva foamei, a doua zi dupa ce a inceput protestul. "Prin gestul meu cred ca am tras si eu un semnal de alarma ca presa trebuie lasata in pace. A fost o forma de protest vizavi de mine (...) Inainte imi faceam meseria. Am si fost mutat de colo colo", a spus Sobaru, precizand ca dupa gestul sau de protest din Parlament a fost "aruncat pe linie moarta, la Transmisii".

Adrian Sobaru a intrat in greva foamei in fata TVR (Video)

"Acum am revenit inapoi la actualitati, dar, daca nu imi fac meseria, ce sa caut acolo? Nu ma mai lasa sa merg la anumite institutii. Daca e adevarat si nu sunt niste greseli, e ca si cum ti-ar baga cineva pumnul in gura", a spus Adrian Sobaru.

Intrebat ce inseamna ca nu mai este lasat sa mearga la anumite institutii, Adrian Sobaru a spus ca nu mai are voie sa mearga la Parlament, Guvern si la partide politice, cu toate ca lucreaza la departamentul de Stiri si asta este meseria lui.

El a precizat ca dupa protest spera ca poate sa isi faca meseria. "Eu unul sunt deschis sa si plec, sa ma dea si afara, dar nu pot sa stau sa ma umilesc", a spus Sobaru.

Acesta a precizat ca a ales aceasta forma de protest intrucat a incercat, prin comunicare, sa isi rezolve problema, dar nu a reusit sa discute cu conducerea TVR.

Adrian Sobaru a precizat ca a iesit din greva foamei pentru ca a aflat ca vor sa i se alature oameni care au protestat in Piata Universitatii si el nu a dorit acest lucru.

De asemenea, electricianul Adrian Sobaru a spus ca, miercuri, in ziua in care a iesit din greva foamei, a avut o intalnire si cu premierul Victor Ponta. Sobaru nu a precizat ce i-a spus premierul. "Important e ca cuiva ii pasa de tine. A inteles mesajul probabil", a mai spus Sobaru.

Marturiile lui Adrian Sobaru, omul care s-a aruncat de la balconul Parlamentului

La sedinta comuna a Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, la care a participat premierul Emil Boc, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului, intr-o tentativa de sinucidere, in semn de protest, el strigand: "Boc, ati luat drepturile copiilor". Sobaru a cazut de la o distanta de cinci metri peste unul dintre pupitrele salii de plen, pe care l-a si rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-ati ciuruit/Ne-ati ucis viitorul copiilor nostri/ Ne puteti lua viata si banii, dar nu si LIBERTATEA".

Surse din TVR spuneau atunci ca Adrian Sobaru si-ar fi premeditat demersul, pentru ca nu era programat la filmarea de atunci din Parlament, dar a cerut sa mearga in locul unui coleg. La inceputul lunii ianuarie 2011, el a fost externat de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Politistii Sectiei 17 din Capitala au anchetat si finalizat dosarul deschis in urma incidentului din decembrie 2010 din Parlament, anchetatorii propunand neinceperea urmaririi penale fata de TVR.

Pe de alta parte, in urma procesului de reorganizare al TVR, care s-a desfasurat in ultimul an, Adrian Sobaru a ramas in Televiziunea Romana. Adrian Sobaru a participat la procesul de evaluare din TVR, insa nu a raspuns la teste, ci a preferat sa transmita niste mesaje conducerii Televiziunii Romane.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Adrian Sobaru greva foamei, #adrian sobaru tvr, #Adrian Sobaru Victor Ponta , #greva