Ziare.com

20 de bidoane albastre pot salva viata a mii de spanioli

de Irina Ursu
Marti, 28 Aprilie 2009, ora 11:47

   

20 de bidoane albastre pot salva viata a mii de spanioli
Cele 6,5 milioane de euro platite de autoritatile spaniole intre 2005 - 2006 pentru 20 de bidoane albastre ar putea salva acum viata a milioane de spanioli.

La centrul Militar de farmacie din Madrid se pastreaza cele 20 de bidoane albastre care contin mai multe pungi cu cate sapte kilograme de oseltamivir praf, suficient pentru fabricarea a milioane de doze de Tamiflu, ABC.

Oseltamivirul a fost achizitionat intre anii 2005 si 2006, cand lumea a fost alarmata de o posibila izbucnire a unui virus de gripa aviara. Spania a platit cel putin 6,5 de milioane de euro.

In plus, 1.185.000 de euro au fost investiti in echipamente suplimentare pentru a transforma pulberea in comprimate. Acesti bani s-au cheltuit pentru o pandemie de gripa care in acest moment este ipotetica.

Ministrul Sanatatii din Spania a confirmat luni primul caz de imbolnavire cu gripa porcina si a precizat ca se mai investigheaza alte 17 posibile cazuri.

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc luni, Trinidad Jimenez, ministrul Sanatatii, a declarat ca o persoana este tratata de gripa porcina la spitalul din Almansa, in provincia Albacete, la 200 de kilometri de Madrid, informeaza Market Watch.

Duminica, guvernul spaniol anunta ca investigheaza 7 posibile cazuri de gripa porcina.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1964 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor