Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

5 obiceiuri aducatoare de germeni

Joi, 01 Octombrie 2009, ora 18:36
2001 citiri
5 obiceiuri aducatoare de germeni

Chiar crezi ca daca faci doua dusuri pe zi - mai multe n-ai timp -, porti dezinfectantul in poseta si faci curat in casa si de doua ori pe saptamana inseamna ca ti-ai luat toate masurile care sa tina departe germeni?

In realitate, oricat de curat ai tine in jurul tau si oricat de atenta ar fi, exista cateva obiceiuri proaste, care dainuie ori din nestiinta ori din lipsa de timp.

Nu te speli pe maini intotdeauna dupa ce ai fost la baie Probabil esti una dintre acele persoane care a auzit si retinut sintagma "Urina este sterila". Asa ca de ce te-ai mai spala pe mani, mai ales daca nu se preconizeaza vreun Don Juan care sa-ti sarute mana?

Gresit, foarte gresit! Si asta pentru ca in trecerea ta pe la baie sigur atingi clanta sau trebuie sa tragi apa. Daca te intrebi de ce te simti rau, treci in revista si gesturile pa care le-ai facut sau nu cand ai fost la toaleta, te sfatuieste Shine.

Gusti din mostrele de mancare de la supermarket Pentru acelasi motiv pentru care n-ai atinge mana unui strain, n-ar trebui nici sa te afunzi in primul bol de chipsuri din care te serveste o domnisoara de altfel bine intentionata la supermarket.

Gandeste-te: Ai putea sa deschizi o punga de chipsuri si oferi tuturor trecatorilor, dupa care sa mananci si tu din ea? Probabil ca nu.

Sa tusesti in palma sau pe dosul acesteia Si nu e un sfat numai bun de cand cu aparitia virusului datator de gripa porcina. Mai toti oamenii luati prin suprindere de tuse sau stranut aleg palma pentru a opri virusurile.

Oricat de comic ar parea, gestul corect este sa opresti navala de virusuri cu partea opusa cotului. Este politicos si ii apara pe cei cu un sistem imunitar mai slab de riscul de a lua germeni de la tine.

Sa te freci la ochi Gandeste-te la ochii tai ca la ceva sacru si de neatins. Nu-i atinge cu degetele decat dupa ce ai curatat bine machiajul.

In secunda in care ii atingi, nu faci decat sa introduci tot felul de germeni si bacterii in ochi, rezultatul fiind infectiile, unele dintre ele chiar foarte grave.

Sa nu te speli dupa ce te-ai lasat sarutat de caine Oricat de mult ti-ai iubi cainele, pe al tau sau pe al vecinului, orice contact cu el va trebui sa aiba ca si urmare vizita la chiuveta. Chiar daca pare obositor - cainii sunt asa de iubitori! - trebuie sa procedezi intocmai daca tii la sanatatea ta.

Gandeste-te numai unde le place sa-si bage botul si vei intelege de ce un sfat de bun simt.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#reguli igiena, #obiceiuri germeni, #igiena sanatate , #gripa porcina