Adrian Streinu Cercel: Am demisionat din motive personale

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 15:50
2449 citiri
Adrian Streinu Cercel: Am demisionat din motive personale

Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase Matei Bals, a refuzat sa-si motiveze demisia din functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii altfel decat invocand "motive personale".

Cercel a sustinut in continuare ca demisia sa nu are legatura cu acuzatiile aduse de presedintele Traian Basescu sau cu evolutia gripei porcine, ci este o chestiune strict personala.

Directorul Institutului Matei Bals din Capitala a fost convocat, marti, in fata Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor pentru a da explicatii referitoare la evolutia gripei porcine in Romania si masurile luate pentru a stopa extinderea contaminarilor.

Horia Cristian, deputat PNL si secretarul comisiei de Sanatate din cadrul Camerei Deputatilor a declarat, pentru Ziare.com, ca directorul institutului Matei Bals nu a fost convocat pentru a da socoteala in legatura cu motivele demisiei sale, ci pentru a discuta despre o serie de masuri de combatere a gripei porcine.

"Adrian Streinu Cercel nu a fost invitat in calitatea sa executiva, ci in calitate de specialist, au fost discutii pur tehnice. Acesta ne-a prezentat masurile privind limitarea si combaterea gripei noi, pe care trebuie sa le luam in urmatorii doi ani. Avem nevoie de 200 de milioane de euro pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemice", a declarat, Horia Crisan.

Nici Rodica Nassar, membru al comisiei, nu a vrut sa raspunda intrebarilor jurnalistilor curiosi in legatura cu motivele demisiei lui Adrian Streinu Cercel.

Tot in cursul zilei de mari, in jurul orei 17:30, Adrian Streinu Cercel este asteptat la palatul Cotroceni pentru a participa la o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), convocata de presedintele Traian Basescu.

Vaccinul romanesc, mai sigur ca cele din import

Streinu Cercel a tinut sa precizeze ca vaccinul creat de Institutul Cantacuzino este de o calitate foarte buna si are chiar mai putine reactii adverse decat alte produse similare din import, iar administrarea acestuia ar putea incepe pe 26-27 noiembrie, conform planului intocmit de Institut.

Acesta a apreciat ca dezvoltarea vaccinului romanesc impotriva gripei porcine "este in grafic", la fel ca alti producatori mondiali, si ca nu se pune in niciun caz problema importului.

Fostul secretar de stat din Ministerul Sanatatii a tinut sa repete masurile standard de protectie contra infectarii cu virusul AH1N1, printre care se numara spalatul mainilor cu apa si sapun, spalatul fetei si al nasului, autoizolarea si anuntarea de urgenta a medicilor.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Adrian Streinu Cercel demisie, #demisie Sterinu Cercel, #vaccin gripa porcina Cantacuzino , #gripa porcina