Angajatii care se infecteaza cu AH1N1 la munca se pot imbogati

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 17:03
1038 citiri
Angajatii care se infecteaza cu AH1N1 la munca se pot imbogati

Persoanele care au contractat virusul ce declanseaza gripa porcina si cred ca s-au infectat la locul de munca isi pot da in judecata sefii si pot castiga zeci de mii de lire sterline.

Afirmatia, facuta miercuri, apartine unor avocati din regat, conform Daily Mail. Cei care pot "profita" de aceasta situatie, cu pretul propriei sanatati, sunt salariatii care nu isi pot lua liber, desi ar vrea, si angajatii supermarketurilor, care prin natura meseriei lor sunt obligati sa intre in contact cu multe persoane.

Acest anunt vine in contextul in care numarul cazurilor confirmate de gripa porcina in regat s-a triplat in doar o saptamana, numai bilantul deceselor ajungand la 31.

Sapunul la toaleta, motiv de proces

Potrivit unui avocat de la o celebra casa de avocatura britanica, Dickinson Dees, "este perfect acceptabil pentru casieri sa nu serveasca o persoana care stranuta". De asemnea, salariatii care nu au in toaleta firmei in care muncesc sapun pot da in judecata conducerea.

La fel pot proceda si cei ai caror colegi infectati nu au fost trimisi acasa in timp util sau au fost rugati sa revina la munca inainte de a-si reveni complet.

Cu atat mai scump va fi pretul platit de sefi in cazul in care o persoana moare, dupa ce a fost infectata la serviciu cu H1N1. Daca rudele pot dovedi ca aceasta a contractat boala la locul de munca, din cauza igienei precare sau a anumitor lipsuri, atunci despagubirile vor fi extrem de mari.

Pandemia costa economia 8,6 milioane de lire sterline

Totusi, e drept ca din ce in ce mai multi angajati britanici cer zile libere, de teama ca s-ar putea infecta. Costurile acestei pandemii asupra economiei britanice ar putea depasi 8,6 miliioane de lire sterline.

Numai in ziua de 14 iulie, spre exemplu, 130.000 de oameni au lipsit de la munca din cauza gripei. Se estimeaza ca numarul celor cre sufera de gripa porcina a ajuns la 55.000 de persoane in Marea Britanie.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gripa porcina despagubiri, #despagubiri angajati porcina, #despagubiri infectare H1N1, #porcina Marea Britanie , #gripa porcina