Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei incepe dupa 15 octombrie

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 12:18
1147 citiri
Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei incepe dupa 15 octombrie
Foto: Metro.co.uk

Campania de vaccinare gratuita impotriva gripei de sezon derulata de Ministerul Sanatatii va incepe dupa 15 octombrie. Aceasta se va derula inaintea campaniei de vaccinare impotriva virusului A/H1N1 si va viza reducerea la maximum a imbolnavirilor prin gripa de sezon.

Ministerului Sanatatii va derula campania in perioada 15 octombrie - 1 decembrie. Comitetul de coordonare a stabilit ca cele doua campanii de vaccinare, cea sezoniera si cea impotriva virusului gripal A/H1N1 sa fie corelate, informeaza Ministerul Sanatatii, intr-un comunicat.

In acest fel, anul acesta, vor putea fi imunizate diferentiat, in functie de gradul de risc, toate categoriile de persoane cu risc de imbolnavire prin gripa.

Ministerul Sanatatii va utiliza de 1.600.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu varsta peste 65 de ani, a celor cu boli cronice, veterani si vaduve de razboi, copii si batrani institutionalizati, conform recomandarilor OMS si ECDC.

Vaccinul impotiva gripei sezoniere te poate proteja si de gripa porcina

Potrivit unui studiu realizat in Mexic, vaccinul impotriva gripei sezoniere ofera o anumita protectie si impotriva virusului A/H1N1, mai ales impotriva formelor severe, informeaza Reuters.

Se pare ca studiul a aratat ca, dintre pacientii vaccinati impotriva gripei sezoniere, doar 13% s-au imbolnavit de gripa porcina, iar niciunul dintre cei care au fost infectati cu virusul H1N1 nu a decedat.

"Rezultatele trebuie sa fie privite cu prudenta, si nu inseamna ca vaccinul impotriva gripei sezoniere trebuie sa inlocuiasca vaccinul impotriva gripei porcine", spune Lourdes Garcia-Garcia, de la Institutul National de Sanatate Publica din Cuernavaca.

Campania pentru vaccinare impotriva gripei porcine incepe in decembrie

Ministerul Sanatatii va demara in luna decembrie si campania de vaccinare impotriva gripei A/H1N1. Primele doze de vaccin vor fi utilizate pentru vaccinarea personalului medical, urmand ca din 4 ianuarie 2010, odata cu inceperea orelor de curs in scoli sa inceapa si vaccinarea elevilor, dupa care se va continua vaccinarea celorlalte categorii de risc stabilite.

De asemenea, Comitetul a stabilit modul in care vor fi utilizate substantele dezinfectante si mastile de protectie pe care Ministerul Sanatatii, prin Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, le va achizitiona pana la sfarsitul lunii decembrie.

Majoritatea substantelor dezinfectante vor fi directionate catre scolile din mediul rural care au probleme in aprovizionarea cu apa curenta. Directiile de sanatate publica judetene au obligatia de a identifica aceste scoli in perioada urmatoare.

Medicii reamintesc ca pastrarea regulilor de igiena personala, in special spalatul pe maini cu apa si sapun, reprezinta una din metodele cele mai eficiente de prevenire a imbolnavirilor si atrag atentia cadrelor didactice si parintilor sa indrume elevii in acest sens.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#campanie vaccinare gripa, #vaccinare gripa octombrie, #vaccin gripa porcina , #gripa porcina