Cum sa te feresti de gripa porcina

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 18:21
2917 citiri
Cum sa te feresti de gripa porcina

S-au inmultit in mod considerabil sansele de a te expune in mod involuntar sau voluntar, riscului de imbolnavire cu virusul gripal AH1N1 de aceea trebuie sa fii foarte atent cu masurile de protectie a sanatatii tale.

Pentru a te feri de o eventuala imbolnavire cu gripa porcina fa-ti vaccinul care a aparut si in Romania de vineri.

"Nu conteaza cat de bine te speli pe maini, ca tot esti nevoit sa respiri. Daca respiri intr-un spatiu in care exista o alta persoana bolnava ai toate sansele sa iei si tu virusul. De aceea este bine sa iti imunizezi corpul", a declarat doctorul Robert Belshe, informeaza MSN.

In acest an exista doua tipuri de vaccinuri: cel pentru gripa sezoniera si cel antigripa porcina. Preferabil e ca prima data sa il faceti pe cel de gripa porcina. Dupa ce ati facut vaccinul nu inseamna ca sunteti in afara oricarui pericol de aceea trebuie sa va spalati cu mare atentie pe maini.

"Spalatul pe maini este foarte eficient. Un studiu recent dezvaluie ca reduce transmiterea de boli respiratorii cu 20%. Preferabil e sa va spalati cu mult sapun si sa clatiti bine mainile cu multa apa", a declarat doctorul Wayne LaMorte.

Luati in serios simptomele de gripa si prezentati-va la medicul de familie cat mai repede cu putinta. Iar persoanele care au alte probleme de sanatate sa ceara un consult de specialitate pentru ca ar putea avea probleme foarte grave. Si daca crezi ca ai fost expus intr-un mediu in care era o persoana bolnava de gripa porcina poti sa treci pe la medic. Putin mai multa precautie nu strica nimanui.

Daca esti parinte invata-i pe copiii tai sa se spele bine si sa fie foarte atenti la igiena, dar sa nu il stresezi foarte tare ca sa devina obsedat mai tarziu. Trebuie sa gasesti calea de mijloc si sa ai grija sa ii asiguri o dieta care sa ii intareasca imunitatea corporala.

Ca sa eviti o eventuala imbolnavire de gripa porcina trebuie sa renunti sa iti mai rontai unghiile. Pe langa faptul ca este un obicei urat risti sa "ingerezi" bacterii si agenti patogeni care te pot imbolnavi. De asemenea este recomandat sa nu iti tai cu forfecuta cuticulele ca sa nu faci din aceasta zona o poarta de intrare pentru bacterii in corpul tau.

Pentru a te feri de riscul infectarii cu virusul gripal AH1N1 dezinfecteaza-ti biroul de la munca si calculatorul. Acolo se afla multi virusi si bacterii si risti sa te imbolnavesti si tu.

Si nu in ultimul rand nu uita sa ai grija de imunitatea corpului tau urmand un plan de alimentatie sanatoasa, un plan de odihna adecvat si de asemenea un plan de relaxare pentru corpul tau.

Un studiu recent realizat de Carnegie Mellon arata ca persoanele care dorm opt ore pe noapte au cu 30% mai putine sanse de a se raci.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#metode prevenire gripa porcina, #spalat maini vaccinare , #gripa porcina