Un microbiolog faimos, despre gripa porcina: Exagerari pentru profitul companiilor (Video)

Marti, 15 Decembrie 2009, ora 21:45
7217 citiri
Un microbiolog faimos, despre gripa porcina: Exagerari pentru profitul companiilor (Video)

Un faimos microbiolog roman, directorul marii companii farmaceutice canadiene Steringen, Vania Atudorei, sustine ca toata isteria din jurul gripei porcine nu are ca scop decat profitul firmelor producatoare de vaccinuri.

El sustine ca tot ceea ce se prezinta acum in presa referitor la pandemia de gripa porcina si decesele provocate de aceasta sunt lucruri care exista de cand au aparut porcii pe pamant.

Mai mult, Vania Atudorei spune ca firmele farmaceutice chiar au platit unii ziaristi sa scrie articole care sa produca panica pentru ca vaccinurile si medicamentele sa fie cumparate.

"Medicamentele nu sunt totdeauna eficiente, si sa va dau un exemplu: vaccinul pentru gripa, care s-a fabricat anul trecut, a fost eficient numai in 40-45% din cazuri. Deci sa nu ne facem iluzii ca este o industrie sfanta, la care nu avem nimic sa-i reprosam, impecabila... Etica este departe de asta pentru ca in fond industria asta in general este privata, in mana unor oameni de afaceri, si ceea ce ii intereseaza pe ei sunt profiturile si castigurile.

Sunt si speculatii, si exagerari care sunt voite in legatiura cu gripa porcina. Adevar este, sa zicem, 30%, neadevar este 70%. Sunt convins ca unii ziaristi au fost platiti ca sa faca mult zgomot pentru nimic de companiile farmaceutice care fabrica vaccinurile contra gripei si care fabrica medicamente pentru gripa", a spus Atudorei, intr-un interviu pentru Radio Cluj.

Microbiologul roman a da ca exemplu gripa aviara, pentru combaterea careia s-au cheltuit sume uriase la nivel global. El sustine ca gripa a existat dintotdeauna, de cand exista pasarile si porcii, si ca, la nivel global, in fiecare an mor mai multi oameni de gripa decat, de exemplu, de SIDA.

"Va dau ca exemplu gripa aviara. Acum doi ani a fost paranoia cu gripa aviara? Da. Au fost prognosticuri ca aceasta gripa se va transforma intr-o pandemie? Da. N-a fost nici macar o epidemie la nivelul unei tari, dar o pandemie. Gripa la pasari si la porci exista de cand au aparut speciile acestea pe pamant.

Deci in fiecare an avem gripa, nu este ceva nou. Stiti dvs. ca in fiecare an mor mult mai multi oameni de gripa decat de SIDA? Si cine mor? Mor persoanele in varsta care au o imunitate scazuta, bineinteles, mor cei care au imunitate deficienta...", a mai spus Atudorei.

Mastile, praf in ochi pentru prosti!

Expertul spune ca totul este pentru profitul companiilor, dand exemplu mastile pe care medicii ne sfatuiesc sa le folosim. Atudorei arata ca acestea au eficienta zero, ele nefiind etanse si microbii putand patrunde fara nicio greutate pe langa marginile ei.

"Se face mult zgomot pentru nimic! Daca era, intr-adevar, sa fie o pandemie, cum a fost in anul 1918, cand se estimeaza ca au fost intre 10-20 milioane de morti de gripa... o pandemie se propaga repede, nu se propaga asa, ca azi au murit 10, si maine mai mor 5, poimaine mai mor 2, s.a.m.d. ...(...) Se iau si niste masuri. Problema este sa nu se cada in paranoia si intr-o extrema, sa nu se exagereze.

Pentru ca in cazul gripei aviare s-au cheltuit miliarde de dolari. Au fost tari care au cumparat medicamente, care au cumparat vaccinuri, intre timp toate acestea au expirat si au fost aruncate. Or, banii astia erau din buzunarele noastre si nu erau justificati! Au fost niste exagerari.

Uneori este o paranoia care este dorita. [...] De ce? Pentru ca in acest timp... toate companiile care fabrica masti isi vand mastile... Si mastile astea au o eficacitate ZERO! Mastile astea sunt praf in ochii pentru prosti, n-au nicio eficienta! Si totusi sunt tari care cumpara miliarde de masti ca sa protejeze populatia. Hai sa fim seriosi!", a mai spus expertul roman.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
PNL exclude susţinerea lui Piedone la Primăria Capitalei. Ionuț Stroe: "Ar fi cea mai mare greşeală"
Susţinerea lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei nu este pe agenda de lucru a PNL, susține purtătorul de cuvânt al partidului, Ionuţ Stroe. Întrebat, în emisiunea România...
#isterie gripa porcina, #conspiratie gripa porcina, #profit companii farmaceutice gripa, #vaccin gripa porcina, #masti gripa porcina , #gripa porcina