Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cursurile a doua clase din licee iesene, suspendate din cauza gripei porcine (Video)

Joi, 29 Octombrie 2009, ora 14:45
979 citiri
Cursurile a doua clase din licee iesene, suspendate din cauza gripei porcine (Video)

Cursurile la doua clase de-a noua de la Liceul "G. Ibraileanu" si Liceul Agricol au fost suspendate, joi, dupa ce au fost confirmate doua cazuri de infectare cu noul virus gripal, cei doi elevi intrand in contact direct cu copii care invata la scoala nr. 15.

Potrivit Directiei de Sanatate Publica Iasi, cele doua persoane sunt frati de-ai elevilor de la scoala nr. 15.

In prezent, de la aceasta unitate scolara, care a fost inchisa marti, sunt internate la Spitalul de Boli Infectioase 26 de persoane, in majoritate elevi. Potrivit DSP, virusul a fost confirmat in laborator in cazul a 21 de persoane, restul fiind diagnosticate epidemiologic si supuse tratamentului antiviral.

"Daca o persoana care provine din acel focar prezinta simptome de gripa, nu mai facem teste. Diagnosticul se face epidemiologic si se administreaza medicamente antivirale", a declarat, corespondentului NewsIn, directorul DSP Iasi, Vasile Cepoi.

In 22 octombrie au mai fost suspendate cursurile si la o clasa de-a noua de la Colegiul Tehnic "Gh. Asachi", unde au fost depistate doua cazuri de infectare cu noul virus gripal.

"Deoarece pe perioada de supraveghere epidemiologica nu s-au semnalat cazuri noi cu context epidemiologic legat de colectivitate, se va relua activitatea scolara din data de 2 noiembrie la clasa de la Colegiul Tehnic", a precizat purtatorul de cuvant al DSP Iasi, Marius Voicescu.

Managerul Spitalului de Boli Infectioase, dr. Carmen Dorobat, a declarat ca, in ultimele 24 de ore, au fost internati alti 40 de tineri, din mediul preuniversitar si universitar, pe langa cele 22 de persoane, care au fost internate marti seara si miercuri, acestea din urma fiind contacti de gradul zero ai elevilor din focarul de la scoala nr. 15.

"Persoanele care au fost internate in ultimele 24 de ore nu au o legatura evidenta cu focarul de la scoala nr. 15, dar provin toti din mediul scolar. Unii au venit din proprie initiativa, altii au fost trimisi de medicul de familie. Cele 40 de persoane au un tablou clinic de gripa, cu febra, dureri de cap, lipsa poftei de mancare, iar, potrivit unei recomandari a Ministerului Sanatatii, trebuie internati si izolati", a declarat, pentru NewsIn, dr. Carmen Dorobat.

Aceasta a adaugat ca nu poate spune cu exactitate cate persoane se afla internate acum in spital deoarece au mai fost efectuate si externari.

Pana in prezent, in perioada aprilie - octombrie 2009, la Iasi au fost confirmate peste 70 de cazuri de gripa porcina. Potrivit informartiilor furnizate de Directia de Sanatate Publica, au existat trei focare familiale si patru in colectivitati de elevi si studenti, la Grupul Scolar "Ioan Holban", Centrul de Relatii Internationale "Gaudeamus", Colegiul Tehnic "Gh. Asachi" si Scoala Generala nr. 15.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#gripa porcina Iasi, #doua scoli inchise, #gripa porcina elevi , #gripa porcina