De ce fac chinezii primii gripa porcina

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 11:48
2497 citiri
De ce fac chinezii primii gripa porcina
Foto: 2a.cdc.gov

Specialistii britanici si chinezi au gasit o explicatie genetica a vulnerabilitatii populatiei din China la virusul H1N1 al gripei porcine.

Aceasta descoperire i-ar putea ajuta pe doctori sa ii identifice pe oamenii care au un risc mai mare de a face o gripa severa. Astfel, ei i-ar trata cu prioritate pe cei care au astfel de probleme, scrie News Daily.

Descoperirea lor poate explica, de asemenea, de ce noile tulpini de virusuri gripale infecteaza intai populatia asiatica.

Concret, varianta genetica rs12252-C este mai intalnita in aceasta zona a planetei noastre decat in altele. Specialistii spun ca in viitor oamenii ar putea fi ajutati sa treaca mai usor peste astfel de probleme, iar autoritatile medicale sa preintampine epidemiile.

Chinezii, mai predispusi de sase ori

Tao Dong, de la Universitatea Oxford, este coordonatorul acestui studiu genetic.

Cercetarea intreprinsa de echipa sa arata ca varianta genetica rs12252-C duce la cresterea probabilitatii de infectie cu gripa porcina de sase ori. In 2009 si 2010, acest virus a facut ravagii in intreaga lume. Conform stastisticilor, unul din cinci oameni a fost infectat cu acest virus periculos, iar 200.000 de persoane au murit din aceasta cauza, in primul an dupa izbucnirea pandemiei, in iunie 2009.

Varianta genetica respectiva este de 100 de ori mai intalnita in cazul chinezilor Han, grupul etnic predominant in aceasta tara.

Fata de populatia caucaziana si cea din vestul Asiei si Europa, riscul este mult mai mare. De exemplu, un european din 3.000 are aceasta varianta genetica, prezentand un risc mai mic de a face o forma grava a gripei.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#gripa porcina China, #studiu genetic gripa porcina , #gripa porcina