Dragomir: Echipa nationala nu are identitate fara Mutu si Chivu

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 15:42
1427 citiri
Dragomir: Echipa nationala nu are identitate fara Mutu si Chivu

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, ca Adrian Mutu si Cristian Chivu sunt jucatori determinanti pentru echipa nationala, dar depinde doar de Razvan Lucescu modul in care va reusi sa gestioneze relatia cu ei in interesul primei reprezentative.

"Echipa nationala, acum, fara Mutu si Chivu nu are identitate, dar eu nu sunt selectionerul. Am si eu dreptul la o opinie. Dar Razvan nu trebuie sa faca la fel ca mine sau ca altul, ci sa se ia doar dupa capul lui. Mircea Sandu i-a facut si el o recomandare in ceea ce il priveste pe Mutu, dar nu trebuie sa asculte pe nimeni daca nu vrea", a spus Dragomir.

Presedintele Ligii Profesioniste a adaugat ca are incredere in selectioner, dar acesta are nevoie si de o doza de noroc pentru a duce nationala la Campionatului European din 2012: "Totul depinde de el, pentru ca are toata raspunderea. Are parghiile si toate conditiile pentru a face performanta. O sa aiba si liniste. Pai ce, conteaza ca da din gura unul sau altul? Era deranj daca se baga Mircea Sandu peste el si ii spunea ce sa faca, dar asa nu e nicio problema. Eu am incredere in Lucescu, dar mai trebuie sa aiba si putin noroc pentru ca altfel nu face nimic. Vine unul si isi da un gol de la 30 de metri, aluneca portarul la o faza si intra poarta, isi da cineva autogol si atunci se duce toata munca imediat".

Echipa nationala a Romaniei a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2010 din Africa de Sud, dar s-a mentinut in urna a doua valorica pentru tragerea la sorti a preliminariile CE din 2012. Selectionerul Razvan Lucescu are ca obiectiv calificarea la turneul final din Polonia si Ucraina. Primul meci dupa ratarea prezentie la CM 2010 va fi amicalul cu Polonia, care se va disputa sambata, la Varsovia.

Dumitru Dragomir s-a aratat placut surprins de cresterea in valoare a campionatului romanesc si spune ca nu a mai vazut asa o lupta pentru suprematie de peste 40 de ani. "O echipa care castiga vreo doua meciuri in deplasare e campioana. Sau una care se afla la retrogradare si are doua victorii consecutive imediat se salta de acolo. Pana acum nu a mai existat asa ceva. Nu imi aduc aminte sa fi fost vrei editie a primului esalon asa puternica", a afirmat oficialul, in a carui viziune exista 7 favorite la titlul de campiona: FC Vaslui, Unirea Urziceni, FC Timisoara, CFR Cluj, Steaua, Dinamo si Rapid.

Dragomir i-a remarcat pe cei de la Rapid, despre care spune ca au "o echipa tare de tot" si a precizat ca ardelenii de la CFR Cluj nu ar trebui sa schimbe antrenorul cand sunt pe primul loc in Liga I, insa acolo "s-au bagat bani multi, iar clujenii trebuie lasati sa faca ce vor". In ceea ce o priveste pe Universitatea Craiova, care se afla pe locul 13, Dragomir e optimist: "Nu au nicio problema si o sa isi revina. Au mai fost ei ciupiti de arbitri, dar nu e nimic".

Conducatorul LPF recunoaste ca arbitrii romani fac multe greseli in Liga I si nu vede cu ochi buni decizia de a nu mai fi adusi straini, chiar daca in teorie totul e bine: "Ca idee, e bine ca vor fi numai romani, dar sa nu mai fie domnule atatea greseli. Trebuie sa caute si arbitrii sa isi faca meseria bine, pentru ca dam o gramada de bani la fiecare meci, ei iau peste 60 de milioane la fiecare partida. Pai unde in tara asta, se mai castiga intr-o zi atitia bani? Nici macar pentru o zi de munca, ci pentru o ora si jumatate".

Vicepresedintele FRF a mentionat ca unele echipe care nu au cerut arbitri straini, par sa fi fost avantajate de romani, dar este de parere ca totul este doar o concidenta pentru ca "oficialii cluburilor sunt oameni seriosi si nu se preteaza la lucruri murdare". Dragomir a recunoscut cu una dintre cele mai dezavantajate echipe in actuala editie a Ligii I a fost Dinamo, dar nu vrea sa mai comenteze pe aceasta tema, deoarece unii presedinti de cluburi au fost deranjati de afirmatiile sale din trecut.

Presedintele Ligii Profesioniste nu se teme de gripa porcina si spune ca "nu se moare din atata lucru", insa daca autoritatile vor considera ca nu trebuie sa se mai dispute meciuri in Liga I, LPF se va supune. " Din toate pandemiile din istorie, gripa porcina da cele mai putine decese, asa ca de ce sa ne speriem? O luam in piept. Porcii sa nu vina peste noi, gripa, da. Suntem inconjurati de multi porci, dar asta e alta treaba. Nu moare nimeni de porcina, asta e doar vrajeala electorala. Nu ne-a cerut nimeni sa amanam campionatul, dar vom respecta deciziile organelor abilitate daca e cazul. Nu e cazul sa decid eu, ca nu oi fi vreun Adrian Streinu Cercel (n.r. fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii). Nu am de ce sa nu ma duc la meciuri, nu mi-e mie teama", a precizat oficialul.

Dumitru Dragomir este de parere ca fanii Stelei au inceput sa exagereze in conflictul cu patronul Gigi Becali, dar il sfatuieste pe acesta sa nu se certe cu multimea, pentru ca "nimeni nu a castigat in fata multor oameni". "Politia trebuie sa ia masuri. Nu cred ca Gigi a exagerat atunci cand a trimis garzile de corp in mijlocul galeriei, dar poate ca trebuia sa faca altceva. El trebuia sa aduca in fata suporterilor doua masini de pompieri, iar la nevoie sa stinga focarul. Aceasta era metoda cea mai buna, preluata din strainatate", a declarat conducatorul LPF, care s-a dat pe sine exemplu in ceea ce priveste relatia cu fanii: " Galeriile m-au lasat pe mine in pace, pentru ca au vazut ca sunt un om corect. Imi mai trag, asa, cate o injuratura, ca sa nu zica si ei ca m-au uitat. As fi si eu uimit si surprins daca nu m-ar mai injura putin. Sunt probleme cu suporterii in Romania, dar asta numai pana ii strange politia. O vina au si cei care incita suporterii. M-au injurat zeci de mii de oameni si eu le-am facut cu mana".

In final, fostul conducator de club, a vorbit si despre rezultatele echipelor romanesti din LIga Europa, pe care insa nu le considera umilinte. " Daca nu bagi bani nu ai valoare. Umilinta e atunci cand nu ai bani sa iti intreti familia, cand nu ai ce sa le pui pe masa la copii. Rezultatele au fost pe masura cheltuielilor din campionat. Am incredere in formatii, dar cu masura. Ce ar trebui acum, sa spun inainte de meciuri ca luam cate 4 goluri? Asa ma crede lumea de tampit", a precizat Dragomir, care spera ca macar Unirea Urziceni sa realizeze mai mult in Liga Campionilor: " S-au facut investitii si acolo, nu sunt chiar atat de mici pe cat se spune. Nu stiu daca o sa mearga mai departe in optimile ligii, sa vedem. Sa dea Dumnezeu sa se duca astia si sa mai faca niste puncte. Ne mai trebuie vreo 6 puncte sa stam bine la coeficienti, pentru ca altfel ne scufundam".

Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Puncte prețioase pierdute de Răzvan Lucescu, cu un jucător în plus. Ce se întâmplă în lupta pentru titlu
Formaţia PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu, a remizat, miercuri, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Lamia, într-un meci din play-off-ul campionatului Greciei. Lamia a deschis scorul...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Dumitru Dragomir, #echipa nationala Mutu Chivu, #conflict Becali suporteri, #razvan lucescu , #gripa porcina