Ziare.com

Grecia anunta primul sau deces provocat de gripa porcina

Duminica, 23 August 2009, ora 12:15

   

Grecia anunta primul sau deces provocat de gripa porcina
Un barbat de 23 de ani a murit in Grecia din cauza unor complicatii provocate de virusul A/H1N1, fiind primul deces provocat de gripa porcina in aceasta tara.

Tannarul fusese internat la inceputul lunii august din cauza unor probleme cardiace grave. Presa spune insa ca probabil tanarul a contractat virusul chiar in spital, informeaza AFP.

Grecia a fost prima tara care a anuntat, la sfarsitul lunii iulie, ca ii va vaccina pe cei 11 milioane de locuitori, dar apoi a spus ca vaccinarea se va face la cerere.

Mai mult de 1.400 de cazuri de gripa porcina au fost diagnosticate in Grecia de la 18 mai, majoritatea fiind persoane care venisera din strainatate.

Pe de alta parte, o femeie de 50 de ani a murit in Algesiras, sudul Spaniei, tot din cauza gripei porcine, ceea ce aduce la 14 numarul deceselor inregistrate in Spania din cauza acestui virus.

Femeia, care "avea antecedente medicale", a murit "din cauza unor complicatii legate de gripa porcina", a spus departamentul local al sanatatii. Ea fusese spitalizata la 3 august.

Un alt deces legat de gripoa porcina a fost anuntat sambata, fiind vorba despre o marocanca de 39 de ani, care a murit la Sevilla, dupa ce a nascut prin cezariana.

Sursa: rNews

Articol citit de 631 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor