Gripa porcina a doborat tot personalul ambasadei Romaniei din Nicosia

Marti, 14 Iulie 2009, ora 12:30
2990 citiri
Gripa porcina a doborat tot personalul ambasadei Romaniei din Nicosia
Foto: MAE

Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Nicosia a fost inchisa temporar pana luni, 20 iulie 2009, in urma imbolnavirii cu gripa AH1N1 (gripa porcina) a personalului consular si diplomatic din cadrul misiunii.

Masura a fost decisa pentru a preveni contaminarea cetatenilor care solicita servicii consulare si pentru a permite tratarea angajatilor care s-au imbolnavit, potrivit unui comunicat al MAE remis, marti, Ziare.com.

In prezent toate cele sapte persoane aflate la post (personal diplomatic, administrativ si membri de familie) se afla sub tratament de specialitate si sub supraveghere medicala in ambulatoriu.

Dintre acestea, cinci persoane, inclusiv ambasadorul Romaniei la Nicosia, Andreea Pastarnac, s-au imbolnavit cu virusul AH1N1, iar doi angajati primesc tratament profilactic.

Primele simptome au aparut in weekend, iar luni seara a fost obtinuta confirmarea medicala a virusului, in urma analizelor efectuate. Starea celor cinci persoane contaminate este stabila.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a informat Ministerul Sanatatii in legatura cu aceasta situatie, pentru a lua masurile ce se impun. MAE va trimite misiunii diplomatice, marti, 12 doze de tamiflu, puse la dispozitie de Ministerul Sanatatii.

Dozele urmeaza sa fie folosite atat pentru tratarea persoanelor contaminate, cat si pentru a preveni imbolnavirea personalului care urmeaza sa revina la post din concedii in perioada urmatoare.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe a luat o serie de masuri interne suplimentare pentru atentionarea personalului aflat la post in legatura cu riscul de imbolnavire in timpul exercitarii misiunii in strainatate.

Ministerul Afacerilor Externe atentioneaza si face apel la toti cetatenii romani care au fost la sectia consulara a Ambasadei de la Nicosia in ultimele zile sa-si urmareasca evolutia starii de sanatate si la aparitia primelor simptome ce pot sugera riscul unei imbolnaviri cu virusul AH1N1 sa se prezinte la doctor.

Pe perioada in care sectia consulara de la Nicosia este inchisa, cetatenii romani care au nevoie de servicii consulare se pot adresa consulatelor de la Atena si de la Salonic. Ministerul Afacerilor Externe a luat deja masurile necesare pentru a putea asigura preluarea fluxului de solicitari la cele doua misiuni din Grecia.

Ambasada la Nicosia a demarat deja masurile pentru informarea cetatenilor romani din Cipru in legatura cu aceasta situatie.

Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc, pe cuvântul meu, în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
#Nicosia ambasada, #romani Nicosia, #gripa porcina Nicosia , #gripa porcina