Gripa porcina a mai ucis doi romani

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 17:57
1256 citiri
Gripa porcina a mai ucis doi romani
Foto: Arhiva

Inca doi romani au murit de gripa porcina in ultima saptamana, anunta Ministerul Sanatatii.

Numarul cazurilor de gripa si viroze respiratorii a crescut in ultima saptamana cu 21,5%, inregistrandu-se 118.432 cazuri de infectii acute respiratorii, fiind depasite valorile maxime asteptate, iar doua persoane au murit, arata raportul transmis la Ministerul Sanatatii de catre Centrul National de Boli Transmisibile.

In saptamana 14-20 februarie 2011, au fost inregistrate 118.432 de cazuri de infectii acute respiratorii, cu 21,5% mai multe comparativ cu cele inregistrate in saptamana precedenta, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii remis miercuri Ziare.com.

Au fost confirmate 83 cazuri de gripa, 40 de tip AH1N1 si 43 de tip B) din totalul de 381 inregistrate de la debutul sezonului (luna octombrie 2010).

Au fost inregistrate si 2 decese la persoane confirmate cu gripa AH1N1: unul in Bucuresti (un barbat de 41 ani) si altul in judetul Cluj (o femeie de 29 ani, gravida in 19 saptamani).

Insa ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a dat asigurari ca nu exista pericolul izbucnirii unei epidemii de gripa in Romania.

El a pus numarul crescut de cazuri de gripa pe seama anotimpului rece.

"Nu exista un pericol de epidemie de gripa. Sigur, am avut o saptamana in care numarul cazurilor s-a inmultit. In mod evident, si anotimpul a ajutat putin la cresterea numarului de cazuri de gripa", a afirmat Attila Cseke, la Guvern.

Din cauza imbolnavirilor ratele de absenteism din unitatile scolare au inregistrat niveluri crescute fata de saptamana precedenta - in scoli de la 4,5% la 7,7% (71%), iar in licee de la 3,9% la 5,7% (47%).

Medicii recomanda sa se efectueze triajul epidemiologic de catre cadrele didactice in clasa, la prima ora de curs, in unitatile de invatamant, pentru evitarea riscului aparitiei de focare in colectivitati; limitarea accesului vizitatorilor (in special a copiilor) in sectiile de spital; vaccinarea populatiei, in special a persoanelor din grupele cu risc crescut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Romania bolnavi gripa, #doi morti gripa porcina , #gripa porcina