IML Cluj infirma drept cauza a decesului unui medic vaccinarea impotriva AH1N1

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 11:53
1670 citiri
IML Cluj infirma drept cauza a decesului unui medic vaccinarea impotriva AH1N1

Institutului de Medicina Legala din Cluj a stabilit in urma testelor ca medicul de familie din comuna clujeana Alunis, despre care s-a banuit ca a decedat dupa ce si-a administrat vaccinul impotriva AH1N1, nu se vaccinase si nici nu suferea de gripa noua.

Constantin, medic de familie in comuna cluejana Alunis, a decedat in noaptea dintre 8 si 9 ianuarie, iar presa clujeana a relatat ca o posibila cauza a decesului ar fi fost efectele negative ale vaccinului impotriva gripei noi. In comuna in care lucra Constantin aparuse in caz de gripa noua la un adolescent, cu o zi inainte ca medicul de familie, care avea 34 de ani, sa moara.

"Nu exista nici urme de gripa noua, nici urme de vaccin antigripal, acest zvon a fost lansat de la coleg de al dumneavoastra din presa. Avea ceva alcoolemie in sange. Cauza mortii este, probabil, una cardiaca. Mai asteptam testele histopatologice pentru a avea un raport complet", a declarat vineri, corespondentului NewsIn, directorul IML Cluj, Marius Vartic, amintind ca, de altfel, medicul nu avea nici urme de intepaturi pe corp.

Medicul Mihai Constantin a fost gasit mort in apartamentului lui de pe strada Padin din cartierul Manastur, sambata, 9 ianuarie, de catre sotia sa care a sunat la 112 la 12.39. Potrivit directorului Serviciului Judetean de Ambulanta Cluj, Horia Simu, medicul era mort de cate ore cand a ajuns echipajul medical de urgenta.

"Am avut un apel la numarul unic de urgenta, in cartierul Manastur, la 12.38. Un vecin a reclamat faptul ca un barbat se afla in stare de inconstienta. Echipajul medical de urgenta sosit la fata locului nu putut decat sa constate decesul care survenise cu cateva ore. Barbatul avand semne de moarte cu cel putin cinci ore inainte", a afirmat Simu. Surse medicale au declarat pentru NewsIn ca medicul de familie consumase tuica inainte sa se culce, intr-o camera separata de sotia sa, care este gravida.

Vineri, 8 ianuarie, un elev de clasa a VIII-a de la Scoala din Alunis a fost depistat cu gripa AH1N1, scoala a intrat in carantina pentru 48 de ore. Directia de Sanatate Publica (DSP) Cluj a efectuat unele verificari in urma decesului lui Mihai Constantin, constatand ca acesta nu ridicase vaccin antigripal impotriva gripei A H1N1 de la sediul institutiei si nici nu fusese inoculat de medicul de familie care lucra in comuna vecina.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#medic mort gripa porcina, #bilant gripa porcina, #morti Romania gripa porcina , #gripa porcina