Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Inca noua cazuri de gripa porcina s-au confirmat in lume

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 18:49
321 citiri
Inca noua cazuri de gripa porcina s-au confirmat in lume

In timp ce autoritatile medicale din intreaga lume se chinuie sa faca un vaccin pentru a combate virusul H1N1, tot mai multe persoane se imbolnavesc de gripa porcina in fiecare zi.

In cursul zilei de miercuri s-a descoperit ca inca cel putin noua persoane din intreaga lume sunt infectate cu noul virus mortal.

Autoritatile medicale din Italia au anuntat miercuri ca s-au confirmat inca cinci cazuri de gripa porcina, astfel ca numarul total se ridica la 35, informeaza Corriere dela Sera.

Cazurile s-au inregistrat la Viterbo unde doua persoane de 17 ani si una de 19 ani s-au imbolnavit de noua gripa. Si la Roma s-au imbolnavit doua persoane de 32 si respectiv 43 de ani. Ministrul italian Welfare a declarat ca toti cei cinci pacienti sunt in stare buna.

Ministrul Sanatatii brazilian a anuntat ca doua persoane s-au imbolnavit de gripa porcina, astfel ca numarul se ridica la 23 de persoane, informeaza Xinhua.

Ambii pacienti sunt din Rio de Janeiro si s-au infectat cu virusul H1N1 in timpul unei calatorii in Statele Unite ale Americii. Ministrul brazilian a precizat ca starea lor este stabila.

Brazilia a confirmat noua cazuri de gripa porcina in Sao Paolo, sapte in Rio de Janeiro, patru in Santa Catarina si cate unul in Minas Gerais si Rio Grande do Sul si Tocantis.

Si in Arabia Saudita s-a confirmat primul caz de gripa porcina. Este vorba de o infirmiera filipineza, a anuntat miercuri ministrul Sanatatii.

Femeia a sosit vineri la bordul unui Gulf Air din Filipine si primele simptome ale bolii le-a manifestat in cursul zilei de luni, informeaza Reuters.

Autoritatile saudite au declarat ca verifica toti contactii femei si le face analize amanuntite. Si autoritatile medicale din Romania au confirmat miercuri inca un caz de gripa porcina, astfel ca numarul se ridica la sase persoane.

Organizatia Mondiala a Sanatatii a anuntat ca pana in prezent s-au inregistrat peste 17.000 de cazuri de gripa porcina in 62 de tari din intreaga lume. Boala a omorat deja 124 de oameni in Mexic, SUA, Canada, Costa Rica si Chile.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#gripa porcina, #gripa porcina Romania, #cazuri confirmate , #gripa porcina