Masuri pentru un Mexic desfigurat de gripa

Duminica, 10 Mai 2009, ora 08:37
903 citiri
Masuri pentru un Mexic desfigurat de gripa

Ce-a fost mai greu, a trecut, spun oficialii mexicani. Totusi, pentru ca un al doilea val de gripa porcina sa nu loveasca pe nesimtite, se iau toate masurile.

Chiar daca scolile s-au redeschis, iar cei 20 de milioane de oameni, inca terifiati, s-au reintors la munca, peisajul stradal e complet schimbat, relateaza The Telegraph, citand locuitorii Mexicului de dupa pandemie.

In localuri - care nu au voie sa primeasca decat jumatate din capacitatea locala de clienti, pentru ca nimeni sa nu stea periculos de aproape de restul clientilor - oamenii sunt serviti de chelnerite mascate, iar in mijloacele de transport in comun li se imparte gel antibacterian.

La metrou, un autobuze si alte mijloace de transport este dezinfectat totul, de la scaun la aparatul de compostat sau podea. Cei care fac aceasta munca sunt atat de costumati incat niciun centimetru de piele nu ramane la lumina.

Mexicul, in varful picioarelor

Intalnirile, sedintele si orice fel de adunari de oameni in care s-ar putea face schimb de virusuri sunt interzise. In cinematografele aproape goale, oamenii, cand se strang indeajuns de multi, sunt rugati sa lase cate un loc liber atat in stanga si in dreapta, cat si pe randul din fata si din spate.

"Tine de ireal", povesteste Claudia Bernal, de 39 de ani, care este servita intr-un local de un chelner ce poarta o masca albastra. "Suntem obisnuiti cu locuri pline pana la refuz, cu larma si imbranceli. E cu totul alt oras".

Unii isi plang in pumni disperati, stiind cine va fi de vina pentru falimentul apropiat. A avea doar jumatate din clienti inseamna anularea profitului, explica Mercurio Cruz, managerul unui restaurant in stil argentinian.

Cu industria si turismul la pamant, Mexicul, care a pierdut 42 de oameni din cauza virusului H1N1, are pierderi de 2,3 miliarde de dolari, dupa cum estimeaza ministrul de Finante.

"Nu este timp pentru a canta ode de victorie spunand ca totul s-a terminat. Virusul inca se raspandeste si mult timp de acum inainte va trebui sa luam masuri preventive", a declarat presedintele mult incercatei tari, Felipe Calderon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#gripa porcina Mexic, #gripa noua Mexic, #masuri gripa Mexic, #masti Mexic gripa, #cinematografe Mexic, #restaurante Mexic, #pierderi financiare Mexic , #gripa porcina