Ministerul Sanatatii: Gripa porcina de la Arad, alarma falsa

Joi, 30 Aprilie 2009, ora 15:01
2118 citiri
Ministerul Sanatatii: Gripa porcina de la Arad, alarma falsa
Foto: /www.phg.ro

Comitetul de Coordonare din cadrul Ministerului Sanatatii a infirmat, oficial, zvonurile care au aparut in cursul zilei de joi, conform carora ar fi aparut o suspiciune de imbolnavire prin gripa umana cu noua tulpina de virus.

"In cazul semnalat la Arad, este vorba de o rinofarnigita virala, care evolueaza fara febra si in care relatia de transmitere este de la mama la copilul pe care il alapteaza la san. Mai mult decat atat, imbolnavirea mamei a aparut cu 8 zile in urma, intr-un stat membru care nu a identificat, pana in prezent, nici un caz de gripa umana cu noua tulpina virala - Portugalia.

Ca atare, lipsesc doua elemente importante de diagnostic: contextul epidemiologic si febra. Mama si copilul raman sub supraveghere medicala, pana la vindecarea completa", a declarat, potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatatii, secretarul de stat pentru Asistenta Medicala, prof. dr. Aurel Nechita.

"Cazul a fost o alarma falsa. Asa ca sa nu alertam populatia de pomana. Cazul baietelului suspect de gripa porcina de la Arad nu are context epidemiologic", a confirmat si doctorul Adrian Streinu Cercel de la Institutul Matei Bals, din Bucuresti.

Acesta a precizat ca nu are cum sa fie vorba de gripa porcina pentru ca simptomele baietelului si ale mamei nu se regasesc pe lista simptomelor care caracterizeaza aceasta boala.

"Portugalia nu este pe lista tarilor afectate de acest virus, ca atare nu avem ce sa discutam. Iar mama si copilul au calatorit in zona de sud a Spaniei care nu are nicio legatura cu virusul", a declarat Cercel (foto) pentru Realitatea Fm.

Doctorul a precizat ca nu se vor face niciun fel de analize la Bucuresti pentru ca nu este vorba de gripa porcina.

O femeie s-a prezentat joi dimineata la medicul de familie din localitatea Sambateni, Arad, cu copilul ei, in varsta de un an si sase luni, care prezenta simptome de raceala. Avand in vedere ca cei doi au calatorit recent prin Portugalia si Spania medicul a anunta Directia de Sanatate Publica din Arad.

In mod preventiv cei doi sunt supravegheati la domiciliu, pentru ca femeia a refuzat internarea.

I.U.

Afla care sunt simptomele gripei porcine si ce trebuie sa faci in caz de epidemie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Adrian Streinu Cercel, #alarma falsa, #cazuri gripa porcina, #gripa porcina Arad, #gripa porcina Romania , #gripa porcina
Comentarii
Poza rios76
rios76
rank 1
vreau sa aud si scuzele din partea ziare.com pentru dezinformare