Nu avem epidemie de gripa, doar focare de gripa porcina

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 17:19
1512 citiri
Nu avem epidemie de gripa, doar focare de gripa porcina
Foto: Arhiva

Specialistii Ministerului Sanatatii au anuntat marti ca in Romania nu se inregistreaza epidemie de gripa, situatia epidemiologica incadrandu-se la nivel mediu de intensitate si cu o tendinta de crestere a cazurilor de viroze respiratorii si gripa pentru perioada imediat urmatoare.

In prezent, exista cazuri sporadice de gripa A/H1N1 pe intreg teritoriu national si focare teritoriale in Iasi, Bucuresti, Constanta si Mures, de aceea populatia nu trebuie alarmata inutil, se arata intr-un comunicat remis luni Ziare.com.

Medicii epidemiologi au constatat o intensificare a circulatiei virusurilor gripale pe intreg teritoriul national. Tulpina circulanta dominanta, care a dus si la decese, este tipul A/H1N1 dar, concomitent, sunt inregistrate si cazuri de gripa cu virusul tip B si A /H3N2.

De asemenea, cazurile de pneumonie bacteriana si viro-bacteriana la copii au crescut in primul rand din cauza prezentarii intarziate a copilului bolnav la serviciile medico-sanitare.

Din datele disponibile pana la ora actuala, rezulta ca populatia a fost corespunzator asigurata cu asistenta medicala la toate esaloanele de servicii, managementul de prevenire si combatere a virozelor respiratorii si gripa a fost organizat in conformitate cu normativele specifice pentru gripa sezoniera, sistemul informational de supraveghere a functionat bine si au fost vaccinate cu vaccin sezonier 2010/2011 un numar de aproape 1,2 milioane de persoane, conform recomandarilor de prioritati.

In ultima saptamana, pana la data de 30 ianuarie 2011, numarul virozelor respiratorii raportate si inregistrate prin sistemul de supraveghere de rutina arata o crestere cu 26,1%. Aceasta se reflecta prin ponderea crescuta a virozelor diagnosticate la nivelul medicului de familie si cresterea numarului internarilor in spitale (in primul rand a copiilor). Absenteismul in colectivitatile de copii, in special in crese, a crescut semnificativ.

S-a inregistrat o intensificare a circulatiei virusurilor gripale pe tot teritoriul national. Astfel, prin sistemul de supraveghere sentinela au fost confirmate 97 de cazuri de gripa (in 25 judete si Capitala) din care: 64 cazuri gripa tip A H1N1; 26 cazuri gripa tip B; 2 cazuri gripa tip A H3N2; 5 cazuri de gripa tip A la care urmeaza sa fie stabilit subtipul H si N.

Dintre cazurile de gripa A/H1N1 confirmate, s-au inregistrat un numar de 7 decese, 2 decese in jud. Iasi si cate 1 deces in judetele Constanta, Prahova, Satu Mare, Salaj, Bistrita-Nasaud.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
#Romania epidemie gripa, #situatie cazuri gripa Romania , #gripa porcina
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5