Ziare.com

OMS: Pacientii din grupele de risc ar trebui sa primeasca urgent antivirale

de Teodora Bodeanu
Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 19:52

   

OMS: Pacientii din grupele de risc ar trebui sa primeasca urgent antivirale
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a sfatuit doctorii sa nu astepte confirmarea pentru virusul A/H1N1 pentru a da tratamentul antiviral femeilor insarcinate si altor grupuri de persoane cu grad de risc crescut, daca sunt suspectati de infectare.

Potrivit doctorului Nikki Shindo, expert in cadrul OMS, citata de Associated Press, a explicat ca prescrierea medicamentelor antivirale imediat ce un pacient dintr-un grup cu grad de risc mai mare are simpomele gripei porcine reduce riscul unor complicatii grave.

Pe de alta parte, Shindo a spus ca persoanele sanatoase ar trebui sa ia medicamente precum Tamiflu doar daca starea lor se deterioreaza rapid, niciodata ca masura preventiva.

De asmenea, ea a adaugat ca majoritea persoanelor care se imbolnavesc de gripa porcina se vor insanatosi fara ajutorul medicamentelor si fara a fi internati in spital.

Cele mai multe cazuri de gripa porcina, in prezent, se afla in Ucraina, Afganistan si Mongolia, oficialitatile din aceste tari raportand ca spitale sunt pline de cazuri foarte serioase, potrivit OMS.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1016 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor