OMS: Pregatiti-va pentru o explozie a infectiilor cu gripa porcina!

Vineri, 21 August 2009, ora 12:50
1601 citiri
OMS: Pregatiti-va pentru o explozie a infectiilor cu gripa porcina!

Raspandirea gripei porcine la nivel mondial va pune in pericol si mai multe vieti in urmatoarele luni, iar guvernele lumii trebuie sa se pregateasca pentru a riposta, declara oficialii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

In perioada imediat urmatoare, virusul care declanseaza boala se va raspandi cu si mai mare repeziciune si in majoritatea tarilor cazurile de gripa porcina se vor dubla la fiecare 3 sau 4 zile, timp de cateva luni, a declarat Shin Young-soo, din partea organizatiei, citat de AP, in cadrul unui simpozion sustinut la Beijing, in China.

"Este o certiturdine ca vor fi mai multe cazuri si mai multe decese", a mai spus el. Pana acum, noua gripa a ucis aproape 1.800 de persoane la nivel mondial.

Atentia forurilor internationale este concentrata in prezent pe emisfera sudica, in tari precum Australia, unde iarna aduce si sezonul gripei.

Din pacate, noua gripa a patruns si in tari aflate in curs de dezvoltare, unde se raspandeste intr-un ritm accelerat, iar mijloacele de a lupta cu ea sunt extrem de umile, din cauza dotarilor inadecvate sau insuficiente.

O treime din populatia lumii, infectata pana in 2011

OMS estimeaza ca, in urmatorii doi ani, aproximativ 2 miliarde de oameni vor fi infectati, respectiv aproape o treime din populatia lumii.

Persoanele care risca cele mai multe complicatii sunt femeile insarcinate, cei care sufera de astm, de boli cardiovasculare, diabet sau au probleme ale sistemului imunitar.

Oficialii din domeniul sanatatii si cei care activeaza industria farmaceutica incearca sa puna pe piata vaccinul pana ce iarna, sezonul gripei, va lovi si emisfera nordica. Deja perioada in care va aparea pe piata vaccinul s-a extins la septembrie - decembrie 2009.

In mod normal, gripa dispare daca vremea este calda, dar virusul care cauzeaza gripa porcina este rezistent la aceste conditii atmosferice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#porcina bilant OMS, #accelerare raspandire AH1N1, #vaccin gripa porcina, #explozie gripa porcina , #gripa porcina