Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pasagerii care prezinta simptome de gripa porcina nu au voie in avion

Duminica, 19 Iulie 2009, ora 21:55
1013 citiri
Pasagerii care prezinta simptome de gripa porcina nu au voie in avion

Companiile britanice de transport aerian au luat masuri pentru a-i impiedica pe pasagerii care prezinta simptomele gripei porcine sa se urce in avion.

Companiile au hotarat duminica sa puna in practica recomandarile Ministerului britanic al Sanatatii, ce sfatuieste pasagerii care par sa fi fost contaminati cu virusul A(H1N1) sa-si amane calatoria cu avionul pana cand simptomele gripei vor disparea.

"Daca avem indoieli cu privire la un pasager sau daca unul dintre ei este ingrijorat, dispunem de un serviciu medical disponibil 24 de ore din 24, pe care il folosim pentru a da sfaturi personalului", a declarat o purtatoare de cuvant a companiei British Airways, citata de AFP.

"Personalul va vorbi cu pasagerul si va fi evaluata capacitatea sa de a calatori cu avionul. (...) Au existat cateva cazuri in care am sfatuit pasageri sa nu zboare, din cauza diagnosticului sau simptomelor lor", a adaugat purtatoarea de cuvant.

Niciun pasager care a fost sfatuit sa-si amane plecarea nu a refuzat sa se conformeze, a subliniat ea.

Compania Virgin Atlantic a luat aceeasi initiativa. "Daca exista semne ca ceva nu este in regula, fie ca e vorba despre o tuse puternica, fie de stranuturi puternice, daca oamenii par sa nu se simta bine sau au temperatura, personalul aeroportului va chema o echipa medicala pentru a primi mai multe sfaturi", a explicat Paul Charles, directorul departamentului de comunicare al companiei.

"Daca echipa medicala crede ca sunt motive pentru a nu zbura cu avionul, pasagerului i se va cere sa prezinte un certificat medical care sa ateste ca este apt sa calatoreasca, iar atunci va fi imbarcat in urmatorul avion disponibil pe cheltuiala noastra", a adaugat Charles.

In total, 29 de persoane au murit in Marea Britanie dupa ce au contractat virusul A(H1N1), aceasta fiind tara cu cel mai mare numar de decese din Europa si unul dintre statele cele mai afectate de gripa porcina in lume.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#suspecti gripa porcina, #interdictie aeroport, #Mare Britanie, #pandemie gripa porcina , #gripa porcina