Politistii de frontiera au primit echipament de protectie contra gripei porcine

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 15:30
1099 citiri
Politistii de frontiera au primit echipament de protectie contra gripei porcine

Politistii de frontiera de la punctele de granita din nordul si estul tarii isi dezinfecteaza tonetele de control din ora in ora, iar controlul persoanelor care intra in tara este facut cu manusi chirurgicale si masca de protectie.

Controlul persoanelor care sosesc in Romania din tarile cu risc ridicat de imbolnavire cu gripa noua este efectuat de politistii de frontiera din punctele de trecere aflate la granita de nord si de est, precum si la Aeroportul Otopeni, cu manusi si masca de protectie, aceasta fiind una dintre masurile dispuse de conducerea Inspectoratului General al Politiei de Frontiera pentru prevenirea imbolnavirii cu virusul gripal A(H1N1). Toti politistii au primit manusi, masti de protectie si solutie cu care au obligatia ca, din ora in ora, sa-si dezinfecteze tonetele de control.

Conform oficialilor Politiei de Frontiera, s-a dispus verificarea atenta a persoanelor care intra in Romania, venind din zonele de risc in care au inceput sa se manifeste imbolnavirile cu virusul gripal A(H1N1). De asemenea, politistii de frontiera colaboreaza cu personalul medical din cadrul directiilor de sanatate publica prezent in punctele de trecere a frontierei care va verifica starea de sanatate a persoanelor care se intorc din zone afectate.

O alta masura dispusa priveste obligativitatea politistilor de frontiera de a solicita date concrete de la pasagerii care vin din zonele de risc cu privire la destinatia finala a calatoriei, prin completarea unui chestionar emis de catre Ministerul Sanatatii Publice.

Aceste informatii vor fi comunicate, in regim de urgenta, la nivelul grupului de lucru existent in cadrul punctelor de trecere a frontierei (format din reprezentanti ai ISU, Directiei Sanitar-Veterinare, Directiei Sanatatii Publice, unitatilor sanitar-umane etc.) si ulterior, datele respective vor fi transmise catre unitatile sanitar-umane din localitatile de destinatie, scopul fiind monitorizarea starii de sanatate a tuturor persoanelor sosite din zonele de risc.

Mai mult, se va continua procesul de informare a calatorilor care traverseaza punctele de trecere a frontierei, in colaborare cu reprezentantii Ministerul Sanatatii, cu privire la simptomatologia provocata de virusul gripal A(H1N1), prin distribuirea materialelor documentare puse la dispozitie de catre autoritatile specializate.

Saizeci si patru de persoane au murit in Ucraina din cauza gripei porcine si a unor dificultati respiratorii acute, potrivit unui nou bilant al Ministerului Sanatatii anuntat luni. Patru cazuri mortale de gripa porcina au fost anuntate oficial pana acum, unul de Ministerul Sanatatii si celelalte trei de Consiliul de securitate nationala si aparare.

Guvernul ucrainean a anuntat vineri masuri drastice impotriva epidemiei, printre care inchiderea scolilor si anularea reuniunilor publice, iar presedintele a cerut duminica un ajutor de urgenta din partea SUA, UE, NATO si tarilor vecine cu Ucraina.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#echipament protectie gripa porcina, #Politie frontiera , #gripa porcina