Primul roman mort de gripa porcina (Video)

Luni, 23 Noiembrie 2009, ora 13:43
8663 citiri
Primul roman mort de gripa porcina (Video)

Un barbat din localitatea Siret, judetul Suceava, care suferea de gripa porcina, a murit in ambulanta, in urma unui stop cardiac, a anuntat luni secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu Cercel. Barbatul a fost dus la spital, dar medicii nu au putut decat sa constate decesul.

Barbatul in varsta de 43 de ani a decedat vineri, 20 noiembrie, la un spital din Iasi, unde fusese internat inca din 15 noiembrie, fiind transferat de la spitalul din Radauti.

Pacientul era infectat cu virusul gripal pandemic A/H1N1, iar boala s-a agravat pe fondul unor complicatii cauzate de obezitate si diabet, a anuntat, luni, secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel.

"Situatia nu este grava (...) Barbatul avea insa mai multe boli asociate. Nu e vorba de virus de Ucraina (barbatul locuia aproape de granita cu Ucraina - n. red.), e un virus gripal romanesc, care genereaza forme foarte severe de boala la pacientii care au si alte boli", a precizat Streinu Cercel.

Acesta a mai precizat ca membrii familiei barbatului nu prezinta simptome de imbolnavire cu gripa porcina.

Contactat telefonic de Antena3, ginerele barbatului, Costin Munteanu, a declarat, insa, ca socrul sau a murit din cauza ca ambulanta care il il transporta a ramas fara rezerve de oxigen. Mai mult, barbatul a spus ca familia nu a fost informata ca decedatul ar fi avut gripa porcina.

"S-a terminat oxigenul de la ambulanta care il ducea la spital, de aia a murit. Nu a venit niciun medic de cand l-au trimis acasa. Nu am stiut ca avea gripa porcina, nu s-a luat absolut nicio masura de precautie, decat ne-au dat masti acum", a spus Costin Munteanu, ginerele barbatului decedat.

In ultimele 24 de ore, in Romania s-au inregistrat 45 de noi cazuri de gripa porcina, cele mai mari focare fiind in Bucuresti si nordul Moldovei. Numarul total de cazuri confirmate de gripa porcina in Romania a ajuns la 1.849.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#primul deces gripa porcina Romania, #mort gripa porcina Romania, #epidemie gripa porcina Romania , #gripa porcina