Ziare.com

R. Moldova: Tratament pentru gripa porcina, eficient si pentru HIV/SIDA

Luni, 30 Noiembrie 2009, ora 23:15

   

R. Moldova: Tratament pentru gripa porcina, eficient si pentru HIV/SIDA
Cercetatorii din Republica Moldova au elaborat un nou preparat antiviral pentru tratarea virusului gripei porcine, medicament ce s-a dovedit, insa, folositor si in tratarea altor afectiuni si maladii, printre acestea numarandu-se si HIV/SIDA.

Preparatul este o alternativa pentru medicamentele Tamiflu si Zanamivir si va fi produs in Republica Moldova, informeaza Jurnal.md.

"Preparatul nostru este un remediu de profilaxie, cat si unul cu efect terapeutic", a spus Constantin Spanu, vicedirectorul Centrului National Stiintifico - Practic de Medicina Preventiva (SANEPID) si unul din autorii inventiei.

Potrivit lui, s-a purces la crearea acestui medicament cu 12 ani in urma si au participat savanti de la Institutul de Genetica si Fiziologie a Plantelor a Academiei de stiinte din Republica Moldova, SANEPID, Agentia Medicamentului si Catedra de profil a Universitatii de Stat de Medicina "Nicolae Testimiteanu".

Preparatul este un produs pe baza de substante biologic active, obtinut din deseuri alimentare, ceea ce il face sa fie un medicament moale, care poate fi folosit atat pentru copii cat si pentru adulti.

Studiile efectuate in cadrul Laboratorului National de pe langa SANEPID au aratat ca preparatul are un spectru larg de utilizare, fiind recomandat atat in cazul afectiunilor virale hepatita B si C, afectiunile gripale, inclusiv in cazul virusului A (H1N1), cat si in cazul celor non-gripale: guturaiul, angina. Insa, el este recomandat chiar si pentru tratamentul HIV/SIDA.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2842 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

M-as bucura mult.....

... pentru succesul fratilor din Basarabia.
Oricum sincere felicitari,iar cetatenii tarii au un suport bun contra acestor boli,enumerate in articol.

 

De ce sa tratezi, cand poti sa previi?

Medicamentele sintetice costa o gramada de bani si vindeca putin, sau deloc. De ce sa ne imbolnavim folosindu-le, cand putem ramane sanatosi, ignorandu-le?

http://eufrosin.wordpress.com/2009/11/03/vitamina-d-versus-vaccinul-in-pastrarea-sanatatii/

 

Savantii de la SANEPID.....

adica de la Centrul National Stiintifico-Fantastic.......
nici o treaba cu ei doar ca suna extrem de amuzant.

 

...

"Preparatul este un produs pe baza de substante biologic active, obtinut din deseuri alimentare, ceea ce il face sa fie un medicament moale"..No comment

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor