Scoala inchisa in Iasi: 21 de cazuri de gripa porcina

Marti, 27 Octombrie 2009, ora 16:10
2053 citiri
Scoala inchisa in Iasi: 21 de cazuri de gripa porcina

Autoritatile sanitare au decis, marti, suspendarea cursurilor la scoala generala nr. 15 din Iasi pentru sapte zile, dupa ce in institutia de invatamant au fost depistate 21 de cazuri de gripa porcina.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii, este vorba de 20 de elevi ai scolii si un adult care lucra in departamentul administrativ.

19 dintre cele 21 de cazuri au fost confirmate marti dupa-amiaza, potrivit Centrului National de Prevenire si Control a Bolilor Transmisibile.

Luni, la scoala generala nr. 15 din Iasi au fost confirmate doua cazuri de gripa A/H1N1, iar dupa efectuarea triajului epidemiologic, cadrele medicale au mai depistat si alti copii care prezentau simptome respiratorii, de la care au fost recoltate mai multe probe biologice.

Marti dupa-amiaza, o parte dintre analize au confirmat existenta virusului gripal in cazul a 19 persoane.

Toti cei infectati cu virusul gripal sunt in curs de izolare si primesc tratament de specialitate, potrivit reprezentantilor Ministerului Sanatatii.

In conformitate cu protocolul Ministerului Sanatatii, Centrul National Prevenire a Bolilor Transmisibile a decis suspendarea cursurilor pentru sapte zile, pana la data de 3 noiembrie inclusiv, urmand ca dupa aceasta data, situatia sa fie reevaluata.

Tot la Iasi au fost depistate, luni, alte doua studente contaminate cu virusul gripei porcine, din unitati de invatamant diferite si care nu au calatorit in zone afectate.

In prezent cele doua studente sunt internate la Spitalul de Boli Infectioase unde urmeaza tratament de specialitate.

Imbolnavirea unui elev de gripa porcina duce la inchiderea clasei in care acesta invata si la izolarea colegilor sai pentru sapte zile, iar confirmarea a cel putin trei cazuri diferite in aceeasi scoala atrage dupa sine suspendarea activitatii in unitatea scolara, tot pentru o saptamana, conform masurilor anuntate de Ministerul Sanatatii pe 10 septembrie.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#scoala inchisa Iasi gripa porcina, #gripa porcina scoala Iasi , #gripa porcina