Ziare.com

Scolile din Timis sunt obligate sa-si cumpere cate 200 de masti antigripa porcina

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 20:45

   

Scolile din Timis sunt obligate sa-si cumpere cate 200 de masti antigripa porcina
Cazurile de gripa porcina sesizate in scoli si din cauza carora unitatile respective au fost inchise cateva zile i-au determinat pe inspectorii Directiei de Sanatate Publica Timis sa propuna masuri de protectie preventive.

Directorul Directiei de Sanatate Publica Timis, Horia Vermesan, a declarat ca a propus ca fiecare scoala din judet sa se doteze cu masti medicale pentru ca elevii sa fie protejati de virusul gripei noi.

"Am propus ca fiecare scoala sa aiba 200 de masti si sa respecte masurile de igiena. Este problema scolilor sa se doteze cu masti", a spus Vermesan citat de Adevarul.

Unitatile de invatamant in care apar trei cazuri de imbolnavire cu gripa porcina vor fi inchise cel putin sapte zile si isi vor relua activitatea abia dupa ce inspectorii DSP vor transmite ca nu mai exista pericol si pentru alti elevi.

In Timis au fost investigate pana acum peste 140 de persoane, doar 17 dintre acestea fiind confirmate ca purtatoare ale virusului AH1N1 si tratate la Spitalul de Boli Infectioanse "Victor Babes" din Timisoara.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 417 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor