Sectia de Boli Infectioase a Spitalului din Harghita functioneaza cu un singur medic

Marti, 03 Noiembrie 2009, ora 13:23
1414 citiri
Sectia de Boli Infectioase a Spitalului din Harghita functioneaza cu un singur medic
Foto: Arhiva

Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Harghita functioneaza cu un singur medic si, potrivit directorului unitatii medicale, aceasta sectie nu este utilata corespunzator cu aparatura necesara pentru a ingriji bolnavi de gripa porcina.

Potrivit directorului Spitalului Judetean Harghita, dr. Demeter Ferenc, Sectia de Boli Infectioase ar trebui sa aiba trei medici. In plus, sectia nu este utilata corespunzator, avand nevoie de un aparat de monitorizare a inimii si de unul pentru aspirat secretii. Directorul Spitalului spune ca, desi a solicitat de cateva luni finantare pentru aceste aparate, Ministerul Sanatatii nu le-a dat nici macar un raspuns.

"Am solicitat finantare de la Ministerul Sanatatii pentru un monitor EKG si pentru un aparat de aspirat secretii, insa nu am primit, pana in prezent, nici macar un raspuns. Aceste aparate ar fi extrem de necesare, mai ales pentru faptul ca Sectia de Boli Infectioase se afla intr-un alt pavilion, la cativa kilometri de sediul central al Spitalul Judetean si, in caz de urgenta, bolnavii vor trebui purtati pe drum. Spitalul Judetean nu are surse financiare de a achizitiona astfel de aparate", a declarat marti, dr. Demeter.

Directorul spitalului a mai subliniat ca in prezent nu exista, in judet, nici un caz de AH1N1, insa a fost elaborat, inca din primavara, un plan de actiune pentru caz de criza. "Am achizitionat masti cu filtru triplu, iar in cursul zilei de azi desemnam medicii care vor fi detasati la Boli Infectioase in cazul izbucnirii unui focar de gripa AH1N1. In cazul in care numarul bolnavilor va fi foarte mare, vor fi eliberate sectiile de dermatologie, fizioterapie si reumatologie", a mai spus Demeter Ferenc.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#medic spital judetean Harghita, #sectia boli infectioase Harghita, #gripa porcina Romania , #gripa porcina