Semne ca sistemul tau imunitar e in suferinta

Luni, 28 Decembrie 2009, ora 16:03
6855 citiri
Semne ca sistemul tau imunitar e in suferinta

Chiar daca ai masa plina de bunatati si poate chiar cateva zile libere de Sarbatori, nu inseamna ca esti ferit de tot ce e rau. Sistemul tau imunitar poate fi in suferinta, fara ca tu macar sa ai habar.

Prevention iti prezinta 7 semne, pe care daca le ai, ar trebui sa-ti dea de gandit.

Iti place sa mananci dulce

Prea mult zahar nu-ti schimba doar masura de la pantaloni. Conform unui studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition, 100 de grame de zahar zilnic (si asta nu inseamna mai mult de trei cutii de suc) influenteaza in rau capacitatea leucocitelor de a se lupta cu bacteriile, pentru mai mult de cinci ore de la consumarea "dulcelui".

Nu bei indeajuns de multa apa

Organismul are nevoie de multa apa pentru a elimina toxinele. Chiar si cafeaua sau ceaiul sunt surse acceptabile. Insa cantitatea de fluide de care ai nevoie poate fi diferita de cea a altor persoane. Stii daca ai parte de destula hidratare daca urina ta este galben pal.

Ar cam trebui sa slabesti

Nu degeaba mare parte dintre cei care se imbolnavesc de gripa porcina prezinta o trasatura comuna: un index corporal de peste 40, ceea ce ii face periculos de obezi.

Greutatea in exces poate cauza dezechilibre hormonale si inflamatii care influenteaza abilitatea sistemului umanitar de a lupta cu infectiile.

Bei apa de la robinet

25 de milioane de americani beau apa de la robinet, iar aceasta contine arsenic mult peste nivelul considerat sigur. Arsenicul a fost legat de cateva tipuri de cancer, acesta afectand si raspunsul sistemului imunitar la virusul gripei porcine, AH1N1.

Cand cercetatorii de la Scoala Medicala Dartmouth au infectat deliberat doua grupuri de soareci cu virusul H1N1, sistemul imunitar al cobailor din grupul celor care au baut doar 5 saptamani apa infestata cu arsenic a functionat sub asteptari, multe dintre rozatoare murind.

Cele care nu bausera aceasta apa, desi s-au imbolnavit de gripa, si-au revenit ulterior.

Daca simti ca apa de la robinet are un gust ciudat, n-ar fi rau sa treci pe apa imbuteliata sau sa-ti achizitionezi un sistem de filtrare.

Nasul tau e uscat ca desertul Sahara

Chiar daca un nas care curge crezi ca nu e de dorit, in realitate acesta este un semn ca sistemul tau imunitar lupta cu virusurile. Mucusul nu face decat sa atraga virusurile, facilitand plecarea lor din organism.

In cazul in care caile tale nazale sunt prea uscate, asaltul germenilor este mai simplu. Daca uscaciunea nazala este o problema temporara, iriga-ti caile nazale cu o solutie salina. Un umidificator ar putea ajuta, de asemenea.

Daca uscaciunea este cronica, viziteaza-ti doctorul pentru a depista cauza.

Intotdeauna esti foarte stresat

Conform unui raport al American Psychological Association, stresul pe termen lung slabeste raspunsul sistemului imunitar. Iar daca esti deja racit cand intervin episoadele de stres, simptomele se pot agrava, dupa cum explica Philip Tierno, din cadrul Universitatii New York.

Intotdeauna esti racit

In medie, un adult raceste intre o data si de trei ori pe sezon, fiecare raceala durand 3 sau 4 zile. Daca te imbolnavesti mai des, rezistenta ta poate fi diminuata.

O solutie ar fi sa dormi mai mult, sa faci mai multe exercitii fizice si sa fii mai atent la ce mananci, recomandarea de baza fiind: cat mai multe legume si fructe!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#semne sistem imunitar slabit, #modalitati intarire sistem imunitar , #gripa porcina