SUA au deblocat rezervele strategice de Tamiflu pentru copii

Sambata, 31 Octombrie 2009, ora 13:40
1511 citiri
SUA au deblocat rezervele strategice de Tamiflu pentru copii

Autoritatile medicale americane au deblocat toate dozele de Tamiflu pentru copii stocate in rezervele nationale strategice, in replica la penuria de antiviral impotriva gripei H1N1.

Confirmand penuria de Tamiflu in unele regiuni americane, guvernul federal a deblocat "234.000 de tratamente cu Tamiflu lichid, adica tot ce era in rezervele nationale strategice", a spus medicul Thomas Frieden, directorul Centrului federal de control si prevenire a bolilor.

El a reamintit ca 300.000 de cutii de Tamiflu pentru adulti au fost deja scoase din rezervele strategice la 1 octombrie, pentru a se face fata cererii.

Penuria viezaza Tamiflu pentru copii. Lanturile farmaceutice din SUA au inceput deja sa produca sirop Tamiflu din comprimate pentru adulti.

Gripa H1N1, care s-a extins in 48 din cele 50 de state americane, continua sa afecteze mai ales tinerii si copiii, a spus Frieden, subliniind ca in ultimele doua luni s-au inregistrat mai multe spitalizari la cei sub 65 de ani decat in intregul sezon. "In plus, aproape toate cazurile de gripa sunt provocate de noul virus H1N1", a declarat medicul.

"Aceasta gripa este o boala a tinerilor si 90% din decese se inregistreaza la cei sub 65 de ani, in timp ce in gripa sezoniera 90% dintre decese intervin la cei de peste 65 de ani", a explicat el, adaugand ca H1N1 a infectat "milioane de americani" si s-a soldat cu peste 1.000 de decese.

De la declansarea pandemiei, in aprilie, numarul deceselor la copii era la 24 octombrie de 114, dintre care peste trei sferturi avusesera probleme medicale cronice preexistente, a mai spus Frieden.

Medicul a repetat ca milioane de americani au fost infectati, referire la un studiu al autoritatilor medicale, prezentat joi, care se bazeaza pe un model informatic. Potrivit studiului, intre 1,8 si 5,7 milioane de americani au fost infectati de virusul H1N1 intre aprilie si sfarsitul lunii iulie, provocand spitalizarea a 9.000-20.0000 de persoane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#gripa porcina vaccin copii, #rezerve strategice vaccin H1N1 SUA , #gripa porcina