Tamiflu, periculos pentru copii

Luni, 10 August 2009, ora 18:21
10743 citiri
Tamiflu, periculos pentru copii
Foto: FarahRahman

Medicamentul Tamiflu, folosit pana acum pentru tratarea gripei porcine de tip A H1N1, este contraindicat pentru copii, demonstreaza un studiu al cercetatorilor dat publicitatii luni.

Copiii care sunt tratati cu acest medicament au greturi si cosmaruri, arata un studiu realizat de cercetatorii de la Oxford. Medicamentul duce la varsaturi in 5% din cazuri, ceea ce poate cauza deshidratare si alte complicatii.

Mai mult, singurul beneficiu al administrarii de Tamiflu sau Relenza, un alt medicament folosit pentru tratarea gripei porcine este ca cei mici scapa de boala cu o zi sau doua mai devreme decat cei tratati in mod traditional, prin odihna si hidratare, relateaza TimesOnline.

Studiul a fost realizat pe copii cu varste de la 1 la 12 ani bolnavi de gripa obisnuita, cercetarile urmand sa fie extinse si la copiii cu gripa porcina. Se pare ca medicamentul nu este indicat decat pentru copii cu diverse probleme de sanatate, copiii sanatosi fiind capabili sa se lupte singuri cu boala.

Carl Heneghan, lector la Universitatea Oxford, arata insa ca parintii care decid sa renunte la tratamentul cu Tamiflu trebuie sa monitorizeze cu atentie evolutia bolii si sa ii duca la spital la primele semne ca starea lor se inrautateste. Desi bolnavii manifesta de obicei simptomele unei gripe obisnuite, in cazurile grave este necesara administrarea de Tamiflu.

"Problemele cauzate de administrarea acestui medicament sunt mai mari decat o reducere de o zi a timpului de insanatosire", spune Heneghan. (L.S.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#gripa porcina tratament, #Tamiflu contraindicat copii, #tratament gripa porcina , #gripa porcina