Ziare.com

Trei elevi de la liceul Militar din Campulung Moldovenesc, diagnosticati cu gripa porcina

Luni, 02 Noiembrie 2009, ora 13:28

   

Trei elevi de la liceul Militar din Campulung Moldovenesc, diagnosticati cu gripa porcina
Trei elevi de la Colegiul Militar Liceal din Campulung Moldovenesc au fost diagnosticati cu gripa A/H1N1, in ultima saptamana.

Primul caz a fost confirmat miercuri, 28 octombrie, la un elev care venise din permisie de la Iasi. Pacientul a fost internat de urgenta la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, unde este sub supraveghere medicala, informeaza un comunicat al MApn, remis Ziare.com.

La Colegiul Militar Liceal din Campulung Moldovenesc au fost aplicate masurile specifice, de izolare a tuturor persoanelor cu care elevul a intrat in contact si a elevilor din clasa din care facea parte, cu acest prilej realizandu-se si triajul epidemiologic.

In cursul zilei de luni, 2 noiembrie, alti doi elevi care faceau parte din grupul monitorizat deja au fost diagnosticati cu virusul gripei A/H1N1, iar in acest moment se afla internati la infirmieria colegiului.

In aceasta situatie, conform legislatiei in vigoare, institutia de invatamant aplica masurile necesare pentru combaterea si limitarea raspandirii gripei, fiind instituit triajul epidemiologic zilnic, atat dimineata, cat si seara.

Cazurile sunt monitorizate de personalul specializat al institutiei de invatamant militar si de un medic epidemiolog de la Spitalul Militar Focsani, desemnat de Grupul operativ de raspuns epidemiologic de la nivelul Directiei Medicale a M.Ap.N.

Drept urmare cursurile vor fi suspendate incepand de marti pe termen nelimitat.

La aceasta ora numarul cazurilor de gripa porcina din Romania este de 400 de cazuri. Comitetul de Urgenta al ministerului Sanatatii s-a reunit in jurul orei 11.00 si discute masurile care trebuie luate pentru a preveni raspandirea virusului gripal.

Tot in cursul zilei de luni scoala 153 din Capitala a fost inchisa dupa ce cinci persoane au fost diagnosticate cu gripa porcina, iar altele sase sunt suspecte.

I.U.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1333 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor