Un copil suspect de gripa porcina a murit la Botosani (Video)

Duminica, 15 Noiembrie 2009, ora 13:25
3782 citiri
Un copil suspect de gripa porcina a murit la Botosani (Video)

Un copil in varsta de numai doi ani a murit, duminica dimineata, la spitalul din Botosani, existand suspiciunea ca ar fi fost bolnav de gripa porcina.

"Familia fetitei de doi ani si trei luni s-a prezentat, sambata noapte, in jurul orei 03.00, la spital, copilul avand insuficienta respiratorie. Nu putem spune nimic in ceea ce priveste cazul pana luni dimineata, cand se va face necropsia. Momentan, diagnosticul este cel de internare. Nu sunt suspiciuni ca in familia fetitei ar fi cazuri de infectare cu gripa H1N1", a declarat doctorul Ecaterina Chihaia, medic epimiologic de la spitalul din Botosani, pentru Antena 3.

Copilul decedat la spitalul din Botosani a fot internat in stare grava, cu afectiuni respiratorii, dar moartea subita i-a facut pe medici sa ia in calcul complicatiile induse de posibila infectare cu gripa porcina, salonul in care a fost internat fiind dezinfectat.

Directorul Spitalului de Copii "Cuvioasa Parascheva", Silvana Tudorache, a explicat pentru Newsin ca pneumonia ar fi putut fi cauzata de virusul A/H1N1 sau acesta din urma ar fi putut agrava o afectiune respiratorie.

Un alt copil din Botosani, in varsta de noua ani, este in stare grava la spital, dupa ce a intrat in soc anafilactic, din cauza penicilinei, in urma tratamentului. Copilul s-a prezentat la spital cu o afectiune respiratorie. El a fost trimis la sectia de boli infectioase la Iasi.

82 de noi imbolnaviri cu gripa porcina au fost depistate in ultimele 24 de ore in Romania, bilantul total ajungand la 1.335 de la debutul pandemiei pana acum, cele mai multe cazuri noi fiind confirmate in Bucuresti si Arad, cate 17 fiecare, potrivit ultimei comunicari a Ministerului Sanatatii.

Astfel, 12 cazuri de imbolnaviri au fost depistate in judetul Suceava, sapte in judetul Bacau, cate cinci in Brasov, Dolj si Harghita, patru in Buzau, trei in Vaslui, doua noi imbolnaviri la Cluj si cate un caz in judetele Olt, Maramures, Giurgiu, Ilfov si Dambovita.

Sambata, Ministerul Sanatatii confima 98 de cazuri noi de gripa A/H1N1 de vineri pana sambata, ceea ce inseamna ca, in ultimele doua zile, Romania a inregistrat 180 de imbolnaviri.

Comitetul de coordonare pentru supravegherea imbolnavirilor prin AH1N1 a recomandat, luni, limitarea calatoriilor in afara si in interiorul Romaniei, precum si a deplasarilor scolare si extrascolare. (A.B.)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#copil mort gripa porcina, #mort gripa porcina Botosani, #gripa porcina , #gripa porcina