Vaccinul contra gripei porcine nu provoaca efecte secundare grave

Sambata, 22 August 2009, ora 10:26
1653 citiri
Vaccinul contra gripei porcine nu provoaca efecte secundare grave
Foto: Reuters

Testele clinice ale vaccinului experimental contra gripei porcine, care au inceput in luna august in Statele Unite nu au indicat pana acum efecte secundare alarmante, a declarat, vineri, un responsabil sanitar american.

Voluntarii adulti care au participat la primul dintre cele cinci teste clinice prevazute au fost vaccinati inceand cu 7 august si singurele probleme indicate au fost o roseata produsa la locul injectarii sau o umflatura a bratului, a precizat directorul Institutului national de alergie si boli infectioase, Dr. Anthony Fauci, in cadrul unei conferinte de presa telefonice.

Rezultatele incurajatoare au permis inceperea testarii clinice pe copii de la sase luni a 17 ani, pe 19 si 20 august. Testele pe 120 de femei insarcinate vor fi demarate in luna septembrie, a adaugat Fauci, transmite AFP.

In total, 4.500 de persoane vor participa la testarea clinica a vaccinului contra gripei porcine, testandu-se o doza de 15 micrograme sau doua doze totlizand 30 de micrograme.

Dr. Fauci a explicat ca trebuie sa asteptam analiza rezultatelor acestor teste incepand cu mijlocul lunii septembrie, pentru a determina care este doza de vaccin care trebuie injectata pentru a obtine protectia optima.

Statele Unite vor sa obtina de la 45 la 52 de milionae de doze pana la mjlocul lui octombrie si 195 de mii de doze pana la finele anului, a anuntat intr-o teleconferinta Dr. Jay Buttler, director al celulei de vaccinare contra virusului H1N1 din cadrul Centrelor federale de control si prevenire a bolilor (CDC). Conform acestuia, ultimele estimari indica mai mult de un milion de cazuri de infectare cu gripa porcina, care au dus la 7.963 spitalizari si 522 de decese in SUA.

Pana in prezent, in decurs de cinci luni, 1.799 de persoane din intreaga lume au cazut victime pandemiei, potrivit ultimelor date ale OMS, care a inregistrat peste 182.000 de cazuri de imbolnavire intr-un total de 170 de tari.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima data, la sfarsitul lunii martie, in Mexic, iar OMS a decretat pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteza fara precedent", potrivit organizatiei, care a subliniat ca "in cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste sase luni ca virusurile gripale sa se propage asa cum a facut virusul A/H1N1 in mai putin de sase saptamani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#vaccin experimental gripa porcina, #vaccin gripa porcina efecte , #gripa porcina
Comentarii