Videanu va cere 26 milioane de lei pentru combaterea gripei noi

Miercuri, 04 Noiembrie 2009, ora 18:00
1218 citiri
Videanu va cere 26 milioane de lei pentru combaterea gripei noi

Ministrul interimar al Sanatatii, Adriean Videanu, a anuntat, in cadrul audierii sale de miercuri de la Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor, ca va solicita alocarea a 26 de milione de lei din Fondul de rezerva al Executivului pentru combaterea gripei AH1N1.

Videanu le-a precizat deputatilor din Comisia de sanatate ca pentru combaterea gripei porcine au fost alocate 21 de milioane de lei din fondurile pe care le are Ministerul Sanatatii la dispozitie.

Inca 12 milionane de euro, imprumut de la Banca Mondiala

In cadrul sedintei de Guvern, Videanu va cere inca 26 de milioane de lei din Fondul de rezerva aflat la dispozitia Executivului, alte fonduri urmand sa vina dintr-un imprumut contractat la Banca Mondiala, in valoare de 12 milioane de euro.

"Din fondul de rezerva al Guvernului se vor aloca astazi, sper, in sedinta de Guvern, banii necesari pentru suplimentarea comenzii de la Institutul Cnatacuzino de la 5 la 10 milioane de fiole de vaccin plus asigurarea resurselor la nivelul terapiei intensive in spitalele judetene. E si un proiect cu Banca Mondiala pe care speram sa-l gestionam in regim de urgenta", a declarat Videanu.

370.000 de doze de Tamiflu

Ministrul a precizat ca, pana acum, spitalelor judetene le-au fost distribuite 370.000 de doze de Tamiflu, urmand ca stocul de vaccinuri sa creasca in mod accelerat, astfel incat pe 26 noiembrie sa inceapa campania de vaccinare.

"Acum doua zile aveam 1.400.000 de doze de vaccin infiolat. Pana la sfarsitul lunii noiembrie, vom depasi cu mult doua milioane. Institutul Cantacuzino e pregatit ca pana la sfarsitul lunii decembrie sa avem cele cinci milioane de doze necesare pentru acoeprirea intregii populatii care, teoretic, ar putea fi afectata de raspandirea virusului", a declarat Adriean Videanu.

El a spus ca autoritatile au gestionat bine situatia creata de aparitia in Romania a virusului AH1N1, astfel incat raspandirea a fost limitata.

"Sunt multumit pentru interventiile operative care au facut ca Romania, la nivelul Uniunii Europene, sa fie una din tarile care au gestionat cel mai bine acest proces de limitare a raspandirii virusului", a spus ministrul Sanatatii.

Videanu a adaugat ca noul set de masuri cuprinde suplimentarea preconizata a resurselor alocate si instituirea carantinei in spitale pentru a preveni infectiile infraspitalicesti.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Adrian Videanu gripa noua, #imprumut Banca Mondiala porcina, #fond rezerva guvern porcina, #sedinta Guvern gripa porcina, #vaccin gripa noua , #gripa porcina