Hotii romani, scoliti in afara vs. bodyguard-ul bilingv

Sambata, 11 August 2012, ora 21:28
5470 citiri
Hotii romani, scoliti in afara vs. bodyguard-ul bilingv
Foto: Ziare.com

Multi infractori romani s-au specializat, in ultima vreme, in vestul Europei, iar hotii romani au furat meserie de la omologii lor, mai scoliti, din alte tari.

Intorsi in tara, si-au exersat trucurile invatate in vest. Au devenit mai sofisticati, mai tehnici, indeosebi pe zonele cardurilor bancare si ATM-urilor si pentru orice sistem nou de securitate a aparut si-un sistem nou de furt.

S-au inmultit insa si gainariile si furturile mici, din magazine, a explicat pentru Ziare.com Adrian Cocan, director de marketing la BGS. In doar jumatate de an, un singur agent a prins 182 de hoti in flagrant, pe care i-a predat, pe proces verbal, politistilor.

Vigilenta agentulu a fost rasplatita de sefi cu o medalie, o cupa si un plic de bani si titlul de "Spaima Hotilor". Concurenta i-au facut insa colegele sale, cu vreo 40 de kilograme mai usoare, care-au prins zeci de clienti care-au vrut sa-si innoiasca, gratis, garderoba.

Cand stapanul nu-i acasa

Firmele de securitate mai ofera si servicii de paza a locuintelor, atat pentru vile, cat si pentru apartamente. Un sistem de alarma este conectat la dispeceratul firmei, iar daca alarma se declanseaza in caz de intrare prin efractie ori incendiu, un echipaj ajunge imediat la locuinta clientului.

Pentru hotii specializati in furturi din locuinte, perioada concediilor este sezonul de varf. Iar pe vreme de canicula, cand lumea tine ferestrele deschise, iar talharii par a fi adevarati acrobati, alarma la dispecerat suna si mai des.

Si tot din cauza unor geamuri deschise, agentii dotati cu vesta antiglont, statie radio emisie - receptie, arme letale sau gloante de cauciuc au constatat ca hotul care a declansat alarma era, de fapt, o pisica.

De la paznic la bodyguard

Pe langa serviciile de monitorizare si interventie, BGS mai ofera clientilor servicii de paza si protectie. Meseria de garda de corp, desi departe de a fi la fel de palpitanta ca in filmele cu Kevin Costner, este din ce in ce mai cautata in Romania.

Garda de corp este aleasa in functie de problemele beneficiarului, care poate fi, de exemplu, o persoana care se rafuieste cu interlopii, ruleaza sume mari de bani ori doar solicita o insotire la diverse evenimente, iar pretul se stabileste in functie de aceste criterii. La fel de importanta, mai precizeaza Adrian Cocan, este expunerea publica a clientului.

Bodyguard-ul nu este nicidecum tipul astenic, pe care atarna camasile cu epoleti si care a asortat, la pantofi negri, sosete albe. Si nici gorila cu ceafa lata si cu privire dura, asa cum vedem in filme.

De obicei fosti sportivi de performanta, garzile de corp trebuie sa treaca de teste psihologice si de bune maniere. Si cum majoritatea solicitarilor vin de la cetateni din afara tarii, cunoasterea unei limbi straine intra-n fisa postului unui bodyguard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#hoti magazine prinsi agenti, #hoti locuinte alarma, #bodyguard garda corp , #hoti