Ziare.com

Poluare in Marea Neagra dupa ce o conducta de petrol a fost sparta de hoti

Miercuri, 12 Mai 2010, ora 14:08

   

Poluare in Marea Neagra dupa ce o conducta de petrol a fost sparta de hoti
Peste o mie de litri de motorina s-au scurs in mare, marti seara, in zona danei 84 a Portului Constanta, dupa ce o conducta a Oil Terminal a fost gaurita de hotii de combustibil.

Potrivit reprezentantilor Oil Terminal Constanta, poluarea a survenit in urma unui atac la conductele societatii, aflate dintre depoul 5 si Constanta Sud, cand persoane neidentificate au patruns intr-un camin de canalizare din apropierea depozitului, au sapat aproape sase metri in pamant, pana au ajuns la conducta de motorina.

Potrivit anchetatorilor, hotii au perforat conducta accidental, cu una dintre uneltele folosite la sapat. In acel moment, din cauza presiunii foarte puternice, motorina a tasnit din conducte, indivizii au fugit, iar caminul de canalizare apartinand RAJA Constanta a fost inundat.

Motorina scursa in canalizare a inceput sa se deverseze in apa marii in dana 84 a Portului Constanta. La fata locului actioneaza mai multe nave Depol care au impastiat material depoluant.

Seful interimar al Inspectoratului Judetean de Politie Constanta, comisar sef Adrian Rapotan, spune ca s-a declansat o ancheta pentru prinderea autorilor, dar si pentru a stabili imprejurile producerii evenimentului.

Sursa: rNews

Articol citit de 1431 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor