Crima de la Piatra Neamt: Un milion de euro pentru prinderea atacatorului

Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 10:36
11291 citiri
Crima de la Piatra Neamt: Un milion de euro pentru prinderea atacatorului

Familia celor doi interlopi impuscati duminica, in centrul orasului Piatra Neamt, a pus o recompensa de un milion de euro pentru informatii care ar putea duce la prinderea lui Cristian Chilat, suspect in cazul atacului.

Politistii au organizat filtre in judetul Neamt si in judetele invecinate si au verificat, toata noaptea de duminica spre luni, masinile din zona, cautandu-l pe suspectul principal in atacul care a avut loc duminica intr-o cafenea.

La fata locului a fost trimis, din ordinul ministrului de Interne, Traian Igas, seful Departamentului de Ordine si Siguranta Publica, chestor sef de politie Dan Valentin Fatuloiu. Acesta va urmari modul in care politistii fac ancheta in cazul omorului de duminica si va analiza activitatea IPJ Neamt in asigurarea ordinii si sigurantei.

Insa nu numai politistii l-au cautat pe suspect: apropiati ai interlopilor impuscati au fost vazuti duminica dupa-amiaza scotocind padurile din pasul Tazlau, o trecatoare aflata la 45 de kilometri de Piatra Neamt.

Este vorba despre Cristian Chilat (foto), zis "Falau", in varsta de 38 de ani, care a mai fost implicat si in alte incidente.

Se pare ca barbatul a fost implicat si in incendierea magazinului Onym, din centrul orasului Piatra-Neamt, care a avut loc in urma cu o saptamana. Politistii au stabilit ca incendiul a izbucnit "ca urmare a folosirii intentionate a unor mijloace de aprindere, mijlocul de producere fiind torta sau sticla incendiara".

Interlopi impuscati intr-o cafenea din Piatra Neamt - unul a murit

Falau a fost retinut in 2008, arestat si eliberat ulterior, in urma cu trei luni, inainte de termen. Acesta a ajuns la inchisoare tocmai pentru ca a dat foc autoturismului lui Gheorghita Mararu, fiind condamnat pentru distrugere. Cand a fost ridicat de la domiciliul sau, in urma cu 2 ani, individul dormea cu un pistol sub perna, avand mai multe arme in casa, insa nu a fost condamnat pentru detinere ilegala de arme.

Politia din Piatra-Neamt are legaturi cu interlopii?

Clanul Mararu, condus de Cheorghita Mararu, ar avea legaturi stranse cu politia din oras, mai precis cu seful IPJ Neamt, Aurelian Soric.

Potrivit Antena 3, surse din Piatra Neamt spun ca politistul ar fi vecin cu Gheorghita Mazare, iar sotia lui Aurelian Soric, notar, ar fi parafat acte nu tocmai legale in beneficiul interlopilor.

Seful politiei a negat insa informatiile: "Sunt informatii rautacioase", a spus acesta, la Antena 3.

Interlopul Gheorghita Mararu, a fost impuscat duminica, de cinci ori, intr-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamt, unde se afla impreuna cu prietenii. Barbatul a murit la spital, iar fratele sau, Bogdan Mararu, a fost la randul sau impuscat de doua ori insa a supravietuit si este in stare stabila.

Fratii Marar au ajuns amandoi la spital cu rani grave, iar Gheorghita Marar nu a supravietuit. Barbatul de 32 de ani avea 3 plagi in regiunea precordiala, inclusiv inima fusese atinsa, in zona toracica una si alte trei plagi abdominale. Fratele sau Bogdan are doua plagi abdominale, fiind stabil hemodinamic, cu sanse de supravietuire, dupa cum au declarat medicii.

Referitor la agresor, un procuror care se ocupa de caz a declarat ca "se cam stie cine este, unde se ascunde, cam in ce zona, se stie ce a folosit - un pistol de 9 mm", ceea ce inseamna ca "nu sunt probleme din punct de vedere procedural", fiind vorba despre o "infractiune deosebit de grava, in plina strada".

Prefectul de Neamt, Mihai Archip, spune ca orasul Piatra-Neamt nu are probleme serioase cu clanurile mafiote, acest incident fiind unul izolat.

"In ultimii cinci ani nu au avut loc astfel de evenimente. Este un caz izolat si nu trebuie extins la nivelul judetului, in sensul ca judetul este nesigur. Oamenii pot sa vina linistiti la noi in oras. A a fost o razbunare intre doua grupari care au avut diferende anterioare", a declarat Mihai Archip, prefectul de Neamt, la Realitatea TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#impuscaturi Piatra Neamt, #asasinat Piatra Neamt, #clanul Mararu Neamt , #impuscaturi