Pacient plimbat sute de kilometri intre spitale cu 3 gloante in el. Pintea face ancheta: E inadmisibil!

Luni, 16 Aprilie 2018, ora 14:52
4409 citiri
Pacient plimbat sute de kilometri intre spitale cu 3 gloante in el. Pintea face ancheta: E inadmisibil!
Foto: Arhiva Ziare.com

Un barbat de 31 ani din Republica Moldova a fost gasit impuscat, sambata dimineata, pe un camp din localitatea Cepari din Bistrita. Acesta a fost plimbat 250 de kilometri, intre spitale, cu trei gloante in el, iar in cele din urma a fost operat la Bistrita.

Despre aceasta situatie a fost chestionata luni Sorina Pintea, iar ministrul Sanatatii spune ca a demarat o ancheta, impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta condus de Raed Arafat.

"Am aflat ieri de situatie si am dispus inca de ieri o ancheta, impreuna cu Departamentul pentru Situatii de Urgenta. Este un lucru inadmisibil sa plimbi intre doua spitale un om cu trei plagi impuscate!", a spus Pintea, la iesirea de la discutiile cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, transmite Agerpres.

Potrivit acesteia, ancheta va stabili exact ce s-a intamplat acolo.

Filmul de sambata: Cum a fost plimbat intre spitale un om cu 3 gloante in el

Sambata dimineata, un basarabean de 31 de ani a fost impuscat de un conational de nu mai putin de 6 ori. Acesta a fost gasit pe un camp de un agricultor si a ajuns la spital cu plagi in zona gatului, a toracelui, a umarului drept si a bratului stang. Trei dintre gloante au ramas in trupul barbatului, fiind nevoie de inlaturarea lor chirurgicala, informeaza Bistriteanul.

La prima evaluare CT la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante (a unei leziuni de artera brahiala). Din acest motiv, s-a solicitat o evaluare de specialitate la Clinica de Chirurgie Vasculara Cluj-Napoca, unde pacientul a fost transportat in cursul zilei de sambata.

Analizand starea pacientului, medicii clujeni au stabilit ca nu este vorba despre o leziune vasculara, astfel ca au retrimis pacientul la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita.

Aici a fost operat de o echipa medico-chirurgicala pluridisciplinara. Din corpul pacientului au fost extrase trei proiectile, din leziunile cervicala, toracica si a bratului stang si i-au fost toaletate celelalte plagi.

Nu au intervenit complicatii, iar evolutia post-operatorie este favorabila, pacientul fiind internat la Sectia Anestezie Terapie Intensiva, sub supraveghere si tratament.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#basarbean impuscat bistrita plimbat spitale, #Pintea Arafat ancheta basarabean impuscat Bistrita , #impuscaturi