Ancheta la Bamboo e blocata, iar clubul nu poate fi nici daramat. Iata de ce

Duminica, 12 Februarie 2017, ora 16:51
4198 citiri
Ancheta la Bamboo e blocata, iar clubul nu poate fi nici daramat. Iata de ce
Foto: ISU Bucuresti-Ilfov

Clubul Bamboo din Bucuresti, mistuit de flacari luna trecuta, nu poate fi daramat, cu toate ca asa a decis Inspectoratul de Stat in Constructii. Ancheta autoritatilor e blocata acum de faptul ca in apropiere s-ar afla un sit arheologic, iar investigatiile ar putea pune in pericol artefactele de acolo.

Criminalistii nu au putut preleva probe decat din anexe, caci li s-a interzis accesul in cladire, pentru ca si-ar pune viata in pericol. Astfel, cladirea trebuie daramata pentru ca expertii sa poata face o analiza temeinica. Doar ca a mai aparut un impediment: in imediata apropiere se afla un sit arheologic, potrivit B1 TV.

Iar pentru ca cercetarile sa continue e nevoie de cateva avize.

Mai exact, pentru a darama clubul, este nevoie de autorizatie de desfiintare de la Primaria Capitalei, dar si de un aviz de mediu de la Ministerul Culturii.

Iar situatia este cu atat mai complicata cu cat zonele cu situri arheologice genereaza probleme in Capitala, pentru ca legea e neclara, iar cei care au nevoie de avize sunt trimisi de la primaria de sector la Primaria Capitalei si invers.

"Noi nu avem legatura cu ancheta, doar ca, conform legii, pentru a se desfiinta acele ramasite, trebuie emisa o autorizatie de desfiintare de la Primaria Capitalei. Fiind zona cu sit arheologic, Primaria Capitalei emite autorizatia si de desfiintare si de construire.

Insa tocmai aceasta interdictie ca politistii sa preleveze probe incurca ancheta. Patronii Bamboo vorbesc despre o mana criminala, dar criminalistii nu li s-a permis sa preveleze probe din zona unde functiona clubul, ci doar din anexe", a explicat viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru sursa citata.

Clubul nu avea autorizatie de securitate la incendiu si a fost amendat de mai multe ori de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, care insa nu putea sa il inchida, potrivit legii, pentru neregulile constatate.

Parchetul Tribunalului Bucuresti a deschis un dosar penal si a inceput urmarirea penala in rem pentru distrugere din culpa, avand ca urmare vatamarea mai multor persoane. Cauza oficiala a incendiului nu este inca cunoscuta, dar reprezentantii clubului sustin ca focul ar fi fost pus intentionat.

Dupa incendiul din Bamboo, pompierii au realizat controale la mai multe cluburi din tara, la finalul lunii trecute, unde au gasit numeroase nereguli. De asemenea, Primaria Sectorului 2 a inchis temporar mai multe zone de petrecere a timpului liber, pana cand acestea vor intra in legalitate.

Pe de alta parte, patronul Bamboo, Giosue Castellano, a spus ca va construi alt club si ca va fi un buncar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Bamboo daramat, #de ce nu poate fi daramat, #incendiu club Bamboo , #incendiu Bamboo