Incendiul din Bamboo: Procurorii continua audierile, va fi interogat si patronul clubului

Luni, 23 Ianuarie 2017, ora 11:50
2044 citiri
Incendiul din Bamboo: Procurorii continua audierile, va fi interogat si patronul clubului
Foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

Procurorii de la Parchetul Tribunalului Bucuresti continua audierile in dosarul privind incendiul din clubul Bamboo. Peste 10 persoane au fost chemate luni sa dea declaratii, printre care si patronul firmei care detine clubul, Vincenzo Castellano.

"In jur de 10 persoane au fost chemate luni pentru audieri. Ar trebui sa se prezinte si patronul clubului Bamboo", a declarat seful Sectiei de urmarire penala din Parchetul Tribunalului Bucuresti, Bogdan Staicu.

El a precizat ca anchetatorii nu am putut inca face cercetarea la fata locului si a precizat ca este putin probabil sa se poata intra luni in clubul Bamboo distrus in totalitate, pentru ca duminica erau inca barne care fumegau, iar acolo sunt in continuare pompierii, in stare de veghe.

Bamboo inca mai arde

De asemenea, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile, a spus ca la Bamboo mai este un singur focar in zona centrala a clubului, de unde se degaja fum, care nu poate fi stins din exterior.

"In acest moment, la incendiul produs la clubul Bamboo se mai afla o singura autospeciala de stingere. Se observa existenta unui singur focar in zona centrala a clubului, de unde se mai degaja fum, cu posibilitati limitate de stingere a acestuia din exterior. Supravegherea zonei va continua si pe parcursul zilei de luni", a spus Daniel Vasile.

El a precizat ca deocamdata nu pot fi degajate structurile prabusite, pentru ca aceasta situatie presupune riscuri pentru cei care intra in zona.

Pe de alta parte, degajarea structurilor poate fi facuta doar cu acordul procurorilor, care trebuie sa faca cercetarea la fata locului pentru a aduna probe.

Revenind la audieri, acestea vor avea loc la Politia Capitalei, procurorii urmand sa completeze informatiile din dosar cu noi marturii ale persoanelor care au fost in clubul Bamboo in noaptea incendiului, dar si ale angajatilor clubului.

Amintim ca procurorii au deschis sambata dosar penal, in urma incendiului din clubul Bamboo, si a fost inceputa urmarirea penala in rem pentru distrugere din culpa, avand ca urmare vatamarea mai multor persoane. Mai exact, 44 de oameni au fost raniti in urma incendiului si au ajuns la sase spitale din Capitala.

Pana acum au fost audiate 40 de persoane, iar procurorii au mers, duminica, la clubul Bamboo, dar nu au putut intra pentru a face cercetarea la fata locului, pentru ca incendiul nu era inca declarat lichidat.

Anchetatorii au declarat ca, din datele de pana acum, nu exista indicii ca incendiul sa fi fost declansat de o mana criminala. Asta dupa ce avocatul reprezentantilor clubului Bamboo a sustinut ca incendiul a fost pus.

Clubul Bamboo, distrus in totalitate in incendiul din noaptea de vineri spre sambata, este operat de firma Morgana Invest SRL, detinuta de italianul Vincenzo Castellano si de societatea Bambu Tei SRL. Aceasta firma are ca actionari trei cetateni italieni si o societate comerciala inregistrata in Cipru.

Vicenzo Castellano este nepotul lui Joshua Castellano, fondator al clubului in urma cu 15 ani, cand era partener in aceasta afacere cu designerul Catalin Botezatu.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#audieri incendiu Bamboo, #patron Bamboo audiat, #incendiu Bamboo , #incendiu Bamboo