Incendiu in Bamboo: Ministrul de Interne a cerut mai multe controale la cladirile cu activitati cu public numeros

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 19:21
2279 citiri
Incendiu in Bamboo: Ministrul de Interne a cerut mai multe controale la cladirile cu activitati cu public numeros
Foto: Facebook/ISU Bucuresti-Ilfov

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a dispus ca, incepand de sambata seara, sa se intensifice controalele si verificarile la toate imobilele in care se desfasoara activitati cu public numeros, a anuntat purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

"Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a dispus ca incepand chiar din aceasta seara sa se intensifice controalele si verificarile la toate imobilele in care se desfasoara activitati cu public numeros.

De asemenea, vicepremierul si ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, a solicitat Inspectoratului de Stat in Constructii demararea unui control tematic care sa verifice aplicarea legii in domeniu, pentru acest tip de constructii. Pentru acest lucru, se vor forma echipe mixte constituite din reprezentanti ai structurilor MAI si ai Inspectoratului de Stat in Constructii", a precizat Dajbog.

Ea a adaugat ca ministrul de Interne a cerut ca toate structurile MAI care sunt implicate in ancheta deschisa de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti cu privire la incendiul din Bamboo sa acorde tot suportul necesar, astfel incat sa aflam rapid ce s-a intamplat.

"Continua in acest moment operatiunea de lichidare a focarelor de incendiu. Echipele mixte, formate din pompieri si politisti, verifica imprejurarile care au provocat incendiul.

Departamentul pentru Situatii de Urgenta recomanda persoanelor care au fost in club sa se prezinte la unitatile de primiri urgente la aparitia oricaror simptome care ar putea avea legatura cu incendiul. Situatia este in dinamica pana la finalizarea cercetarilor la fata locului. Presedintele si premierul au fost informati cu privire la masurile dispuse si la actiunile desfasurate", a subliniat Monica Dajbog.

Un incendiu puternic a distrus, sambata dimineata, clubul Bamboo din Capitala. 44 de victime au fost duse la diverse spitale din Bucuresti.

Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor de la Bamboo

Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a deschis dosar penal pentru distrugere din culpa. Nu se cunosc cauza, nici locul precis de unde a izbucnit focul sau numarul exact de oameni care se aflau in club si daca a mai ramas cineva prins in interior.

Clubul nu avea autorizatie de securitate la incendiu si a fost amendat de 5 ori de ISU, care insa nu putea sa il inchida, potrivit legii, pentru neregulile constatate.

Clubul nu avea nici autorizatie de functionare ca unitate de alimentatie publica, de la Primaria Sectorului 2, care la randul sau l-a amendat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#incendiu Bamboo controale cluburi , #incendiu Bamboo