ISU: Clubul Bamboo nu avea autorizatie de securitate la incendiu si a fost amendat de 5 ori

Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 10:36
4117 citiri
ISU: Clubul Bamboo nu avea autorizatie de securitate la incendiu si a fost amendat de 5 ori
Foto: ISU Bucuresti Ilfov

Clubul Bamboo din Capitala, care a fost distrus de flacari in aceasta dimineata, nu avea autorizatie de securitate la incendiu si a primit 5 amenzi de ISU, care insa nu putea sa il inchida, potrivit legii, pentru neregulile constatate.

Potrivit purtatorului de cuvant de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Daniel Vasile, clubul a primit 5 amenzi in ultimii ani, pentru constatarea unor probleme precum lipsa autorizatiei de securitate la incendiu si blocarea cailor de evacuare.

Bamboo avea totusi aviz de securitate la incendiu obtinut inca din 2009. Ulterior, trebuia sa obtina si autorizatie de securitate la incendiu, pe care clubul nu o are nici acum.

Cel mai interesant este ca, in 2016, dupa Colectiv, Guvernul a dat o hotarare care amana termenul pana la care patronii de cluburi trebuie sa obtina aceasta autorizatie de securitate la incendiu.

Pana la finalul lui iunie 2017, lipsa autorizatiei de securitate la incendiu se constata, se consemneaza, dar nu se sanctioneaza.

De aceea, clubul a incasat amenzi pentru aceasta neregula doar inainte de intrarea in vigoare a hotararii de guvern, apoi fiind sanctionat mai usor, doar pentru blocarea cailor de evacuare.

- In 25 mai 2015, au fost aplicare 2 amenzi de 5.500 de lei pentru exploatarea necorespunzatoare a instalatiei electrice si lipsa autorizatiei de securitate la incendiu.

- In 13-20 noiembrie 2015, au urmat alte 2 amenzi de 15.000 de lei pentru acelasi deficiente.

- In noiembrie 2016, clubul a incasat o noua amenda de 2.500 lei pentru blocarea cailor de evacuare.

In plus, ISU nu putea sa inchida Bamboo, pentru ca neregulile nu constituiau temei pentru suspendarea activitatii, a adaugat Daniel Vasile.

Potrivit legii, functionarea unui obiectiv fara detinerea autorizatiei de securitate la incendiu se realizeaza cu raspunderea exclusiva a beneficiarului, acesta avand obligatia de a-si obtine acest document pana la finalul lunii iunie 2017, mai transmite ISU, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Un incendiu puternic a izbucnit, sambata dimineata, la clubul Bamboo din Capitala. Cladirea s-a prabusit, iar focul inca arde. 38 de victime au fost duse la diverse spitale din Bucuresti. Nu se stie inca daca nu cumva mai exista oameni prinsi in interior si nici cauzele care au dus la izbucnirea focului.

Urmareste LIVE desfasurarea evenimentelor de la Bamboo

Avocatii administratorilor clubului Bamboo sustin ca acesta avea toate documentele necesare functionarii, conform normelor legale, ca au fost respectate toate reglementarile privind caile de acces si de evacuare si ca toate dotarile in caz de incendiu au fost functionale.

Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, spune ca clubul nu avea autorizatia de functionare si acuza vechea conducere a Primariei ca avea interese ca Bamboo sa ramana deschis, desi niciodata nu a avut toate actele in regula.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Bamboo amendat ISU incendiu, #Bamboo autorizatie incendiu ISU , #incendiu Bamboo