Incendiu in Club Colectiv: 30 de morti, numarul lor ar putea sa creasca. Mii de oameni s-au rugat pentru victime

Duminica, 01 Noiembrie 2015, ora 23:59
176005 citiri
Incendiu in Club Colectiv: 30 de morti, numarul lor ar putea sa creasca. Mii de oameni s-au rugat pentru victime
Foto: Facebook/Mariuca Ionescu

Un incendiu puternic a avut loc, vineri noaptea, intr-un club din Capitala in timpul unui concert. 30 de persoane au murit si 137 se aflau internate, duminica seara, in spitalele Capitalei. Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor.

Citeste toate stirile despre tragedia din clubul Colectiv din Bucuresti

Vineri, cu aproape o ora inainte de miezul noptii, localul a fost cuprins de flacari din cauza unui foc de artificii. Tavanul si peretii antifonati cu burete s-au aprins, iar 27 de oameni au ars de vii. Alte 3 persoane au murit apoi la spital.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Unde se poate dona sange si in ce conditii

Supravietuitorii au povestit ca incendiul a fost provocat de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp al cladirii aprinzandu-se. Ulterior, focul s-a propagat la tavan. Bucati din plafon, care era capitonat si el cu burete fonic, s-au desprins si au cazut peste oameni. Persoanele din club au fost cuprinse de panica si s-au imbulzit spre iesire, creandu-se busculada, deoarece doar una dintre usile de la intrare s-a deschis in prima instanta.

Imaginile de la fata locului au fost dramatice: zeci de persoane, care au suferit arsuri grave, au fost resuscitate direct pe caldaram. Un martor a declarat la scurt timp dupa tragedie ca in local "sunt morti pe jos". Clubul nu avea autorizatie pentru un spectacol pirotehnic.

La nivelul Ministerului de Interne a fost activat Codul Rosu de Urgenta, iar Parchetul a inceput o ancheta. Exista 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 si 021.312.25.47. De asemenea au fost decretate trei zile de doliu national.

Ziare.com v-a prezentat in format LIVE TEXT principalele momente ale tragicului eveniment:

23:57 - Este aproape miezul noptii insa in fata Clubului Colectiv din Bucuresti, locul in care 30 de persoane au murit in urma incendiului, vin in continuare oameni care aprind lumanari, depun flori si se roaga pentru sufletele celor decedati. Ziare.com incheie, pentru moment, relatarea tragicului eveniment. Va asteptam insa si maine sa urmariti noi detalii despre starea celor internati, precum si despre cum decurge ancheta care va stabili vinovatii tragediei.

23:40 - Psihologul criminalist Tudorel Butoi a estimat la Digi24 ca vinovatii pentru tragedia de la Clubul Colectiv vor primi, cumulat, 100 de inchisoare.

"Aici, fara a ma antepronunta, 100 de ani de inchisoare se vor lua. Cu totii, laolalta. (...) Ancheta va fi lunga, grea, vor fi interogatorii, confruntari, reconstituiri, experimente. Sa asteptam cu incredere ca se va descoperi adevarul", a spus Tudorel Butoi.

Foto: Digi24

23:37 - Sute de galateni au asteptat, duminica seara, cu lumanari in maini, sosirea cortegiului funerar al Valentinei Florea, o tanara de 27 ani din orasul lor, care a murit in incendiul din Club Colectiv, potrivit Agerpres.

23:32 - Purtatorul de cuvant al Serviciul Roman de Informatii, Ovidiu Marincea, a declarat la Realitatea Tv ca doi pacienti internati la Spitalul Agrippa Ionescu au o stare buna si cel mai probabil vor fi externati vineri. De asemenea, un alt pacient a fost deja externat.

23:10 - Cateva sute de ieseni au participat, duminica seara, la o actiune de comemorare a victimelor incendiului din clubul Colectiv. Oamenii au aprins lumanari pe care le-au asezat la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piata Unirii, transmite Mediafax.

23:01 - Managerul Spitalului Universitar, Catalin Carstoiu, sustine ca un eventual transport al pacientilor in afara tarii ar reprezenta un risc pentru ei.

"Am vazut multe spitale din afara si ceea ce facem noi este cam la fel ca in orice parte a Europei, o spun cu toata responsabilitatea. Oriunde ar fi fost ar fi avut parte de acelasi tratament. In plus, orice transport ar fi reprezentat un risc", a spus Carstoiu la Realitatea Tv.

22:56 - Marius Rusitoru, un tanar care lucra ca editor de imagine in TVR, se se afla printre cei care au murit in incendiul din clubul Colectiv.

22:47 - Seful biroului coordonare interventii ISU, Stefan Olteanu, care a ajuns printre primii la locul incendiului din Clubul Colectiv, a declarat intr-o emisiune la Realitatea Tv ca nu a mai salvat vieti la un incident de o asemenea amploare.

"Este un moment dificil ca trebuie sa retraiesc acele momente. Pe culoarul care facea accesul catre club ne intampina o mare de oameni cu parul ars, oameni care nu-si puteau tine mainile pe langa corp din cauza arsurilor. Tipau, urlau. Impactul emotional era urias", a povestit Stefan Olteanu.

22:10 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat la Realitatea Tv ca marea problema a persoanelor care se afla internate in spitale este arsura cailor respiratorii. "Multi pacienti au chiar arsuri de plamani", a spus Banicioiu.

Incendiu in Club Colectiv Banicioiu: Pacientii primesc tot ce au nevoie. Nu avem putere divina

21:56 - Un numar de 137 de raniti in incendiul de la clubul Colectiv mai sunt internati, duminica seara, in spitalele Capitalei, informeaza Ministerul Sanatatii.

Incendiu in Club Colectiv: 137 de raniti mai sunt internati in spitalele Capitalei

21:44 - Si purtatorul de cuvant al Spitalului "Bagdasar-Arseni", Florian Bica, a anuntat, duminica seara, ca in momentul de fata unitatea sanitara dispune de toate materialele si medicamentele necesare tratarii tuturor pacinetilor, inclusiv a victimelor incendiului din clubul Colectiv, informeaza Mediafax.

21:25 - Potrivit Digi24, unul dintre actionarii Clubului Colectiv, Costin Mincu, a mai fost implicat in incidente similare. Sursa citata anunta ca doua dintre cluburile la care a fost actionar au fost incendiate. In niciunul dintre cazuri n-au fost victime.

21:07 - Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat la B1Tv ca doua echipe de medici din Israel ii ajuta pe doctorii de la Spitalul Universitar si Spitalul Bagdasar.

"Ei au venit aici pentru a acorda un ajutor, au colaborat foarte bine, modul de abordare al medicilor romani era foarte asemanator cu al lor. 90 de pacienti sunt in stare grava si critica, se face tot ce e posibil pentru ei. Prognosticul poate evolua la fiecare ora, medicii sunt rezervati, va pot asigura ca isi dau silinta si se lupta pentru fiecare pacient", a spus Arafat.

20:50 - "Sunt momente cand o natiune isi da masura coeziunii, a solidaritatii si, pana la urma, a tariei sale. Astazi putem sa aratam cu totii ca ne pasa si ca suntem uniti", a spus presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, intr-un mesaj video postat pe Facebook.

Sunt momente cand o natiune isi da masura coeziunii, a solidaritatii si, pana la urma, a tariei sale. Astazi putem sa aratam cu totii ca ne pasa si ca suntem uniti.

Posted by Klaus Iohannis on 1 Noiembrie 2015

20:35 - Specialisii in biochimie, citati de Digi24, sustin ca multe dintre victime au murit intoxicate din cauza ca au inhalat un gaz toxic, produs de arderea materialelor care nu erau ignifuge.

20:10 - Un incendiu a izbucnit intr-un club din Constanta, duminica seara. Toate persoanele au fost evacuate.

Incendiu intr-un club din Constanta: Toate persoanele au fost evacuate

20:08 - Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la Digi24, ca legislatia in privinta prevenirii incendiilor este in curs de schimbare si ca mai e nevoie doar de cateva acte pentru a putea fi implementata. Totodata, el a spus ca actualele amenzi nu sunt suficiente pentru a-i convinge pe proprietarii de cluburi sa ia toate masurile necesare si ca, in viitor cei care nu vor fi in regula vor putea fi chiar acuzati de infractiuni penale.

19:50 - Managerul Spitalului Militar Central, Florentina Ionita-Radu, a facut un apel la cetateni sa doneze sange "etapizat", pentru ca in prezent se acopera necesarul. Totodata, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a spus ca in prezent sunt 7 metri patrati in banca de piele care pot acoperi nevoile.

19:36 - Intoxicatia cu monoxid de carbon, fum si gaze toxice este principala cauza a decesului victimelor incendiului de vineri noapte, din Clubul Colectiv, releva primele rezultate provizorii ale autopsiilor, au declarat pentru Mediafax surse din cadrul INML.

19:07 - Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a fost rugat sa explice comunicatul Parchetului General conform caruia 29 de persoane nu au fost inca identificate.

"Eu nu am avut timp sa vad comunicatul respectiv, lasati-ma sa vad despre ce e vorba. Din datele noastre spitalele au o lista cu persoane identificate, sunt probabil suspiciuni legate de identitatile unor persoane. O sa va dam toate lamuririle dupa ce vedem comunicatul pentru ca nu am apucat", a spus Banicioiu, la Romania Tv.

19:01 - In fata Clubului Colectiv au fost organizate 3 altare unde oamenii pun flori, lumanari si poze.

Foto: Realitatea Tv

18:56 - Fanii dinamovisti ai Peluzei Catalin Hildan au postat un mesaj pe Facebook in care anunta ca renunta la folosirea tortelor, petardelor si fumigenelor pentru o perioada nedeterminata, in memoria victimelor de la clubul Colectiv.

18:54 - O supravietuitoare a incendiului din clubul bucurestean Colectiv a postat pe Internet o relatare a evenimentelor care contrazice relatarile secretarului de Stat in Ministerul de Interne, Raed Arafat, privind timpul de interventie la locul incidentului.

Raed Arafat a declarat ca vineri seara, la ora 22:41 a intervenit primul echipaj la clubul Colectiv, unde a izbucnit un incendiu. In schimb, Andreea Sopa scrie pe Facebook ca a sunat la 112 la 22.41 tocmai pentru ca la fata locului nu sosise nicio echipa de interventie.

18:41 - In bisericile din mai multe orase, preotii si credinciosii s-au rugat pentru persoanele care au murit in tragedia de la Clubul Colectiv, dar si pentru ranitii care se afla in stare grava pe patul de spital.

Foto: Digi24

18:24 - Medicul Adrian Stanculea de la Spitalul de Arsi a dezmintit zvonul potrivit caruia institutia este in criza de medicamente. El a spus ca Ministerul Sanatatii a asigurat spitalelor tot ceea ce este necesar pentru tratarea ranitilor din incendiul de la Clubul Colectiv si i-a sfatuit pe cei care vor sa faca donatii catre spitale sa sune inainte, pentru a vedea daca au nevoie de ceva, informeaza Digi24.

18:03 - Ambasadorul Frantei in Romania a declarat ca in aceasta seara o echipa de medici francezi, specializati in tratarea arsurilor, va ajunge in tara noastra.

18:01 - Parchetul General ridica documente de la Primaria sectorului 4.

17:49 - Costul tratamentului unei persoane cu arsuri este intre 500.000 si un milion de euro, pentru o perioada de trei luni, cat poate dura perioada necesara vindecarii unui pacient care a suferit arsuri grave, a declarat, duminica, seful Clinicii de Chirugie Plastica a Spitalului "Floreasca", Ioan Lascar, potrivit Mediafax.

17:46 - Aproape toate trupurile neinsufletite au fost ridicate de familii de la IML.

17:45 - Parchetul General anunta ca 38 de persoane au fost identificate cu certitudine, insa in continuare nu este stabilita identitatea pentru 29 de persoane.

17:39 - Si ambasadorul Frantei in Romania a venit la Clubul Colectiv, unde si-au pierdut viata 30 de tineri, si a depus un buchet de flori. El a transmis condoleante familiilor celor care au murit.

Foto: Realitatea Tv

17:30 - Principesa Margareta si principele Radu Duda au sosit la Clubul Colectiv si au aprins lumanari.

Foto: Romania Tv

17:29 - Inca un pacient a murit in urma tragediei de la Clubul Colectiv, astfel ca numarul celor decedati a ajuns la 30. Este vorba despre o tanara in varsta de 26 de ani care era internata la Spitalul Bagdasar Arseni, transmit televiziunile de stiri.

17:24 - Zece dintre ranitii in incendiul de la Clubul Colectiv internati la Spitalul de Arsi sunt la terapie intensiva, iar trei sunt in stare critica, a declarat purtatorul de cuvant al spitalului Adrian Stanculea, adaugand ca i-ar fi fost de folos experienta unor fosti colegi in aceste momente, informeaza Mediafax.

17:15 - "Cei 15 pacienti internati la Spitalul Floreasca se afla in continuare in stare critica. 14 dintre ei se afla la Terapie Intensiva iar unii au suferit interventii chirurgicale", a declarat un medic al spitalului.

Foto: Digi24

17:04 - Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anuntat, duminica, intr-un comunicat de presa, ca Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului din clubul Colectiv.

Incendiu in Club Colectiv: Inspectia Muncii verifica legalitatea angajarii personalului

16:44 - O noua adunare in memoria victimelor a fost anuntata pe Facebook pentru ora 17:30, in Piata Universitatii.

16:35 - Femeia care trebuia sa lucreze vineri noapte la Clubul Colectiv dar s-a simtit rau si a rugat o colega sa-i tina locul este in stare de soc. Printre siroaie de lacrimi femeia spunea: "Pe fata mea avea cine sa o creasca, pe cei 5 copii ai ei nu".

"Am sunat-o daca are nevoie de bani si daca vrea sa mearga la club. E amarata, a zis ca se duce, nu refuza, chiar ea m-a rugat ca daca am si stiu ceva de munca sa-i spun", le-a spus femeia jurnalistilor.

16:30 - O tanara italianca de 20 de ani si bodyguardul de la Clubul Colectiv, in varsta de 35 de ani, sunt in stare critica la Spitalul "Agrippa Ionescu" al SRI. Parintii fetei au fost anuntati de ambasada despre tragedie si au ajuns la Bucuresti, in timp ce in cazul tanarului prietenii ii cauta rudele, informeaza Mediafax.

16:26 - Oameni cu flori si lumanari continua sa vina in fata clubului Colectiv.

Foto: Hepta.ro

16:24 - Patru minori cu varste intre 14 si 18 ani raniti in incendiul din Clubul Colectiv sunt in stare foarte grava, intubati, la Spitalul "Grigore Alexandrescu", iar la Spitalul "Marie Curie" sunt internati alti trei minori, care sunt in afara oricarui pericol, a anuntat, duminica, ministrul Sanatatii.

16:20 - Mario Ionescu, cameraman ProTV, care a fost printre primii jurnalisti care au ajuns la Club Colectiv dupa izbucnirea incendiului de vineri, isi aminteste intr-o postare pe Facebook cum oamenii ce locuiau in vecinatate incercau sa ajute victimele, dar si cum liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, aflat la concert, s-a implicat in actiunile de salvare.

Incendiu in Club Colectiv Cameraman: Adrian Despot era ars. A inceput sa urle la mine sa car oameni

16:14 - Ministerul roman al Afacerilor Externe a decis sa deschida carti de condoleante in toate ambasadele Romaniei.

16:03 - Jandarmii, citati de Digi24, estimeaza ca numarul celor care participa la marsul de comemorare a victimelor din Colectiv a ajuns la 12.000.

Foto: Realitatea Tv

16:01 - Starea solistului trupei Goodbye to Gravity, care concerta in Club Colectiv la momentul izbucnirii incendiului de vineri, este critica.

Incendiu in club Colectiv: Solistul trupei Goodbye to Gravity, in stare critica

15:58 - Peste 150 de persoane s-au adunat, duminica, in Piata Unirii din Cluj-Napoca si depun flori si lumanari aprinse intr-o actiune de comemorare a victimelor din clubul Colectiv din Bucuresti, anunta Mediafax.

15:52 - La INML au inceput sa ajunga rudele tinerilor care au murit in incendiul de la clubul Colectiv.

15:51 - Raed Arafat a declarat, la finalul reuniunii de la Guvern, ca este posibil sa avem inca multe decese si, din pacate, un numar semnificativ. Secretarul de stat a adaugat ca, in acest moment, 90 de persoane sunt in stare critica, iar pentru acestea exista riscul, statistic vorbind, de a deceda in timpul tratamentului. "Saptamana aceasta vor fi luate masuri ca sa nu se mai intample asa ceva", a dat asigurari Raed Arafat.

15:40 - Un medic de la Spitalul de Arsi a spus ca mai e o singura persoana neidentificata la unitatea sanitara. Au sosit insa rude care ar putea sa il identifice.

15:34 - Tinand cont de toate conditiile din seara tragediei si din interiorul clubului, "prognosticul este sever si evaluam ca numarul deceselor poate sa creasca semnificativ. Este posibila chiar si o dublare a numarului, dar este doar o evaluare statistica", a spus profesorul Ioan Lascar, dupa sedinta de la sediul Guvernului.

15:29 - Potrivit Realitatea Tv, peste 7.000 de candele au fost aprinse in fata clubului Colectiv.

Foto: Realitatea Tv

15:23 - Dj-ul german Markus Schulz, profund marcat de tragedia petrecuta in Bucuresti, a anuntat ca nu va mai permite show-uri de artificii la niciunul dintre evenimentele pe care le va sustine in viitor. El a postat pe pagina oficiala de Facebook un mesaj in care ii indeamna si pe ceilalti artisti sa renunte la efectele pirotehnice.

15:10 - Directorul medical al Spitalului Floreasca, Nicusor Luchi, a declarat pentru Agerpres ca unitatea dispune de stocuri suficiente de materiale sanitare, medicamente, dar si de resurse umane pentru a asigura ingrijirea tuturor pacientilor, inclusiv a celor raniti in urma incendiului izbucnit vineri seara la clubul Colectiv.

Spitalul Floreasca: Dispunem de stocuri suficiente de medicamente si materiale sanitare

14:56 - Potrivit unor surse Digi 24, secretarul de stat Raed Arafat le-ar fi spus guvernantilor in cadrul unei sedinte de urgenta ce are loc la Palatul Victoria, ca principala cauza a deceselor a fost inhalarea de fum. Mai mult, se pare ca printre substantele nocive inhalate de victime s-ar numara si cianura.

14:50 - Oamenii care marsaluiesc in centrul Capitalei aproape au ajuns la Clubul Colectiv. Potrivit Digi24, sunt in jur de 7.000 de persoane.

Foto: Realitatea Tv

14:48 - Prof.dr. Ioan Lascar, seful sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Floreasca, ar fi declarat intr-o sedinta ce are loc la Guvern ca e posibil sa se dubleze numarul deceselor, rata de supravietuire in cazurile de arsuri atat de grave fiind de cca. 50%. Din cei 146 de raniti, 120 sunt in stare grava si foarte grava.

14:46 - Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca in cateva zeci de minute vor fi incheiate autopsiile tuturor celor decedati si familiile vor putea sa le ridice trupurile neinsufletite de la Institutul de Medicina Legala, informeaza Realitatea Tv.

14:41 - Oamenii au ajuns la Piata Unirii, ei se indreapta spre Clubul Colectiv. In fata clubului sunt deja stranse sute de persoane, potrivit televiziunilor de stiri.

14:23 - Oamenii au plecat in mars de la Piata Universitatii. Ei merg pe bulevardul I.C. Bratianu, spre Piata Unirii, iar de acolo vor merge la Clubul Colectiv unde vor depune coroane de flori si vor aprinde lumanari.

Foto: captura Bucuresti Live

14:17 - La baza statuii din Piata Universitatii este depus un tricolor unde oamenii scriu numele celor care si-au pierdut viata, mesaje de condoleante sau lipesc fotografiile victimelor.

Foto: Realitatea Tv

14:10 - La Universitate s-au adunat foarte multi oameni si valuri de sute de persoane vin din toate partile spre Piata. Marsul trebuia sa inceapa la ora 14:00, insa startul s-a amanat putin pentru ca toti oamenii care se intreapta spre Universitate sa poata ajunge. Potrivit estimarilor jurnalistilor prezenti la fata locului, vor fi cateva mii de persoane.

Foto: Realitatea Tv

13:48 - La nivelul Ministerului Muncii s-a decis ca o ancheta sa stabileasca daca doamna care se ocupa cu curatenia clubului era angajata legal de patronii acestuia. Femeia a decedat. Potrivit televiziunilor de stiri, ea era vaduva, avea 5 copii si tatal bolnav se afla tot in ingrijirea ei.

13:36 - Consilierul pe comunicare al directorului SRI, Ovidiu Marincea, a anuntat care e situatia de la Spitalul SRI Agrippa Ionescu: Exista 7 pacienti - doi cetateni romani in varsta de 30 si 44 de ani sunt stabilizati, insa medicii sunt destul de rezervati in ce priveste evolutia lor. O italianca de 20 de ani si un roman de 35 de ani sunt in stare foarte grava. Mai sunt de asemenea doi pacienti, cetateni spanioli, care sunt cu stare foarte buna si luni vor putea fi externati. Totodata, mai exista un pacient roman cu rani usoare care este stabil.

13:35 - Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat pe Facebook ca liberalii vor cere amanarea cu o saptamana a dezbaterilor pe motiunea simpla impotriva ministrului de Interne Gabriel Oprea. Totodata, liberalii vor amana si sedinta Biroului Politic National a partidului.

13:28 - La ora 14:00 este programat un mars al tacerii. Oamenii deja au inceput sa se stranga in Piata Universitatii, de unde vor merge pana la clubul Colectiv.

13:20 - Starea a sapte dintre ranitii internati la Spitalul Bagdasar Arseni este dramatica, acestia avand arsuri pe suprafete mari din corp, potrivit conducerii unitatii.

13:14 - Opera Nationala Bucuresti a suspendat toate reprezentatiile programate sa aiba loc in acest weekend.

12:50 - Vestea buna de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti este ca trei pacienti au fost externati in cursul zilei de duminica, a informat ministrul Sanatatii.

12:49 - O echipa medicala din Israel opereaza la Spitalul Bagdasar Arseni victime ale incendiului din Club Colectiv, urmand ca apoi, tot in cursul zilei de duminica, sa ajunga la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, a anuntat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. "Nu doar ministrul Sanatatii din Israel s-a oferit sa ne ajute. Chiar acum am fost sunat si de doamna ministru al Sanatatii din Republica Moldova. Am primit solicitari de ajutoare si din alte tari, respectiv Franta si Germania, dar medicii nostri pot gestiona situatia", a spus Banicioiu.

12:20 - Doctorul Monica Pop, directorul Spitalului de Urgente Oftalmologice, s-a deplasat la Spitalul de arsi si a descris situatia de acolo. Specialistul a gasit un caz mai grav, pacientul ramas neidentificat, insa in rest sustine ca pacientii au o stare mai buna.

"Unul este in stare mai grava, el cand a venit era constient, spunea ca nu vede. Are corneele arse, e in coma indusa. Vreo doi sunt in stare mai proasta, nu pot sa va spun. Este foarte impresionant ce e inauntru, mai ales in terapie intensiva. Din cate ma pricep eu, starea generala pare mai buna. Unul din ei cel putin este mult mai bine, nu numai din punct de vedere oftalmologic", a spus Monica Pop.

12:09 - Ministrul Apararii, Mircea Dusa, considera ca legislatia privind autorizarea functionarii spatiilor publice trebuie modificata astfel incat aceasta sa fie mai dura. "Va trebui ca organele statului si in Parlament urgent legislatia care reglementeaza acest domeniu al autorizarilor sa fie modificata, sa fie mult mai dura si controalele sa fie intensificate astfel incat spatiile de alimentatie publica, spatiile publice sa respecte toate normele de securitate in domeniul incendiilor", a spus Dusa, duminica.

11:38 - Ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm, a depus un buchet de crizanteme albe la locul tragediei, in memoria victimelor. Acesta s-a recules cateva momente si s-a declarat foarte trist. "Este un eveniment asemanator unuia petrecut in SUA, similaritatea este infricosatoarea, ma intristeaza infinit ca atatia tineri au pierit vineri noaptea", a spus acesta.

"Si americanii isi amintesc evenimentele din urma cu 12 ani si sunt ingroziti de similaritati", a spus acesta, care a povestit ca atunci a avut loc o ancheta penala, insa nu mai stie exact concluziile acesteia. "Eu si sotia mea suntem profund indurerarti si ne exprimam condoleantele", a incheiat diplomatul american.

11:28 - 50 dintre persoanele internate au o identitate probabila, sustin procurorii. Din cauza ranilor suferite, nu se poate stabili cu exactitate identitatea.

11:25 - La Spitalul Floreasca, toti pacientii au inregistrat o evolutie stabila, au informat reprezentantii unitatii de urgenta.

11:23 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat, duminica dimineata, ca "Vor fi comunicari toata ziua, ori de cate ori este nevoie sau este ceva nou. Din cei 146 de pacienti internati, numarul celor grav si critici este foarte mare, se apropie de 80 de pacienti, din care 35 sunt in stare critica. In acest moment, toti au fost identificati la IML, este un singur pacient intubat, la Spitalul de Arsi, neidentificat inca".

11:17 - Reprezentantul unei firme private de ambulanta din Capitala a declarat la Digi24 ca si-a oferit ajutorul, dar nu a fost acceptat, cei de la 112 spunand ca situatia este sub control.

"Ne pare foarte rau ca nu am mai fost acolo, am fi incercat sa facem si noi ceva. Nu ne-a solicitat nimeni. Noi deja pregatisem un obiectiv de cinci ambulante sa le trimitem acolo. Conform legii, noi nu avem voie sa intram acolo fara acordul STS-ISU. Nu am putut lua legatura cu nimeni de la ISU. In acele momente era totul cazut. Am luat legatura cu cei de la 112. Le-am spus ca avem ambulante disponibile daca este nevoie, dar au spus ca situatia este sub control", a declarat dr. Eduard Sersea, administrator BGS.

10:58 - Numarul persoanelor decedate a ajuns la 29. Inca o tanara a murit.

Alte doua victime ale incendiului din clubul Colectiv din Capitala au decedat, duminica, una la Spitalul de Arsi si cealalta la Bagdasar, numarul mortilor ajungand astfel la 29, a declarat pentru Mediafax Raed Arafat. Secretarul de stat in MAI a precizat ca este vorba despre doua femei, care erau in stare critica.

10:57 - O tanara a venit intr-o masina la sediul Politiei Capitalei, alaturi de mama sa, si va da declaratii despre ce s-a intamplat, vineri noaptea, la Clubul Colectiv.

10:45 - Un copil de 15 ani se afla in stare critica si alti doi in stare grava la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", a declarat duminica, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, dr. Raluca Alexandru. "Avem cinci copii internati in total. Avem trei copii in reanimare, unul dintre acestia de 15 ani in stare critica care are pe 60% din suprafata corpului arsuri, este intubat. Doi sunt neintubati, dar sunt in stare grava - o fata si un baiat de 15, respectiv 16 ani", a afirmat Raluca Alexandru.

10:41 - Sapte pacienti internati la Spitalul Elias sunt in stare severa fiind intubati si ventilati mecanic, a declarat duminica, pentru Agerpres, managerul institutiei medicale, Doina Dimulescu. "Sunt sapte pacienti internati in Terapie Intensiva intubati si ventilati care sunt in stare destul de severa si al caror prognostic nu poate fi stabilit inca pana nu trec cateva zile bune sau chiar o saptamana", a precizat Doina Dimulescu. La Spitalul Elias sunt internati in total 15 persoane ranite in urma incendiului din Clubul Colectiv.

10:33 - Inca o femeie, internata la Spitalul Bagdasar, a murit. Femeia avea 31 de ani. Numarul mortilor in incendiul de la Colectiv a ajuns la 28.

10:25 - Legistii vor face duminica primele autopsii, pe aproximativ 20 dintre trupurile neinsufletite ale victimelor incendiului din clubul Colectiv, dintre cele care au fost identificate, si, odata incheiata cercetarea la fata locului, procurorii vor incepe audierile, informeaza surse judiciare, citate de Mediafax.

10:20 - La Spitalul de arsi, 10 persoane sunt inca in stare critica iar 13 sunt in stare ceva mai buna, dar medicii sunt inca rezervati, informeaza Digi24

09:44 - Toate persoanele decedate au fost identificate. Claudiu Petre, Andrei Petru Buca si Livia Stan sunt cele trei persoane identificate ca decedate la IML. Astfel, se cunoaste identitatea tuturor celor 27 de persoane decedate.

9:30 - La Spitalul Militar sunt 12 persoane in terapie intensiva, una este intubata, iar cinci sunt in stare critica, fiind foarte atent monitorizate, au anuntat reprezentanti ai spitalului. Varsta lor este intre 20 si 40 de ani. Ranitii au arsuri peste 50% din suprafata corpului. Desi se face tot ce se poate pentru ei, evolutia este imprevizibila, din cauza cailor respiratorii care sunt puternic afectate. Primele zile sunt foarte importante pentru cei aflati in aceasta situatie.

Reprezentantii spitalului i-au rugat pe cei care vor sa doneze sange sa se inscrie pe mailul spitalului sau sa lase numarul de telefon pe o lista la poarta spitalului, urmand sa fie chemate cate 30 de persoane pe zi, pentru a asigura fluxul necesar de sange pentru fiecare zi.

9:21 - 15 persoane sunt inca in stare foarte grava la Spitalul Floreasca. Desi au trecut de noaptea de sambata spre duminica, medicii sunt rezervati. La ora 10 vor avea loc declaratii despre starea actuala a celor peste 140 de persoane ranite si internate in urma incendiului, din care 35 sunt in stare critica.

9:14 - Tot mai multe persoane se aduna la locul accidentului, in fata clubului Colectiv, unde pun flori, aprind lumanari si pastreaza un moment de reculegere pentru tinerii care si-au pierdut viata aici.

9:12 - Incepand cu 7:30, de cand s-a deschis recoltarea de sange de la centrul din Bucuresti, peste 100 de persoane stau in mod constant la coada ca sa doneze sange pentru victimele incendiului. Sambata, cel putin 1.000 de persoane au donat sange.

9:02 - Parintii si prietenii fac apel pentru gasirea lui Claudiu Petre, un tanar de 36 de ani care este de negasit. Prietenii spun ca ultima data l-au vazut in fata clubului, cand era resuscitat, avand arsuri pe fata. Apoi a fost urcat intr-o ambulanta si, ulterior, nu a mai fost de gasit, nici la IML, nici la spitalele bucurestene unde au fost dusi ranitii de la Colectiv.

Claudiu are 1,75 m si circa 100 kg, este brunet, are barba

8.47 - Procurorii continua cercetarile la fata locului si actiunile de identificare a persoanelor decedate. De asemenea, duminica vor fi efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror si, in paralel, vor fi audiate persoane care ar putea avea cunostinta despre imprejurarile si modul in care a avut loc evenimentul.

Sambata, procurorii au ridicat probe pentru a determina imprejurarile in care s-a produs incendiul de la Colectiv, au examinat si identificat trupurile neinsufletite ale victimelor si au verificat care sunt victimele spitalizate, stabilind care pot fi audiate.

08:30 - Inca mai sunt trei persoane, din cele decedate, care nu au fost identificate

7:40 - Mai multe cluburi din Centrul Istoric al Capitalei au anulat petrecerile de Halloween. Sambata seara, multe dintre cluburi au decis chiar sa isi inchida portile.

07:20 - Cele trei zile de doliu national au schimbat programele posturilor de televiziune, care au renuntat la emisiunile de divertisment. Pro TV a renuntat la reluarea emisiunii Vocea Romaniei si la difuzarea MasterChef si a Las Fierbinti.

De asemenea, Antena 1 a renuntat la difuzarea emisiunilor de divertisment Te cunosc de undeva, SuperBingo Metropolis, HamTalent, Poftiti de va iubiti, Un Show Pacatos. Si Kanal D a renuntat la difuzarea emisiunilor Roata norocului si Vacanta Mare.

SAMBATA, 31 OCTOMBRIE

23:50 - Peste clubul Colectiv s-a asternut intunericul, iar la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea incendiului in care au pierit 27 de persoane, majoritatea tineri, in fata localului ard sute de lumanari si o multime de oameni se perinda prin zona, rugandu-se pentru sufletele celor morti, transmite Mediafax.

23:08 - Managerul Spitalului Universitar, Catalin Carstoiu, a declarat ca in cursul zilei de sambata au donat sange in unitate 200 de persoane, pentru victimele incendiului de la clubul Colectiv, urmand ca activitatea de donare sa fie reluata duminica, de la ora 8.00.

23:02 - Zeci de oameni au depus sambata seara lumanari si flori la clubul Colectiv, locul in care 27 de persoane si-au pierdut viata in urma unui incendiu, informeaza B1Tv.

22:43 - Trei persoane decedate in urma incendiului izbucnit vineri seara, la Clubul Colectiv, mai sunt de identificat la Institutul National de Medicina Legala (INML), a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu. "Trei persoane mai sunt de identificat la INML si patru in rest (la spitale - n.red.). S-a redus numarul, speram ca, in curand, sa putem sti despre fiecare toate datele", a afirmat Banicioiu.

22:28 - Ambasada Romaniei in Statele Unite ale Americii deschide, luni si marti, o Carte de condoleante la sediul sau din Washington ca urmare a tragediei produse in clubul din Bucuresti, informeaza Agerpres.

22:04 - Un medic de garda de la Spitalul Universitar de Urgenta scrie ca tinerii raniti in incendiul din club ajunsi vineri noapte la unitatea medicala aveau rani grave si spune ca respira inca fumul adus o data cu ei. "Nicio pedeapsa nu-i poate intoarce pe cei care au plecat. Dar avem nevoie de adevar", a scris medicul Ina Petrescu pe Facebook.

21:55 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat ca in prezent nu se mai pune problema ca victimele incendiului de la clubul Colectiv care sunt internate sa fie transferate in alte spitale.

21:39 - Presedintele bulgar, Rosen Plevneliev, a transmis condoleante omologului sau roman, Klaus Iohannis, in legatura cu tragicul accident care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata in clubul Colectiv din Bucuresti.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Presedintele Bulgariei transmite condoleante si aminteste de o experienta similara

21:18 - Toti cei 15 pacienti raniti grav in incendiul din clubul Colectiv, internati la Sectia deTerapie Intensiva a Spitalului de Urgenta Floreasca, din Capitala, au fost identificati de catre rude, care i-au putut vizita si care au aflat care este, in prezent, starea sanatatii lor, potrivit Mediafax.

20:58 - Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, sambata, ca ceea ce s-a intamplat la Clubul Colectiv reprezinta o "un dezastru, o catastrofa".

Raed Arafat: Ceea ce s-a intamplat in clubul din Bucuresti este un dezastru, o catastrofa

20:51 - Fotbalistul senegalez Ousmane N'Doye a facut un gest deosebit in timpul meciului pe care l-a avut sambata seara. Dupa ce a marcat un gol, fotbalistul a mers la banca de rezerve si a luat un tricou pe care l-a aratat suporterilor. Pe tricou stria: "Condoleante romanilor", potrivit imaginilor difuzate de Digi Sport.

Foto: Digi Sport

20:49 - 23 de persoane dintre cele 27 care au decedat in urma incendiului de vineri spre sambata din clubul Colectiv din Bucuresti au fost identificate. Numele tinerilor despre care se stie ca au murit in urma incendiului au fost afisate pe una dintre usile de la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", informeaza Romania Tv.

Foto Romania TV

20:25 - Andra Marin, o tanara in varsta de 17 ani care a supravietuit incendiului de vineri spre sambata din clubul Colectiv din Capitala, a declarat ca poate spune ca a vazut Iadul.

"Sunt intr-o stare de soc, dar nu stiu daca e o stare de soc ca a fost incendiul sau ca am supravietuit. Sunt persoane despre care nu stiu nimic, dar cele apropiate sunt in spital, cu mine. Fizic sunt bine, am doar picioarele, unul este in ghips. Ma dor foarte tare. Nu am arsuri, eram sub toata lumea. Asta a fost norocul", a declarat tanara de 17 ani la Antena 3.

19:59 - Directorul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INCD-INSEMEX), George Gaman, care a investigat cauzele incendiului, a declarat ca alte doua extinctoare au fost descoperite, in afara celui folosit, despre care a vorbit in declaratia initiala.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: S-au mai gasit doua extinctoare. Nu au fost folosite

19:36 - "Sunt 15 pacienti in stare grava, toti sunt la Terapie Intensiva. Toti au suferit arsuri de tract respirator. Varsta lor este intre 18 si 35 de ani. Toti pacientii de la Spitalul Floreasca sunt identificati. Acum jumatate de ora membrii familiilor au fost informati despre starea pacientilor. Abia dupa trei zile ne lamurim cum evolueaza fiecare pacient", a declarat un medic de la spitalul Floreasca.

19:20 - 820 de persoane au donat sambata sange la Centrul de Transfuzie Sangvina din Bucuresti, a declarat, pentru Agerpres, directorul unitatii medicale, Doina Gosa.

18:46 - Autoritatile nu au date cu privire la identitatea a cinci persoane care si-au pierdut viata in incendiul de la Clubul Colectiv si care se afla la INML, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Cinci victime nu au fost inca identificate

18:22 - "Era un fum negru, foarte toxic. Au fost deschise ambele usi, dar din pacate in interior nu am gasit nicio fereastra pe care sa o deschidem. Unii dintre colegii mei au nevoie de consiliere psihologica. A fost asigurata pentru ei consiliere psihologica. Cu siguranta nu a fost depasit momentul", a declarat la Antena 3 unul dintre pompierii care au participat la operatiunea de salvare a victimelor.

Foto: Antena3

18:03 - Inspectorii din sectoarele 1 si 6 ale Capitalei demareaza sambata seara ample controale la operatorii economici care au ca obiect de activitate organizarea de evenimente (restaurante, cluburi etc.), urmand sa verifice daca societatile care administreaza unitatile respecta avizele care stau la baza emiterii autorizatiei de functionare, potrvit Agerpres.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Controale de amploare in mai multe cluburi din Capitala

17:59 - Parchetul General a anuntat ca cercetarile de la fata locului in cazul incendiului de la Clubul Colectiv s-au finalizat, urmand ca acestea sa fie reluate duminica, potrivit B1Tv. Tot in cursul zilei de duminica vor fi audiati matori sau persoane care ar putea avea cunostinta despre imprejurarile si modul in care a avut loc evenimentul.

17:45 - Purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, Adrian Stanculea, a transmis ca in continuare zece dintre pacienti sunt in stare critica, avand arsuri pe 20-70% din suprafata corporala. "Patru persoane sunt in stare foarte grava. E foarte important ceea ce se intampla in profunzimea plamanului. Acolo se da o batalie fantastica. Momentan nu avem nevoie de ajutor, tin sa multumesc nenumaratelor persoane care si-au oferit ajutorul, voluntarilor studenti care au venit peste noapte. A fost o surpriaz extraordinara", a spus acesta.

17:31 - Teatrul de Revista "Constantin Tanase" a anuntat ca isi suspenda spectacolele din weekend, informeaza Agerpres.

17:20 - MedLife a anuntat, prin intermediul unui comunicat, ca pune la dispozitie gratuit atat personal medical de chirurgie plastica din camera sa de garda, cat si materiale sanitare in regim de ambulatoriu, pentru ranitii in urma incendiului.

17:12 - Primarul interimar al Capitalei, Stefanel Dan Marin, a facut declaratii despre autorizarea clubului Colectiv, fiind citat de Agerpres: "Nu autorizam astfel de localuri pentru ca nu este in competenta noastra. Tot ceea ce inseamna aviz de functionare a unor astfel de societati se emite de catre primariile de sector".

17:08 - Mediafax informeaza ca doi chitaristi ai trupei care concerta in clubul Colectiv, Mihai Alexandru si Vlad Telea, au murit, in timp ce colegii lor au fost raniti si se afla internati - este vorba despre Andrei Galut, Alex Pascu si Bogdan Lavinius.

17:04 - Si Ambasada Germaniei la Bucuresti a transmis un mesaj de condoleante, potrivit Mediafax: "Dorim sa transmitem cele mai sincere condoleante familiilor victimelor care si-au pierdut viata in incendiul teribil care a avut loc aseara in Bucuresti. Gandurile noastre sunt, de asemenea, alaturi de persoanele ranite, de familiile si prietenii acestora".

16:58 - Presedintele Uniunii Agentiilor de Publicitate din Romania, Stefan Iordache, a anuntat ca a cerut sa nu fie transmise reclame trei zile, in urma tragediei din clubul Colectiv.

16:43 - Unitatile de invatamant vor cobori drapelul in berna in perioada celor trei zile de doliu national, a anuntat Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, potrivit Agerpres.

16:23 - Viorel Andrei Bud, castigatorul Olimpiadei Internationale de Matematica pentru Studenti din acest an care a avut loc la Ohrid, Macedonia, se afla printre persoanele ranite in incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Capitala, el fiind internat la Spitalul Bagdasar, potrivit Mediafax.

16:15 - Ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a prezentat sambata, in cadrul sedintei de Guvern, actiunile de interventie ale autoritatilor de dupa producerea incendiului de la clubul Colectiv din Capitala, in urma caruia au murit 27 de persoane.

El a mentionat ca la ora declansarii incendiului in club se aflau intre 300 si 500 de persoane, iar evacuarea acestora, inceputa la ora 22:43, a fost finalizata la ora 00:15, potrivit Agerpres.

Tragedie intr-un club din Bucuresti Oprea: Romania traieste o tragedie care a zguduit intreaga tara

15:51 - Si Centrul Regional de Transfuzii din Galati a pregatit si a trimis spre Capitala, cu ambulantele, o suta 100 de pungi cu plasma din toate grupele de sange, a declarat sambata presei directorul institutiei, Camelia Stoichicescu, informeaza Agerpres.

15:45 - Rezervele de sange din judetul Dambovita au fost trimise la Bucuresti pentru victimele incendiului din clubul Colectiv, iar cetatenii sunt indemnati sa vina sa mai doneze, se arata intr-un comunicat al DSP Dambovita, remis sambata.

15:36 - Un adolescent de 15 ani se numara printre cele 27 de persoane care si-au pierdut viata in incendiul din Clubul Colectiv din centrul Capitalei, a declarat pentru Mediafax directorul Institutului de Medicina Legala "Mina Miniovici", Dan Dermengiu.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Un adolescent de 15 ani, printre cele 27 de persoane decedate

15:10 - FRF a anuntat, prin intermediul unui comunicat, ca "le solicita reprezentantilor cluburilor inscrise in competitiile organizate de FRF sa pastreze un moment de reculegere la inceputul fiecarei partide programate in zilele de 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie, iar jucatorii sa poarte banderole negre".

Rasturnare de situatie: Etapa din Liga 1 se joaca in mod normal - ce masuri s-au luat dupa tragedia din clubul Colectiv

15:08 - Si Ambasada Rusiei la Bucuresti a transmis un mesaj de condoleante.

"Conducerea Federatiei Ruse, cu un profund sentiment de soc, a primit stirea despre evenimentele din clubul de noapte pentru tineri 'Colectiv' din Bucuresti, in urma carora si-au pierdut vietile 27 de tineri.

Conducerea Federatiei Ruse regreta profund aceasta tragedie impreuna cu toata Romania si exprima sincere condoleante catre familiile, rudele si prietenii victimelor, precum si doreste o recuperare cat mai rapida celor peste 180 de raniti, aflati in prezent in curs de tratament in spitalele din Bucuresti", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

14:55 - Un numar de sapte persoane decedate in urma incendiului care a avut loc vineri seara in Clubul Colectiv din Bucuresti, care au fost aduse la Institutul National de Medicina Legala, au ramas neidentificate, a declarat sambata pentru Agerpres medicul legist Abdo Salem.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Sapte persoane decedate au ramas neidentificate

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Tanara operata pana acum de 7 ori, dintre care de 3 ori pe creier, printre victime

14:30 - "Eram cu doi prieteni, unul a scapat cu o arsura la picior, altul este intubat, practic in coma indusa. Am vazut lume care a murit. Nu erau prieteni de-ai mei. Numai usa pe care am intrat s-a folosit. Ca toata lumea, am incercat sa ies pe la intrare. Am zis ca daca stau acolo, nu ma omoara focul, dar ma omoara fumul.

In momentul acela am spus ca daca ar fi sa intru din nou (sa ajut - n.red.) nu stiu cate sanse mai aveam sa ies. Am zis sa nu. Si asa abia am iesit. Am mai stat insa sa vad", a declarat Alex Teodorescu, unul dintre tinerii care s-au aflat in club si care s-a ales cu rani la maini. Tanarul a fost rugat de reporteri sa isi dea sapca jos si dupa ce a facut-o s-a observat ca avea parul ars.

14:10 - Momentul in care buretele ce antifona stalpii de sustinere din clubul Colectiv a fost cuprins de flacari a fost surprins intr-o fotografie dramatica.

Momentul dramatic in care clubul Colectiv a fost cuprins de flacari (Foto)

Foto: Digi 24

13:42 - Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a transmis, sambata, ca Balurile Bobocilor din liceele bucurestene vor fi suspedate, dupa tragedia de vineri noaptea.

13:21 - "Vreau sa multumesc SMURD, pompierilor, vreau sa multumesc si medicilor. Inteleg ca acum avem tot ce ne trebuie din punct de vedere medical. Daca ramanem fara ceva sa anuntati imediat. Avem vecini, prieteni care s-au oferit sa ajute daca avem nevoie.

Trebuie sa facem o verificare la localurile de acest gen ca sa evitam pe viitor asemenea tragedii", a declarat Ponta, in sedinta speciala de Guvern.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Ce masuri anunta Guvernul

13:20 - Primarul Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, spune ca nu are ce sa-si reproseze si ca din punctul de vedere al primariei Clubul Colectiv a functionat legal.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Primarul sectorului 4 spune ca nu are ce sa-si reproseze

13:19 - Guvernul a declarat doliu national pentru urmatoarele trei zile. "Doliu national in 31 octombrie, 1 si 2 noiembrie, in memoria celor care si-au pierdut viata si pentru familiile care au atat de mult de suferit", a spus Ponta la debutul sedintei de Guvern.

13:15 - Primarul interimar al Bucurestiului, Stefanel Dan Marin, a anuntat ca primaria va incepe controale la toate cluburile din Bucuresti, impreuna cu Politia si Pompierii. Totodata, daca familiile victimelor o vor solicita, Primaria va asigura locuri de veci gratuite si va suporta cheltuielile de inmormantare.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Primaria Generala asigura loc de veci pentru victime

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Solicitarea facuta de patriarhul Daniel dupa incendiul din Colectiv

Solicitarile pentru aceste cheltuieli se primesc la nr. tel. 0800.800.868.

13:00 - A inceput sedinta de urgenta de la Guvern

12:55 - "Am tinut sa vad locul in care s-a petrecut tragedia de aseara si am tinut sa las aici un buchet de flori si o lumanare. Dumnezeu sa ii ierte pe cei decedati. Pentru cei care au scapat vreau sa spun ca le doresc sanatate, sa aiba noroc si sa scape repede si bine. Familiilor indurerate le spun sincere condoleante, sunt in gand si in suflet alaturi de ei.

(...) Este un spatiu total impropriu, am discutat si este posibil chiar sa avem imagini pentru public. Este de neimaginat ca in acel spatiu au putut sa fie atatia oameni la un concert si sa se intample o tragedie datorita faptului ca au fost ignorate normele simple. Guvernul a decretat doliu national si cred ca este momentul sa pastram cateva secunde de liniste pentru cei care au decedat", a declarat Iohannis.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Iohannis a vizitat locul accidentului: Este de neimaginat (Video)

Iohannis, la iesirea de la Floreasca: Am vizitat toti pacientii, majoritatea sunt inconstienti

12:54 - Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a declarat la Digi24 ca dintre cei trei cetateni straini internati in spitalul SRI, o tanara italianca de 20 de ani este in stare foarte grava, avand arsuri pe 40% din suprafata corpului.

Acesta a mai declarat ca la spitalul SRI au venit reprezentantii Ambasadei Italiei si consului italian. Ceilalti doi cetateni straini, spanioli, internati la spitalul SRI sunt "in stare mai buna", a precizat purtatorul de cuvant al serviciului.

12:47 - Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la locul tragediei, unde a aprins o lumanare si a depus un buchet de flori. Iohannis a tinut un moment de reculegere, apoi a intrat in clubul unde, noaptea trecuta, 27 de tineri au fost mistuiti de flacari.

Foto: Captura Digi24

12:43 - Oamenii stau in continuare la coada, la Centrul de transfuzii din Bucuresti, pentru a dona sange.

12:30 Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a anuntat ca pentru "azi si maine sunt resurse suficiente" si ca "probabil va mai fi nevoie de donare de luni incolo".

12:28 - Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a transmis un mesaj de condoleante. "Din partea Comisiei Europene doresc sa exprim condoleantele mele familiilor si prietenilor victimelor accidentului tragic de aseara dintr-un club din Bucuresti.

Sunt foarte intristat sa vad atatea vieti tinere gasindu-si sfarsitul intr-un mod atat de tragic. Gandurile mele sunt alaturi de familiile si prietenii indurerati, precum si alaturi de cei care depun toate eforturile pentru salvarea si ajutorarea victimelor", a spus Jean Claude Juncker.

12:20 - Procurorul General Tiberiu Nitu a venit la locul tragediei. El a declarat ca sunt foarte multe institutii implicate in ancheta si ca deocamdata a fost inceputa urmarirea penala pentru omor calificat si distrugere calificata. Cercetarile continua la Parchetul General, sub conducerea a trei procurori de la sectia de urmarire penala.

Tragedie intr-un club din Bucuresti Procurorul General: Deocamdata nu stim exact forma vinovatiei

12:14 - "Sunt cu tot sufletul alaturi de familiile indurerate de pierderea celor dragi in recentul incendiu tragic din Capitala", afirma regele Mihai I intr-un mesaj transmis sambata.

12:10 - Reprezentantul firmei care a realizat antifonarea salii clubului a declarat la Digi24 ca patronii au refuzat sa cumpere material ignifug de calitate pentru ca era prea scump.

Tragedie intr-un club din Bucuresti Patronii localului, acuzati ca n-au vrut sa cumpere material ignifug

"Diferenta de pret e de circa 35%", a declarat acesta, explicand ca in mod normal antifonarea se face in baza unui proiect intocmit de pompieri, de arhitecti.

"Acum o luna jumate au dat jos tot tavanul de lemn si au spalat buretele de sus ca era plin de fum. Dar el nu se spala! Sper ca nu l-au spalat cu solvent cu ceva!", a mai spus acesta.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Prima reactie a companiei care a organizat show-ul pirotehnic

12:11 - "Sunt pacienti unde suntem mai optimisti, sunt pacienti cu un prognostic mai rezervat. Acesti pacienti sunt monitorizati foarte bine de echipa medicala.

In privinta celor neidentificati si celor decedati s-au facut demersurile necesare. O parte au fost identificati. Mai sunt aproape jumatate neidentificati. In momentul de fata totul este asigurat pentru tratamentul pacientilor. Nu este vb de a asigura ceva acum de ultim moment. Toate eforturile se fac. Toti acesti pacienti rezultati in urma evenimentului nu au pus deloc in pericol functionarea de zi cu zi a spitalului de urgenta. Este personal suficient", a declarat Nicolae Banicioiu.

11:59 - Sute de oameni stau la cozi sambata sa doneze sange la Centrul de Transfuzie Bucuresti, au declarat surse medicale din interiorul unitatii.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Sute de oameni stau la cozi sa doneze sange

Medicul Catalin Carstoiu, directorul Spitalului Universitar, a multumit mult tuturor voluntarilor care se prezinta sa doneze sange si a explicat ca este nevoie de o "donare progresiva", pentru ca nu se pot realiza prea multe acte de donare simultan si va fi nevoie de sange si in zilele urmatoare.

11:52 - Meciurile din etapa a 16-a a Ligii 1 s-ar putea amana, potrivit Sportro. Oficialii Ligii Profesioniste de Fotbal vor lua o decizie la ora 13:00.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: LPF pregateste o decizie radicala dupa incendiul din Colectiv

11:50 - Liderul trupei Vita de Vie Adrian Despot a fost ranit in incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Capitala, pe pagina acestuia de Facebook precizandu-se ca starea de sanatate a artistului este buna si a ajuns "intreg" acasa.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, printre victime

11:40 - Patru cetateni straini au fost raniti in incendiu. La Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Clinic de Urgenta Prof. dr. Agrippa Ionescu, spitalul SRI, "au fost internate 7 persoane, dintre care 4 cu rani foarte grave si 3 intoxicate cu fum. Dintre cele 7 persoane, doua au cetatenie spaniola si una cetatenie italiana", se precizeaza intr-un comunicat remis presei de SRI.

De asemenea, dr. Catalin Carstoiu, directorul Spitalului Universitar, a declarat sambata, in jurul orei 11:40, ca la acest spital a fost internat "un singur cetatean strain, din Germania", a carui familie a fost anuntata si care a venit sa il viziteze.

11:37 - "Nu am mai vazut o astfel de mobilizare decat la momentul Revolutiei pentru a face fata acestui dezastru national. Toti cei 13 pacienti au fost operati, acesta e doar inceputul, sunt numeroase complicatii posibile. Costurile sunt enorme pentru ingrijirea unui pacient ars. Sunt cu totii tineri.

Orice individ are nevoie de ajutorul divin, noi facem tot ce se poate cu instrumentele noastre lumesti. E ca la razboi in astfel de situatii", a declarat profesorul Ioan Lascar, prezent la Spitalul Floreasca.

Tragedie intr-un club din Bucuresti Medicii, impresionati: E ca la razboi!

11:34 - O echipa de specialisti de la Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Securitate Miniera si Protectie Antiexploziva (INCD-INSEMEX) Petrosani a sosit la Bucuresti pentru a investiga cauzele izbucnirii incendiului de la club Colectiv, informeaza Agerpres.

11:32 - Ancheta a fost preluata de sefa Biroului Criminalistica din Parchetul General, Emilia Gavadia, si de Ilie Eduard, procurorul care s-a ocupat si de ancheta incendiului de la restaurantul Beirut din Constanta in care au ars de vii 3 dansatoare, a scris pe Facebook jurnalistul Alex Costache.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Parchetul General a preluat ancheta

Ordonanta de preluare a fost semnata de Codrut Olaru, adjunctul procurorului general, Tiberiu Nitu, desi acesta din urma locuieste nu departe de Capitala, au declarat surse judiciare pentru Ziare.com.

11:28 - Dupa aproximativ 15 minute petrecute in spital, Klaus Iohannis a luat decizia de a merge la locului incendiului. La ora 12:00 are loc, la Cotroceni, o sedinta de urgenta.

11:05 - "Sunt indurerat, cutremurat, dar in acelasi timp sunt si revoltat ca o astfel de tragedie de proportii s-a putut intampla chiar in mijlocul Bucurestiului, atatia tineri nevinovati au murit, multi, foarte multi sunt raniti.

Voi merge acum sa ii vizitez pe unii sa incerc sa vorbesc cu ei sau cu apartinatorii. Cred ca este foarte important sa tragem deja primele invataminte: cred ca aceasta tragedie se datoreaza si faptului ca s-a abordat 'lasa ca merge si asa'. Am indicii ca nu s-au respectat reglementarile legale, am indicii ca ignorarea normelor a dus la aceasta tragedie", a declarat Iohannis.

Iohannis, dupa incendiul din club: Am indicii ca ignorarea normelor si a legilor a dus la aceasta tragedie

10:58 - Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la Spitalul Floreasca.

10:40 - Seful cancelariei prezidentiale, Dan Mihalache, a ajuns la Spitalul Floreasca.

10:38 - "Este ingrozitor ce e inauntru, e un pacient carbonizat neidentificat. Din ce am vazut eu, sapte sau opt au leziuni foarte grave, nu stiu cate sanse de supravietuire au.

E foarte impresionant, chiar si pentru noi. Niste arsuri de o gravitate... Cei care au venit la Spitalul Clinic de Otalmologie au intre 14 si 16 ani. Cei de aici (Spitalul de Arsi - n. red.) au de la 23 de ani, am vazut si un barbat de 46 de ani, au varste variate", a declarat medicul Monica Pop.

10:33 - La ora 12:00 va avea loc o intalnire de urgenta la Palatul Cotroceni. Vor participa presedintele Klaus Iohannis, ministrul de Interne Gabriel Oprea si secretarul de stat Raed Arafat.

10:22 - Mesajul unei studente care se afla la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti:

Avem nevoie de cativa voluntari la centrul de hematologie.Eu sunt aici de pe la ora 2 si aproape ca n-am facut fata.La 8:30 o sa vina multi donatori si avem nevoie de persoane care pot sa stea cu donatorii dupa ce doneaza in sala de recuperare,in caz ca apar complicatii (lesin, ameteli) veniti aici pur si simplu sau ma sunati pe nr 0745132736.
Sararu Francesca

10:11 - "Au fost aduse 27 de victime la noi zece sunt in stare critica ventilati mecanic, sapte sunt la limita terapiei intensive. Pentru cei 10 prognosticul este destul de rezervat si de prost. Urgenta chirurgicala a acestor bolnavi a constat in incizii. Restul operatiilor vor fi analizate pe parcurs. Se vor face ulterior in functie de evolutia pacientilor.

Decesul ii pandeste la fiecare pas. Ne organizam, sa incercam sa preluam si de la ceilalti colegi. Pacientii de la alte spitale primesc ingrijiri speciale ca au sectii de chirurgie plastica. Probabil pe parcurs vom mai evalua si vom schimba pacientii. Am primit ajutor, ni s-a adus aparatura de la Matei Bals si de la firme private care au donat aparatura. Pacientii sunt tineri, unul singur nu este identificat. Familiile au fost deja in vizita. Un pacient a plecat azi noapte acasa. E complicat de spus cat timp au stat in interiorul clubului pacientii care au inhalat fum", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Arsi, Adrian Stanculea.

10:03 - Prioritatea anchetatorilor in acest moment, in cazul incendiului din clubul bucurestean Colectiv, soldat cu 27 de morti si 146 de raniti, este identificarea victimelor, urmand ca apoi sa fie audiati ranitii care pot vorbi cu anchetatorii.

Oficiali din Politia Capitalei au declarat pentru Mediafax ca la Institutul National de Medicina Legala vor ajunge ofiteri ai Serviciului Omoruri, care vor participa la identificarea celor decedati, in timp ce alti politisti vor incerca sa vorbeasca cu victimele care pot relata ce s-a intamplat in club dupa terminarea concertului.

09:57 - Mesaj transmis de Calin Popescu Tariceanu, presedintele Senatului: "Cuvintele de regret aproape ca-si pierd valoarea in fata unei tragedii de asemenea proportii. Cu toate acestea, in numele Senatului Romaniei, tin sa exprim sentimentele noastre de compasiune fata de familiile si prietenii celor disparuti, precum si fata de cei raniti in acest dezastru".

09:40 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, face un apel catre populatie sa nu aglomereze centrele de transfuzii, precizand ca necesarul de plasma si sange pentru victimele incendiului de la Club Colectiv "este asigurat in momentul de fata" si ca "efortul trebuie conservat" pentru zilele urmatoare.

Tragedie intr-un club din Bucuresti Banicioiu, celor care vor sa doneze sange: Eforturile sa fie conservate si pentru zilele urmatoare

"Facem insa un apel pentru a nu crea aglomeratie si pentru a conserva eforturile si pe zilele urmatoare cand vom avea nevoie de cantitati suplimentare de sange. Deci sa nu ne ducem toti in momentul de fata, ci sa conservam efortul pentru zilele urmatoare. In momentul de fata este asigurat necesarul si vreau sa va spun ca sunt cele trei centre unde se pot duce cei care vor sa doneze sange: este centrul din strada Constantin Caracas, numarul 28, care este deschis astazi, centrul de la Spitalul Militar, la fel, deschis de la 7:00 dimineata si centrul de la Spitalul Universitar, la fel, deschis de la ora 8:00 dimineata", a declarat ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, sambata dimineata, la Palatul Victoria.

09:34 - Continua sa apara marturii de la tragedia din clubul Colectiv.

"Am fost la #colectiv. Am scapat pentru ca am stat chiar langa usa. Chiar si asa sotul si fiul meu au putut iesi abia dupa 5 minute, acum fiind in spital intoxicati cu fum. Cum s-a intamplat? S-a aprins buretele fonoizolant de pe stalpul din stanga scenei, cel de langa usa, de la focul de artificii. Artificiile nu au fost exagerate, pareau relativ inofensive. Problema a fost ca buretele cu care erau tapetati stalpii si tavanul localului este foarte usor inflamabil. Am vazut cum s-a intamplat totul, stalpul cu pricina fiind la 1 metru, chiar in fata mea. Solistul trupei a avut timp doar sa faca o scurta gluma: " Asta nu era prevazut in program". In secunda urmatoare si-a dat seama ca nu e de gluma si a cerut un extinctor, dar era deja prea tarziu. In 30 de secunde, fara exagerare, focul s-a intins pe intreg tavanul. Lumea s-a imbulzit catre intrare, s-a reactionat relativ repede, dar iesirea era prea ingusta si oamenii s-au panicat. In spatele meu s-au calcat in picioare, catarandu-se unii peste altii pentru a reusi sa iasa. Dupa ce am iesit afara, am auzit o bubuitura infundata si am simtit ca ma loveste o rafala de aer fierbinte in spate.

Mi-a luat foc parul. Am pus mana sa il sting si m-am ars. Aerul era fierbinte, irespirabil, fumul gros si negru, nu vedeam absolut nimic. Nu stiam incotro merg. Am intins mana si m-am agatat de geaca cuiva care se afla in fata mea si m-a tarat dupa el. Altfel nu as mai fi putut merge. Eram paralizata din cauza fierbintelii aerului irespirabil, am tras aer in piept si am simtit ca ma arde pana in stomac. Repet, eram deja afara. Nu cred ca a fost o explozie propriu-zisa. Din ceea ce am vazut ulterior la TV, s-ar fi prabusit tavanul si asta ar fi putut provoca rafala de foc si fum care m-a prins din urma. Apoi am vazut lumina si am simtit aer curat. M-am uitat inapoi si am vazut o mare gramada de oameni prabusiti unii peste altii in usa. Cei care iesisera incercau sa-i traga, dar cei de jos erau prinsi sub greutatea celor de deasupra lor. Cineva striga intruna: "Luati-i mai intai pe cei de deasupra!", dar panica era prea mare. Multi incercau sa ajute, dar era haotic. Prietenii se cautau intre ei pe dedesubtul mormanului de oameni prin pipait, strigandu-se pe nume, intreband: "Tu esti? Unde esti, ca nu te vad? Asta e mana ta?" etc. Era de cosmar. Nu imi venea sa cred ca asa ceva e posibil. Mi-am dat seama imediat ca cei din partea din spate a barului nu vor mai iesi cu viata de acolo

martor

09:25 - La ora 11:00, presedintele Klaus Iohannis va merge la Spitalul Floreasca.

09:12 - PNL anunta anularea marsului de protest anuntat a se desfasura sambata, incepand cu ora 11,00, in Capitala, isi exprima regretul pentru tragedia care a avut loc vineri seara in Bucuresti si transmite condoleante familiilor indoliate.

08:42 - Raed Arafat a venit cu precizari: clubul nu avea autorizatie care sa permita organizarea unui eveniment la care sa participe un numar mare de oameni.

08:29 - Zece din victimele internate la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti din cele 24 care au mai ramas dupa ce una a murit in ciuda eforturilor depuse de medici, sunt in stare foarte grava, a anuntat medicului Letitia Coriu, anestezist. "A fost nevoie de o mobilizare de rersursa umana extraordinara, au venit medici voluntar in spital. Am reusit sa rezolvam situatia. Din cele 24 de victime, 10 au arsuri severe, au intoxicatii, inhalatie cu fum si absolut toate necesita ventilatie mecanica. In primele 24 de ore nu putem da niciun fel de prognostic. In ceea ce priveste celelalte 14 persoane, au arsuri de grad II, sunt constienti, stabili si cooperanti. Exista posibilitatea ca in urmatoarele 24 de ore sa externam 4-5 victime. Centrul de Trasfuzii s-a deschis la ora opt. Toate victimele au fost identificate de la bun inceput", a declarat Letitia Coriu.

08:11 - Firma avea autorizatie de functionare pentru spectacole cu materiale pirotehnice din grupa I, cele mai slabe, mai putin periculoase si mai putin spectaculoase, pentru spectacole in interor. Astfel, nu ar fi fost necesara o astfel de solicitare de la ISU pentru un eveniment de tipul celui de aseara, insa anchetatorii cauta probe daca nu cumva societatea a folosit materiale pirotehnice din grupele superioare, care ar fi avut nevoie de autorizatii suplimentare, ce ar fi presupus o solicitare catre municipalitate, apoi catre politie si apoi catre ISU. ISU ar fi trebuit sa verifice spatiul si apoi sa decida daca emit sau nu aceasta autorizatie, relateaza Digi 24.

07:45 - Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca, avand in vedere starea grava a ranitilor. in acest moment 17 persoane se afla in stare critica.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: 27 de morti, Arafat anunta ca bilantul ar putea creste

07:43 - Raed Arafat confirma: clubul nu avea autorizatie pentru spectacolul pirotehnic.

Tragedie intr-un club din Bucuresti Clubul NU avea autorizatie UPDATE

07:42 - Guvernul va decreta trei zile de doliu national, incepand de astazi.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Trei zile de doliu national (Video)

07:41 - Secretarul de stat Raed Arafat anunta ca 146 de pacienti sunt internati in acest moment, dintre care cinci sunt neidentificati.

07:40 - Chiar daca medicii si autoritatile au anuntat ca pentru aceasta noapte spitalele au suficiente rezerve de sange, la centrul de transfuzii s-a facut coada din cursul noptii.

La centrul de transfuzie de pe Felix e full. Am aflat de pe drum ca exista rezerve de sange pentru noaptea asta.Am...

Posted by Faiar Silviu on Friday, October 30, 2015

07:33 - "S-au prezentat masurile luate in cursul noptii. Statul roman a aratat ca functioneaza si sistemul medical a functionat tot timpul. Referitor la partea de spitale, vreau sa va spun ca toate spitalele s-au mobilizat rapid, au fost chemati medici si asistente de acasa, unii au venit voluntar. Au fost luate cateva masuri de transfer de echipamente medicale - monitoare si ventilatoare - catre Spitalul de Arsi.

Putem spune acum ca in toate spitalele in care s-a intervenit situatia este stabilizata. Ministrul Dusa si vicepremierul Oprea au ramas la comandamentul de urgenta", a declarat ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu.

07:11 - Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Paul Brummell, se declara consternat de tragedia din Clubul Colectiv in care si-au pierdut viata 27 de persoane si alte 162 au fost ranite si transmite compasiunea sa familiilor afectate.

07:00 - A inceput comandamentul pentru situatii de urgenta. La ora 07:30 urmeaza declaratii la Palatul Victoria.

06:57 - La 12:30 va avea loc o sedinta speciala de Guvern in urma tragediei, informeaza Digi 24.

06:54 - Ministrul de Finante Eugen Teodorovici a anuntat ca va fi prezent la Comandamentul pentru situatii de urgenta pentru a vedea cu ce poate ajuta institutia pe care o conduce, a anuntat Digi 24.

06:53 - In mai putin de 10 minute va incepe, la Palatul Victoria, Comandamentul pentru situatii de urgenta. Ramane de vazut daca premierul Victor Ponta s-a intors din Mexic, unde s-a aflat in ultimele zile intr-o vizita oficiala.

06:50 - Pe langa donatori de sange va fi nevoie in zilele acestea si de donatori de piele. Medicii citati de Digi 24 anuntau ca pentru un singur pacient care a suferit arsuri este nevoie si de 7-8 donatori de piele, in functie de gravitatea ranilor.

06:24 - Ministrul Apararii Mircea Dusa a declarat, la Romania Tv, ca in cadrul comandamentului de urgenta ce va incepe in aproximativ o jumatate de ora "se va prezenta situatia si se vor stabili masurile pentru orele urmatoare"

Dusa a laudat eforturile personalului medical: "Medicii sunt la datorie si apreciez modul in care s-au mobilizat, tot personalul medical". Ministrul a mentionat ca sunt doua aeronave pregatite sa transporte ranitii.

06:00 - Procurorul de caz a plecat in urma cu putin timp de la club. Totodata, trupurile neinsufletite au fost transportate la Institutul de Medicina Legala din Capitala, informeaza Antena3.

05:36 - Actionarul principal al clubului, Alin Anastasescu, mentioneaza pe pagina sa de Facebook ca este managing partner si co-fondator al Colectiv, iar pe contul Linkedin precizeaza ca este absolvent al Facultatii de Arte.

Din mai 2013, el este co-fondator si managing partner la Clubul Colectiv, iar din ianuarie 2011 este si producator la Cevadevis.ro., unde a realizat materiale de publicitate pentru branduri cunoscute si a mai organizat evenimente la firma Sasquatch pentru brandul Mountain Dew. Anastasescu a mai lucrat pentru compania Emagic Entertainment/Danube Event Services la organizarea unor concerte pe care renumite trupe internationale le-au sustinut in Romania.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Cine este actionarul principal al Colectiv

04:49 - Potrivit Digi24, doi dintre raniti erau minori - 14, respectiv 16 ani - si au fost transportati la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala.

04:40 - Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 4 a dezvaluit ca localul avea toate autorizatiile de functionare valabile, insa in urma unui control desfasurat recent au fost gasite anumite nereguli, clubul Colectiv fiind amendat.

"Urmare a controlului efectuat s-a mai constatat ca societatea desfasura activitate de alimentatie publica cu personal necalificat in domeniul alimentar, fapta ce contravine prevederilor O.G. nr. 99/2000, rep., motiv pentru care a fost sanctionata contraventional cu amenda", se arata in comunicatul Primariei Sectorului 4.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Apar primele informatii despre neregulile de la Colectiv

04:21 - La Spitalul Floreasca a ajuns din nou secretarul de stat Raed Arafat, de data aceasta cu alti doi ministri - cel al Sanatatii, Nicoale Banicioiu, si cel al Apararii, Mircea Dusa.

"Am venit sa ne asiguram ca lucrurile merg asa cum ar trebui sa mearga. Eforturile medicilor sunt extraordinare", a spus Banicioiu.

Dusa a anuntat ca vor face vizite similare la Spitalul Universitar si Spitalul Militar.

04:13 - La locul tragediei au inceput sa vina tineri care aprind lumanari pentru cei care si-au pierdut viata in incendiul devastator.

03:57 - De la Spitalul Floreasca a plecat ultimul transport cu pacienti transferati. In total 14 pacienti care au fost adusi aici au fost transferati ulterior la alte spitale din Capitala.

Foto: Digi24

03:38 - Potrivit Digi 24, la aceasta ora ar fi audiat patronul clubului.

03:32 - Arafat a ajuns la Spitalul Universitar, unde este prezentata situatia: "Au fost adusi 25 de pacienti, unul este decedat si 9 sunt in stare foarte grava. Si probabil inca vreo 20 de oameni au venit cu mijloace proprii, nu cu ambulante. Nu a fost nevoie de niciun sprijin din punct de vedere al sangelui".

Arafat a precizat ca persoana care a murit la Spitalul Universitar este a 27-a victima decedata si nu a fost inca identificata.

03:13 - Procurorul de caz a declarat la fata locului ca a fost deschis deja un dosar penal pentru ucidere din culpa in rem in acest caz.

Sambata va avea loc la Institutul de Medicina Legala din Bucuresti identificarea victimelor, urmand ca in aceeasi zi sa fie efectuate in continuare cercetari la fata locului si audierea administratorilor clubului si a altor persoane.

Totodata, procurorul de caz a anuntat ca in acest moment se poate vorbi despre un incendiu, si nu o explozie, asa cum au aparut informatii initial.

Dosar penal pentru ucidere din culpa in cazul tragediei din club: A fost incendiu, nu explozie

02:55 - Potrivit Digi 24, presedintele Klaus Iohannis ia in calcul declararea de doliu national.

02:47 - Exista acum 7 numere de telefon la care oamenii pot suna pentru a afla informatii despre starea victimelor: 021.206.92.91, 021.313.06.05, 021.206.92.83, 021.264.87.04, 021.264.85.25, 021.206.93.75 si 021.312.25.47.

02:45 - Raed Arafat a facut apel la rabdarea oamenilor, insistand totodata ca doar cei apropiati sa foloseasca liniile de urgenta.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Numere de telefon speciale pentru rudele victimelor

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Ranitii au nevoie de ajutor. Unde se poate dona sange si cand - UPDATE

"Lumea trebuie sa aiba rabdare pentru ca aceste numere sunt chiar asaltate, se vorbeste incontinuu la aceste numere.

Pentru sange, rugamintea mea e sa inteleaga lumea: la spitale nu se doneaza, ci la Institutul de Transfuzii. Maine cine doreste, ca in faza asta nu e nevoie de sange, dar maine la Centrul de Transfuzii al Municipiului Bucuresti", a spus Arafat.

02:41 - Lista de pacienti de la Spitalul Coltea:

02:37 - Secretarul de stat Raed Arafat a explicat care este situatia in momentul de fata.

"Ultima analiza: sunt in spitale 155 de persoane ramase, o parte s-ar putea sa plece acasa, avand leziuni minore, dar mare parte raman internate. La Spitalul Militar ne-a dat domnul Dusa mai multe locuri de internare, la fel Spitalul SRI-ului, Spitalul Agripa Ionescu. Fiecare spital va decide daca va solicita ca o parte din pacienti sa fie transferati sau ii va mentine unde sunt acum. Un criteriu de transfer e sectia de chirurgie plastica pe care trebuie sa o aiba spitalul", a spus Arafat.

02:34 - Coordonatorul SMURD, medicul Bogdan Oprita, a explicat care e situatia de la Spitalul Floreasca:

"La noi au ajuns intr-un timp foarte scurt 56 de victime. A venit tot personalul de acasa. Din 56, 16 dintre ei, din care 14 extrem de grav, au ajuns in sectia de terapie intensiva si apoi in salile de operatie", a spus medicul Oprita, precizand ca o parte au fost transferati la alte spitale.

In total, la Spitalul Floreasca 23 de pacienti au fost supusi deja operatiilor de chirurgie plastica ce se fac la astfel de cazuri.

02:29 - La acest moment, 162 de persoane au fost transportate la urmatoarele spitalele: Spitalul Floreasca, Spitalul de Arsi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judetean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Coltea, Budimex si Spitalul Grigore Alexandrescu, se arata intr-un comunicat MAI remis Ziare.com.

02:25 - Clubul Colectiv este detinut de firma Colectiv Club SRL. Actionarii firmei sunt Alin Anastasescu - 47%, Paul Catalin Gancea - 30% si Costin Mincu - 23%.

02:20 - Agerpres anunta alte doua numere de telefon la care se pot cere informatii legate de tragedie, avand in vedere ca prima linie pusa la dispozitie - 021.206.92.91 - este deja suprasolicitata.

Celelalte doua numere de telefon sunt: 021.313.06.05 si 021.312.25.47.

02:16 - Raed Arafat confirma ca in acest moment se afla internati 155 de raniti. De asemenea, bilantul a crescut la 27 de morti.

02:14 - Un martor ocular acuza faptul ca doar o usa de evacuare era functionala, cealalta fiind blocata.

02:11 - Lista cu victimele internate la Spitalul Grivita.

LISTA OAMENI DE LA GRIVITA! SHAREEE!

Posted by Kostner Rentsok on Friday, October 30, 2015

02:08 - Lista cu victimele de la Bagdasar:

LISTA DE LA BAGDASAR. SHARE!

Posted by METALHEAD Romania on Friday, October 30, 2015

02:06 - Bilantul victimelor creste dramatic, anunta surse citate de Antena3: 27 de oameni au murit si 155 de tineri au fost raniti. Numarul nu a fost confirmat oficial.

02:01 - Iata lista cu victimele internate la Spitalul Municipal.

LISTA DE OAMENI DE LA MUNICIPAL. SHARE!0212069291 este numarul de urgenta unde puteti afla informatii despre...

Posted by METALHEAD Romania on Friday, October 30, 2015

02:00 - "S-au luat toate masurile care se impun in astfel de situatii, inclusiv redistribuirea de aparatura si chemarea medicilor de acasa. S-a luat tot necesarul pentru acest numar practic impresionant de victime.

O precizare in legatura cu chestiunea cu donarea de sange: exista multi oameni care vor sa ne ajute si o pot face maine la Centrul de Transfuzii si la Spitalul Municipal. Pentru noaptea asta exista suficiente rezerve de sange pentru toate spitalele.

Nu o sa va putem da un bilant final in momentul de fata, va comunicam in momentul in care avem o concluzie finala", a declarat ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu la Digi 24.

01:58 - O echipa de procurori si politisti de la Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei fac deja cercetari in interiorul Clubului Colectiv, noteaza Adevarul.

01:48 - Au aparut primele imagini cu artificiile care au declansat tragedia.

Marturie socanta din clubul Colectiv: Oamenii au murit din cauza unor artificii de tort! - detalii noi de la locul tragediei

01:43 - Ministrul Sanatatii a facut un apel adresat celor care vor sa doneze sange: rezervele de sange sunt suficiente pentru aceasta seara si medicii nu se pot ocupa si de donatori, care sunt rugati sa vina sambata, dupa ora 08:00.

UNDE SE POATE DONA SANGE

01:41 - Sambata dimineata, la ora 07:00, va avea loc un comitet pentru situatii de urgenta.

01:40 - Deja reteaua e suprasolicitata si la numarul de urgente alocat acestei tragedii suna ocupat. Mama unuia dintre tinerii raniti le-a povestit jurnalistilor momentul in care a aflat de tragedie.

"S-a dus in club era atat de bucuros de formatia asta, si el are formatie, era la X Factor, noi eram la televizor ca ne uitam la X Factor ca trebuie sa-l dea si pe el. M-a sunat si mi-a zis 'mama, vino repede sa ma iei ca am ars'.

Era cu o fata si mi-a zis fata aia ca nu era ars rau. Dar nu-l gasesc. Am fost la 3 spitale, sotul meu s-a dus in alta parte", a povestit femeia disperata.

Jurnalistii au incercat sa o ajute sa sune la numarul de urgenta, dar suna ocupat.

01:33 - Multi dintre raniti nu ar fi cetateni romani.

01:32 - Surse citate de Romania TV anunta ca nu exista autorizatie pentru spectacolul pirotehnic.

01:28 - "Era un concert de trupa rock, la un moment dat la finalul unei piese au pornit din lateralul scenei niste artificii si a luat foc buretele de pe un stalp din stanga si in 30 de secunde a luat foc pana in tavan.

S-a creat super imbulzeala la iesire. Nu a fost nicio explozie, pur si simplu a luat foc materialul ala de langa stalp, probabil era pentru acustica.

Sa fi fost vreo 5-600 sute de oameni, a fost concert cu intrare libera", a declarat Alin Pandaru, martor la tragedie, pentru Digi 24.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Cum se simte liderul formatiei care canta pe scena - un alt membru a murit

01:15 - Presa straina relateaza pe larg despre tragedia din clubul din Bucuresti. Jurnalistii straini preiau declaratiile secretarului de stat Raed Arafat si mentioneaza ca bilantul este in continuare provizoriu, fiind vorba de foarte multi raniti in stare grava.

Tragedie intr-un club din Capitala Presa straina: Scene de groaza in centrul Bucurestiului

Reuters, dupa tragedia din clubul din Bucuresti: Cele mai ucigatoare incendii, provocate de artificii

01:12 - Arafat si Oprea au fost la Spitalul Floreasca. Au stat cateva minute si au plecat spre alte unitati medicale fara a face alte declaratii, informeaza Digi 24.

00:58 - La interventia de la club au participat peste 60 de autospeciale de interventie (ambulante, SMURD, masini de pompieri, ATVM), precum si echipaje ale ISU Bucuresti-Ilfov, alaturi de forte ale politiei si jandarmeriei. Totodata, la fata locului a fost amplasat un spital mobil apartinand Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, anunta MAI.

00:57 - Ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a facut apel la populatie sa doneze sange, informeaza Digi 24.

00:55 - 145 de raniti au fost transportati la spitalele din Bucuresti, a anuntat Raed Arafat.

Video:Stiri pe Surse/Cristi Selaru

00:52 - Apar primele imagini din timpul concertului.

00:38 - Arafat anunta numarul la care rudele victimelor pot suna pentru a cere informatii: 021.206.92.91. "La acest numar se va putea suna pentru a se afla informatii sau daca o persoana nu a ajuns, pentru ca majoritatea persoanelor nu au acte de identitate aici si va fi de folos", a declarat Arafat.

00:37 - Vicepremierul Gabriel Oprea confirma ca sunt 26 de morti. "Din pacate 26 de morti, i-am transmis si domnului prim-ministru, Parchetul a inceput ancheta", a spus Oprea.

00:24 - Surse medicale citate de Digi 24 vorbesc de aproape 40 de morti.

00:23 - Explozia a fost provocata de artificiile din timpul spectacolului, buretele fonic de pe un stalp de langa scena aprinzandu-se, iar ulterior focul s-a propagat la tavan, a declarat un martor pentru Mediafax.

00:20 - O reactie a venit pe Facebook de la presedintele Klaus Iohannis.

"Sunt cutremurat si profund indurerat de tragicul eveniment care s-a produs in aceasta seara in centrul Capitalei. Este un moment foarte trist pentru noi toti, pentru natiunea noastra si pentru mine personal. In aceste momente dureroase, imi exprim intreaga compasiune si solidaritate fata de familiile celor afectati de aceasta tragedie.

Totodata, asigur familiile afectate de acest eveniment zguduitor de intregul sprijin al celor implicati in operatiunile de salvare si ii rog sa aiba incredere ca institutiile responsabile depun toate eforturile pentru ca efectele catastrofei sa fie cat mai limitate. Va chem pe toti sa fim alaturi de familiile indurerate si sa dam dovada de solidaritate si de compasiune", a scris pe Facebook Klaus Iohannis.

Iohannis, prima reactie dupa tragedia din Capitala: Sunt cutremurat si profund indurerat

00:13 - Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a explicat ca nu poate sa dea date oficiale, dar ca s-a format o celula de criza.

"Nu vreau sa va dau date oficiale, exista o celula de criza, toata lumea a fost mobilizata si incercam sa facem tot ce putem. Suntem asaltati cu numarul de cazuri foarte grave. Au fost trimise victimele la spitalele de urgenta din Capitala", a declarat Banicioiu, potrivit Antena 3.

00:12 - Raed Arafat a confirmat ca pana acum 88 de tineri au fost transporati la spitalele din Capitala. "Au intervenit 11 masini de pompieri, 28 de masini de prim ajutor SMURD, 28 ambulante, 2 masini de terapie intensiva. Au fost mobilizati medici suplimentari. 2 unitati mobile pentru primiri urgente.

S-a incercat resuscitarea mai multor victime. S-au transportat 88 de persoane la spitale, la toate spitalele de urgenta, urmand ulterior sa fie aranjati dupa gravitatea cazurilor. O parte din echipamentele necesare pentru spitalul de arsi au fost relocate de la Spitalul Fundeni, spre Spitalul de Arsi. Raman la fata locului colegii de la SMURD. Evacuarea este finalizata, sunt in curs de a finaliza interventia pompierilor", a declarat Arafat.

00:06 - "Este o mare tragedie. Este celula de criza la nivelul Guvernului. L-am informat si pe dl presedinte Iohannis. Sunt 25 de morti, toate fortele disponibile", a declarat Gabriel Oprea. Vicepremierul a ajuns la locul tragediei, insotit de Raed Arafat.

00:06 - La Spitalul Floreasca deja nu mai sunt locuri si victimele au fost transportate la alte spitale.

00:05 - La Digi 24 se vorbeste de 25 de morti. Numarul nu a fost confirmat.

23:59 - Bilantul creste, conform unui reporter Antena 3 de la fata locului. Alte trei persoane decedate ar fi fost scoase, in urma cu putin timp, din club. Astfel, bilantul ar ajunge la 21 de morti. Informatia oficiala este in continuare de 18 persoane decedate.

23:56 - Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, la Digi 24, ca se asteapta ca numarul victimelor sa creasca.

23:55 - Bilantul este unul provizoriu, in club inca se afla victime.

23:52 - Potrivit Romania TV, la Spitalul de Arsi sunt 88 de victime.

23:48 - "La fata locului se afla ministrul Oprea, sunt multe ambulante, multe echipaje, inca se lucreaza", a declarat Raed Arafat. Acesta a confirmat ca sunt 18 morti.

23:44 - La Spitalul Universitar, la Unitatea de Primiri Urgente, au sosit aproximativ 15 raniti, majoritatea cu arsuri de pana la 70% din suprafata corpului.

23:35 - Imaginile furnizate de televiziunile de stiri sunt cutremuratoare. Multi tineri sunt resuscitati de medici direct pe caldaram. La fata locului sunt zeci de ambulante.

Un martor a declarat ca in club "sunt morti pe jos".

23:28 - "In urma cu cateva zeci de minute a fost primit un apel la 112 cu privire la un incendiu de la un club. Au fost trimise la fata locului mai multe echipaje de pompieri si mai multe ambulante. Exista mai multe victime cu arsuri grave si cu stop-cardiorespirator", a declarat un reprezentantat ISU la Romania TV.

23:25 - Digi 24 relataza ca pe statiile ambulantelor se vorbeste de 40 de victime.

Pe pagina de Facebook a clubului Colectiv, aflat pe strada Tabacarilor din Sectorul 4, se arata ca in vineri seara avea loc un concert prin care o trupa isi lansa noul album. Lansarea era insotita "de un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#incendiu club Bucuresti, #incendiu club Colectiv, #morti club colectiv, #explozie Bucuresti club, #club Colectiv morti raniti , #incendiu club Colectiv