Incendiu in Club Colectiv Presa straina: Scene de groaza in centrul Bucurestiului

Sambata, 31 Octombrie 2015, ora 01:55
6584 citiri
Incendiu in Club Colectiv Presa straina: Scene de groaza in centrul Bucurestiului
Foto: Twitter/ Roemenie

Tragedia de vineri noaptea din clubul bucurestean a ajuns rapid in presa externa, care a relatat ca zeci de persoane au murit in urma incendiului, iar scenele de la fata locului sunt "de groaza".

Pana in acest moment, 26 de oameni au murit, iar la spitalele din Bucuresti si Ilfov au ajuns 154 de victime, potrivit secretarului de stat in Ministerul de Interne Raed Arafat, care a adaugat ca se asteapa ca bilantul sa creasca.

"Incendiu intr-un club de noapte din Bucuresti: Cel putin 25 de morti", titreaza BBC, adaugand ca tragedia a avut loc in clubul Colectiv din Bucuresti.

Tragedie intr-un club din Bucuresti - LIVE

Potrivit agentiei Reuters, circa 400 de persoane se aflau in club in momentul incendiului provocat, probabil, de niste artificii. In club avea loc un concert rock.

"A fost o busculada din cauza ca oamenii incercau sa fuga din club", a declarat pentru Reuters un barbat care a iesit din local fara pantofi.

BBC a notat si ca presedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook, in care s-a aratat "cutremurat si profund indurerat de tragicul eveniment care s-a produs in aceasta seara in centrul Capitalei".

Iohannis, prima reactie dupa tragedia din Capitala: Sunt cutremurat si profund indurerat

The Guardian a scris ca "in urma unei explozii intr-un club din centrul Bucurestiului au murit cel putin 26 de persoane, iar 88 au fost ranite", precizand ca surse citate de presa romana vorbesc despre 40 de oameni decedati.

Potrivit unui martor ocular, incendiul a fost provocat de un dispozitiv pirotehnic aflat pe scena, iar pompierii au ajuns la locul tragediei la cinci minute dupa explozie, mai arata The Guardian.

The Telegraph relateaza despre tragedia din Capitala in format live text, cea mai recenta informatie fiind ca 154 de victime au fost transportate la spital, unele chiar cu "masini personale si taxiuri".

In articol se mai mentioneaza ca bilantul mortilor a ajuns la 26 de persoane si ca la nivelul Ministerului de Interne a fost declarat "cod rosu de urgenta". Jurnalistii straini mai scriu, citand Digi 24, ca printre victime s-ar numara si cetateni straini.

"Scene de groaza" este modul in care ziaristii de la Daily Express au descris locul incendiului.

Acestia au relatat ca ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu a facut un apel la cetateni sa doneze sange pentru victime.

Tragedie intr-un club din Bucuresti: Ranitii au nevoie de ajutor. Unde se poate dona sange

La randul sau, Russia Today a notat ca la concertul rock se aflau aproximativ 200 de persoane, printre care si minori.

La scurt timp dupa producerea incendiului, pe Wikipedia a aparut o pagina dedicata tragediei din clubul Colectiv.

Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
#incendiu club Bucuresti, #incendiu club Bucuresti presa straina , #incendiu club Colectiv
Comentarii