Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Adrian Nastase, despre incendiul din Colectiv: Viata trebuie sa mearga inainte

Duminica, 08 Noiembrie 2015, ora 13:49
4963 citiri
Adrian Nastase, despre incendiul din Colectiv: Viata trebuie sa mearga inainte
Foto: Blog Adrian Nastase

Adrian Nastase a vorbit, duminica, despre tragedia din clubul Colectiv, spunand ca, in ciuda suferintei continue atat a familiilor victimelor, cat si a societatii, "viata trebuie sa mearga inainte".

"Ceea ce este cumplit, in tragedia incendiului de la Clubul Colectiv, este caracterul sau de continuitate a durerii. Mortii, care se adauga in fiecare zi, ne tin prizonieri intr-o situatie fara iesire. Nu este vorba numai de suferinta rudelor sau a prietenilor, ci de starea de neputinta a intregii tari, privind sfarsitul inexorabil al celor aflati in stare critica in diferite spitale din tara si - acum - din strainatate. Solidaritatea noastra nu poate sa stearga lacrimile celor care se afla la granita dintre viata si moarte", a scris fostul premier pe blogul personal.

Acesta a subliniat ca este necesara formarea cat mai rapida a unui Guvern, pentru a evita anarhia si a nu face loc curentelor politice extreme.

"In situatii de criza politica, este nevoie de coordonare, de conducere unitara si, pe de alta parte, este nevoie sa se obtina increderea populatiei ca situatia este sub control, ca lucrurile merg in directia cea buna. In conditiile actuale, cu un guvern demisionar, cu un CSAT nefunctional (din acest motiv), cu partide paralizate, cu o explozie de 'societati civile' si de 'agenti de influenta', interni sau externi, se lasa camp liber unor scenarii periculoase.

Cred, de aceea, ca formarea, cat mai curand, a unui nou guvern care sa actioneze cu toata autoritatea este un imperativ national. Stiu ca unii sunt precauti si vor sa se pre-pozitioneze pentru alegerile de anul viitor. Cred insa ca prioritar este sa nu se creeze anarhie sau sa se dezvolte terenul pentru curente politice extreme", a detaliat Adrian Nastase.

Fostul premier a postat la acest text o fotografie in care apare alaturi de un vitel, explicand ca a vrut sa sublinieze faptul ca viata merge inainte.

"Am adaugat o fotografie cu taurasul care s-a nascut, zilele astea, la Cornu. Am vrut sa subliniez, inca o data, ceea ce, de fapt, stim cu totii: viata merge inainte. Si trebuie sa ne obisnuim cu asta. Lasam in urma, durere, suferinta, regrete, dorinta de razbunare. Trebuie sa continuam sa speram si sa credem in destinul nostru, inclusiv in destinul nostru comun", a conchis Nastase.

Comentariile acestuia vin dupa ce, miercuri, Victor Ponta si-a dat demisia din functia de premier. Implicit, a fost depus si mandatul Guvernului, iar presedintele Klaus Iohannis a chemat, joi si vineri, partidele si reprezentanti ai societatii civile la consultari, pentru formarea unui nou Executiv. Discutiile au fost sistate, insa, pe parcursul weekendului, fapt ce a starnit critici la adresa sefului statului.

Iohannis, criticat ca isi petrece weekendul, in loc sa se ocupe de Guvern

D.T.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Adrian Nastase Guvern, #Adrian Nastase Colectiv , #incendiu club Colectiv
Comentarii
Poza elem
elem
rank 5
Poza diad_CH
diad_CH
rank 5
Daca se impusca la momentul portivit mergeam toti inainte!