Arafat compara interventia de la #Colectiv cu incendiul din SUA cu 96 de morti: Si-a dat nota 9

Luni, 28 Martie 2016, ora 23:35
4347 citiri
Arafat compara interventia de la #Colectiv cu incendiul din SUA cu 96 de morti: Si-a dat nota 9
Foto: Captura Antena 3

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a raspuns, luni seara, criticilor aduse in raportul Corpului de Control al premierului, care a stabilit ca interventia Departamentului pentru Situatii de Urgenta in cazul incendiului din clubul Colectiv a fost haotica, plina de improvizatii si "sub medie".

Arafat a dezvaluit ca, in timpul intalnirii de luni de la Palatul Victoria cu reprezentantii Corpului de Control, a intrebat care a fost termenul de referinta, din moment ce interventia a fost catalogata "sub medie".

Raed Arafat, explicatii in fata lui Ciolos despre #Colectiv: Ce se intampla cu raportul Corpului de control

"Media inseamna ca ne-ai comparat cu alte interventii, ca au mai fost in lume. La Rhode Island (SUA - n.red.) au fost (in incendiu - n.red.) 96 de decedati si 243 de raniti. Acolo au venit 64 de ambulante, la Bucuresti au fost 61 plus trei pentru multiple victime, deci capacitatea de transport a fost de peste 70 de persoane. Interventia de la Rhode Island a avut un numar mai mare de decedati si raniti si alte conditii care nu erau similare. Aici nu exista medie, pentru ca, din fericire, aceste interventii sunt rare", a declarat Raed Arafat, invitat la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena 3.

Acesta a aratat ca, intr-o ora si 40 de minute de la incendiu, toti pacientii erau in spitale, o parte ajungand la urgente si cu masini particulare, nu cu ambulante, asa cum s-a intamplat si in cazul incendiului din 2003 din SUA.

Rudele victimelor din Colectiv il dau in judecata pe Arafat: Interventia a fost un dezastru (Video)

Raed Arafat a declarat ca si Departamentul de Urgenta a facut o evaluare proprie a interventiei, in cadrul procesului "lectii invatate", care se face dupa orice astfel de catastrofa.

In cadrul acestui proces au fost intervievati oamenii de pe teren - medici, asistente, pompieri etc. - care au idendificat 17 puncte unde exista loc de imbunatatire. Acestia au dat cate o nota interventiei din seara tragediei, iar media a fost 9.

Corpul de Control al premierului Dacian Ciolos a publicat saptamana trecuta un raport in care a criticat in termeni duri interventia Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), condus de Raed Arafat, dupa incendiul din clubul Colectiv. Arafat s-a aratat nemultumit de faptul ca, dupa finalizarea raportului nu s-a cerut si punctul de vedere al DSU, iar luni s-a intalnit, la Guvern, cu reprezentantii Corpului de Control, care a fost de acord sa reactualizeze documentul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Raed Arafat interventie Colectiv, #Raed Arafat raport Corp Control , #incendiu club Colectiv