Autoritatile renunta la Memorialul #Colectiv: Sefi din Primaria Sectorului 4, suspendati

Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 11:38
2696 citiri
Autoritatile renunta la Memorialul #Colectiv: Sefi din Primaria Sectorului 4, suspendati
Foto: Arhiva Ziare.com

Lucrarile la Memorialul #Colectiv din Parcul Lumea Copiilor au fost sistate, dupa ce constructia monumentului a stranit controverse, iar oamenii au amenintat cu proteste in Piata Universitatii.

In plus, sefii Directiei Parcuri din cadrul Primariei Sectorului 4, care s-au ocupat de acest proiect, au fost suspendati, transmite Digi 24.

Constructia monumentului in memoria victimelor de la Colectiv a provocat nemultumire, pentru ca Primaria Sectorului 4 a acordat contractul cu dedicatie, unei firme cu un singur angajat.

#Colectiv: Memorialul se face printr-un contract cu dedicatie pentru un candidat UNPR

Societatea, printre ai carei fondatori este si candidatul UNPR la Primaria Oltenita, Aurel Bira, a primit din partea Primariei peste 70.000 de euro pentru a realiza Memorialul Colectiv.

Pe langa faptul ca firma are un singur angajat, atribuirea contractului s-a facut fara licitatie, de catre Directia de Administrare a Parcurilor si Zonelor de Agrement din Sectorul 4.

Monumentul ar fi trebuit sa fie amplasat in "zona sahistilor" din Parcul Lumea Copiilor, aflat in Sectorul 4, ca si clubul Colectiv, iar lucrarile fusesera deja demarate.

Acestea au fost, insa, sistate, dupa ce joi s-a anuntat o actiune de protest, pe 9 aprilie, in Piata Universitatii.

Monumentul #Colectiv, contract cu dedicatie - Se anunta din nou proteste la Universitate

"Se face Memorialul 'Colectiv'. Va fi in Parcul 'Lumea Copiilor' si va costa 321.405 RON (72.000 EUR). Contractul s-a dat fara licitatie, prin incredintare directa, catre Euroconstruct. (...) Se fura bani chiar si atunci cand Coruptia Ucide si omoara 60+ oameni. Draga Sector 4, sa incerci sa furi bani profitand de moartea prietenilor nostri este mai mult decat putem tolera", se arata in anuntul publicat pe Facebook de grupul Coruptia Ucide.

Firma care a primit contractul fara licitatie este din Oltenita. Ea a fost fondata in 2008 de trei persoane, printre care si Aurel Bira. Acesta a iesit din firma in decembrie 2008, in prezent unic actionar si administrator al firmei fiind Valentin Serban.

Aurel Bira este consilier local, iar cu cateva zile inainte ca fosta lui firma sa primeasca respectivul contract a fost prezentat oficial drept candidatul UNPR la Primaria Oltenita, potrivit Euroactiv.

Intr-un punct de vedere exprimat ulterior pentru Agerpres, reprezentantii Primariei Sectorului 4 au spus ca era vorba doar despre o amenajare peisagistica, nu despre monumentul pe care anuntase ca vrea sa il ridice fostul primar Cristian Popescu Piedone inainte sa demisioneze.

Proiectul a fost aprobat in sedinta Consiliului Local din 20 februarie. El prevedea plantarea a 64 de ciresi japonezi, in memoria celor 64 de victime ale incendiului din seara de 30 octombrie 2015, precum si montarea unor banci.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lucrari sistate Memorial Colectiv, #sefi Parcuri suspendati Colectiv , #incendiu club Colectiv