Basescu: Tineretul are nevoie de cluburi. Sa le modernizam cu credite ca la Prima Casa (Video)

Marti, 03 Noiembrie 2015, ora 09:44
10077 citiri
Basescu: Tineretul are nevoie de cluburi. Sa le modernizam cu credite ca la Prima Casa (Video)
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu sustine ca inchiderea cluburilor nu este o solutie, ci, mai degraba, statul ar trebui sa contribuie la modernizarea lor printr-un program de genul "Prima Casa".

"Tineretul are nevoie de cluburi. Prima reactie a autoritatilor este sa le inchida. Gresit. Plecand de la comanda sociala ele trebuie sa existe. Solutia este finantarea modernizarii acestor cluburi cu credite garantate de stat, la fel ca la prima casa", a scris pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte spune ca tinerii nu vor mai avea unde sa iasa la final de saptamana, mai ales iarna, precizand ca este convins ca Guvernul va gasi o solutie inteligenta pentru aceasta problema.

"Daca le vom inchide cluburile ce alternativa dam tinerilor pentru petrecerea sfarsitului de saptamana mai ales iarna? Credeti ca vor umple salile de teatru? Nu vreau sa-mi imaginez cat de riscante ar fi niste cluburi clandestine. Sunt convins ca Guvernul Romaniei poate da o solutie inteligenta pentru prezent si viitor. Tinerii au nevoie de cluburi", a mentionat fostul lider de la Palatul Cotroceni.

Comentariile lui Traian Basescu vin in urma tragediei din clubul Colectiv, in urma careia 32 de oameni au murit, iar 135 sunt inca internati in spitalele Capitalei, unii dintre ei in stare foarte grava.

Cei trei patroni ai clubului au fost retinuti, luni seara, de catre procurorii Parchetului General, iar marti vor fi prezentati in fata instantei cu propunere de arestare preventiva pentru ucidere si vatamare corporala din culpa.

Incendiu in Colectiv: Cei 3 patroni ai clubului, retinuti - sunt acuzati de ucidere si vatamare corporala din culpa

Anterior, presa a relatat ca cei trei au obtinut aviz de functionare de la Primaria Sectorului 4 mintind in declaratia pe proprie raspundere. In actele oficiale au consemnat ca localul are o capacitate de 80 de persoane pe scaune, insa in seara tragediei in club se aflau intre 300 si 500 de spectatori.

Incendiu in Club Colectiv: Patronii au declarat capacitate de 80 de persoane, ca sa scape de avize si controale

In plus, un reprezentant al firmei care a izolat fonic clubul a dezvaluit ca asociatii nu au vrut sa cumpere burete ignifug, pentru ca era cu o treime mai scump decat materialul obisnuit.

Incendiu in Club Colectiv: Patronii localului, acuzati ca n-au vrut sa cumpere material ignifug

In incendiul de vineri seara din clubul Colectiv au murit 30 de persoane, iar 137 se aflau internate, luni la pranz, in spitalele Capitalei, dintre care 90 in stare critica sau grava. Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat ca numarul deceselor este posibil sa creasca.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu tineri cluburi, #Basescu cluburi prima casa, #Basescu club Colectiv , #incendiu club Colectiv