Ciolos, la victimele din #Colectiv: Bani pentru raniti si investitii in spitale

Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 10:47
1887 citiri
Ciolos, la victimele din #Colectiv: Bani pentru raniti si investitii in spitale
Foto: Digi 24 TV

Prim-ministrul Dacian Ciolos a fost miercuri dimineata la Spitalul de Arsi din Bucuresti, unde a vizitat o parte dintre victimele incendiului din clubul Colectiv.

"Am vazut cativa dintre accidentatii de la Colectiv. Incep sa se recupereze atat fizic, cat si psihic, pentru ca au trecut printr-o trauma profunda.

Dincolo de acest caz, am discutat cu ministrul Sanatatii, iar ministerul pregateste pentru anul viitor un program pentru arsi, pentru a reactiona cum e cazul in astfel de situatii", a declarat Ciolos.

Ciolos, in vizita la victimele de la #Colectiv

Acesta a mentionat ca urmeaza sa se decida "si rambursarea costurilor cu cei transportati in strainatate, atat in Uniunea Europeana, cat si in afara Uniunii Europene".

"Azi adoptam OUG care sa ne permita sa rambursam cheltuielile pentru victimele deplasate in strainatate - atat pentru ei cat si pentru insotitori", a declarat premierul, ulterior, in sedinta de Guvern.

In plus, Ciolos a precizat ca spitalele romanesti nu au dotari si ca trebuie facute investitii in acest domeniu, din fondurile europene.

"Sunt dispus sa analizam impreuna cu doamna ministru de la Fonduri Europene si sa facem linii de investitii pentru spitale, in masura in care ministrul se pregateste cu proiecte si putem sa le demaram mai repede.

Avem fonduri pe care le vom pierde si avem nevoie de investitii. Avem nevoie de implicare, coerenta, pentru a avea proiectele la timp", a mai spus Dacian Ciolos.

Incendiu in Colectiv Cate victime sunt inca internate in spitalele din Bucuresti si din strainatate

Premierul a ajuns la spital in jurul orei 09:00, la acea unitate medicala fiind internate 11 dintre cele 39 de persoane ranite in incendiul din Colectiv si care inca se mai afla in spitalele bucurestene. 10 victime se afla in continuare in stare critica si grava.

Urmatorul spital cu cei mai multi raniti internati este Spitalul Bagdasar Arseni - 9.

De asemenea, 42 dintre raniti au fost externati, in cele aproape 4 saptamani de la producerea tragediei. In afara tarii au fost transferati 39 de raniti, dar mai sunt in viata doar 29.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#Dacian Ciolos victime Colectiv, #Dacian Ciolos bani raniti Colectiv, #Ciolos investitii spitale , #incendiu club Colectiv
Comentarii
Poza un cetatean european
un cetatean european
rank 5
Poza programer2
programer2
rank 1
Cand il saltati pe Iliescu ...pusla-malelor ...?